FITS 2024
Tribuna
FC Interstar, în Conference League. Victorie cu Feyenoord și remiză cu PSV Eindhoven!
Ovidiu BOICA
1364 vizualizari
FC Interstar, în Conference League. Victorie cu Feyenoord și remiză cu PSV Eindhoven!
© Facebook FC Interstar Sibiu
Echipa sibiană pregătită de Ioan Bulea și Ovidiu Boariu a participat, în weekendul 10-12 mai, la un puternic turneu la Budapesta. După ieșirea din grupă, Interstarul a fost repartizat într-o altă grupă intitulată simbolic ”Conference League”. Sibienii au făcut 2-2 cu PSV Eindhoven și a câștigat cu Feyenoord (3-0).

 

Grupa de copii născuți în 2014 a Interstarului a participat, în perioada 10-12 mai, la un turneu internațional extrem de puternic, în capitala Ungariei. ”Budapest Youth Cup” a aliniat la start echipe din mai multe state europene, printre care Croația, Olanda, Muntenegru, Cehia, Slovacia, România și, bineînțeles, Ungaria.

Interstarul a obținut trei victorii în Grupa A preliminară, 2-0 cu CFT Academy (Croația), 3-1 cu Vasas (Ungaria) și 1-0 cu Monori (Ungaria), a terminat la egalitate cu PSV Eindhoven (Olanda), scor 2-2, pierzând cu muntenegrenii de la FK Drezga (6-1), cehii de la Bohemians Praga (1-0), Slovan Bratislava (Slovacia)și Eger (Ungaria), ultimele două cu scorul de 2-1.

La baraj, sibienii au cedat la penaltiuricu 5-4 în fața maghiarilor de la Szeged, astfel că, mai departe, au ajuns în Conference League.

Noi am fost la un penalti distanță de primele 18, dar nu a fost să fie. Cei de la Szeged ne-au eliminat la loviturile de departajare, astfel că a trebuit să ne mulțumim cu participarea în Conference League”, susține antrenorul Ioan Bulea.

După prima zi de meciuri în grupe, în funcție de locul din clasament, echipele participante au fost repartizate a doua zi în alte patru grupe intitulate simbolic «Champions League», «Europa League», «Conference League» și «Fair Play Cup».

În Conference League, Interstarul a obținut un succes confortabil cu Feyenoord Rotterdam (Olanda), scor 3-0, terminând la egalitate alte trei jocuri, 0-0 cu Vasas (Ungaria), 4-4 cu CFT Academy (Croația) și UTA Arad (1-1). Sibienii au pierdut celelalte patru meciuri, 4-2 cu BSVC (Ungaria), 3-0 cu Barca Academy Hungary (Ungaria), 3-1cu FC Petrzalka (Croația) și 4-2 cu CFR Cluj.

”A fost așa cum ne-am așteptat, respectiv un turneu foarte bine organizat din toate punctele de vedere, un turneu cu adevărat puternic, la care echipele participante au arătat un grad superior de pregătire.

Faptul că, la această competiție, nicio echipă românească nu a acces în primele 18 competitoare, iar aici vorbim de CFR Cluj, UTA Arad, Sepsi OSK sau Viitorul Cluj,  arată clar ce nivel ridicat a avut acest turneu.

Pe parcursul celor două zile, juniorii noștri au alternat evoluțiile bune și foarte bune cu cele slabe, iar această inconstanță in evoluții a reprezentat pentru noi factorul negativ.

Ne putem mândri cu rezultate pozitive în fața unor adversari de renume precum PSV Eindhoven sau Feyenoord Rotterdam. (...)

Am avut șansa să vedem nivelul și cerințele fotbalului juvenil european al categoriei U10, am avut privilegiul de a fi invitați și de a participa la un astfel de turneu, am câștigat experiență, iar aceste lucruri sunt marile câștiguri, susține clubul sibian pe rețelele de socializare.

Lotul echipei sibiene a fost alcătuit dinDaniel Oprea, Octavian Murășan, Paul Irimie, Ianis Boariu, Alex Sima, Theodor Corneanu, Maximilian Corneanu, Andrei Loloiu, Vlad Cristea, Mihai Mănesă, Andreas Corneanu, Luca Stancu, Lucian Miron, Patrick Giurgiu, aceștia fiind pregătiți de Ioan Bulea și Ovidiu Boariu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica