Tribuna
PNL
Avrig: Se modernizează sistemul de supraveghere video și monitorizare trafic
Dan FRÂNCU
605 vizualizari
Avrig: Se modernizează sistemul de supraveghere video și monitorizare trafic

 

În scopul creșterii climatului de siguranță și securitate în oraș, conducerea administrativă a Avrigului a luat decizia de a extinde și moderniza sistemul care asigură supravegherea video și monitorizarea traficului auto și pietonal. Din acest motiv, o componentă a proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii ITS/TIC a orașului Avrig” (proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta C10-Fondul Local, Investiția I.1.2. – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC - sisteme inteligente de management urban/local) cuprinde obiectivul de investiții „Sistem supraveghere video, monitorizare trafic”. Recent, cu prilejul unei ședințe ordinare, Consiliul Local al orașului Avrig a adoptat o hotărâre prin care a aprobat documentația tehnico - economică, faza PT, pentru acest obiectiv de investiții.

Conform strategiei, elaborate de responsabilii executivului avrigean și consultanții de specialitate și însușită de membrii Consiliului Local Avrig, sistemul de supraveghere video și monitorizare a traficului va fi modernizat și extins, astfel încât aproape orice activitate desfășurată în zonele cheie ale orașului, pe domeniul public, să poată fi supravegheată. Numărul camerelor video de supraveghere (aparatură de deferite tipuri și caracteristici) va crește la aproximativ 80, iar întregul sistem de monitorizare va fi interconectat și gestionat cu ajutorul unor echipamente ce vor contribui la creșterea performantei și eficacității acestei activități. Tot prin acest obiectiv, la Avrig va fi implementat și un sistem de dirijare a traficului cu ajutorul unor semafoare automate, atât pentru pietoni cât și pentru conducătorii auto și autovehicule.

Obiectivul de investiții „Sistem supraveghere video, monitorizare trafic” din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii ITS/TIC a orașului Avrig” va acoperii Avrigul, Mârșa, Săcădate și Bradu. Conform informațiilor oferite de managerul proiectului, Constantin Petre, din motive logistice, în Glâmboaca lucrări similare se vor desfășura printr-un proiect separat, realizat pe plan local.

Indicatorii tehnico – economici actualizați ai investiției realizate prin acest obiectiv prevăd o valoare totală ce se ridică la peste 1,055 milioane lei (TVA inclus), valoarea lucrărilor de construcții și montaj depășind suma de 325 mii lei (TVA inclus).






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica