Tribuna
PNL
Reţete de post delicioase, simple şi rapide
Liuba STARII
23959 vizualizari
Reţete de post delicioase, simple şi rapide
Bucatele de post pot fi delicoase şi savuroase. Acestea nu necesită mult timp de preparare şi măiestrie în artă culinară, dar conţin multe vitamine şi vă ajută să purificaţi trupul şi să faceţi detoxifierea organismului.

Fasole verde la tigaie

Ingrediente: 600 g de fasole verde, cinci roşii medii, şase căţei de usturoi tocaţi, trei-patru cepe, sare, piper, mărar şi pătrunjel tocat - după gust.

Mod de preparare: fasolea verde se taie în bucăţi mici şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu. Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă cinci minute pe foc, până se sting roşiile. Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Caserolă de ton în sos alb

Ingrediente: 250 g de paste, 250 g  de ton (din conservă), 100 ml de lapte, 50 g de maioneză, două linguri de muştar, 250 g de caşcaval ras, 400 ml supă de pui/legume, 50-100 g de pesmet,  trei linguri de unt topit, sare şi piper după gust, o linguriţă de boia.

Mod de preparare: Preîncălzeşte cup­torul. Găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-un bol mare, amestecă supa, laptele, maioneza şi muştarul. Pune peste tonul şi caşcavalul ras. Amestecă. Adaugă pastele. Toarnă totul în caserolă. Combină pesmetul cu sare, piper, boia (şi alte condimente, dacă doreşti - oregano, busuioc etc.) şi untul topit. Toarnă peste conţinutul caserolei. Dă la cuptor, neacoperit, pentru 45 de minute.

Ratatouille

Ingrediente: trei vinete, trei dovlecei, ardei, o ceapă, trei-patru fire de pătrunjel, trei frunzuliţe de busuioc, cinci căţei de usturoi, cinci linguri de ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa şi roşiile (fără coajă acestea din urmă) în cubuleţe şi le puneţi în vase separate. Turnaţi ulei cam cât un deget grosime într-o tigaie mare care nu lipeşte. Căliţi legumele, pe rând, în ordinea aceasta: ardeiul până începe să se rumenească, apoi îl scoateţi pe o farfurie. Dovleceii urmează la călit, în aceeaşi tigaie. Când li se schimbă culoarea, îi scoateţi lângă ardei. Apoi căliţi şi vinetele, fără a mai adăuga ulei în tigaie, deoarece ele absorb mult ulei şi dacă mai turnaţi vor deveni greţoase. Le scoateţi, turnaţi puţin ulei în tigaie şi căliţi ceapa cinci minute. Puneţi peste roşiile tăiate cubuleţe, asezonaţi cu sare şi căliţi-le cu capacul pus, până se formează un sos mai gros. Puneţi în tigaie vinetele, ardeii şi dovleceii şi căliţi totul cinci minute. Între timp, tăiaţi mărunt usturoiul şi adăugaţi-l peste legume, asezonând cu sare, piper (sau alte condimente la alegere). După ce dă în clocot mâncarea, daţi focul mic, astupaţi cu un capac şi lăsaţi să se pătrundă aromele 20-30 minute. Tăiaţi frunzuliţele de busuioc şi exact înainte să luaţi tigaia de pe foc, amestecaţi-le în compoziţie. Decoraţi cu pătrunjel tocat fiecare porţie în parte.

Furnici în copac

Ingrediente: 130 g de tăieţei de orez transparenţi /tăieţei obişnuiţi foarte subţiri, 200 g de granule de soia, două linguri de ulei (de susan sau de alune, dacă aveţi), o lingură ghimbir pisat, 1/2 linguriţă de zahăr, trei căţei de usturoi pisaţi, un ardei chilli tocat mărunt / pastă de ardei iute, două cepe roşii mici, tocate, două cepe verzi tocate, patru linguri sos de soia, 1/8 linguriţă piper (sichuan, de preferat), două linguriţe amidon de porumb, 120 ml de apă/supă de legume, sare şi piper după gust, opţional: 1/2 linguriţă condimente chinezeşti.

Mod de preparare: Fierbeţi tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Scur­geţi-i, daţi-i printr-un jet de apă şi lăsaţi-i deoparte. Amestecaţi jumătate din sosul de soia cu o lingură de ulei, amidonul, usturoiul şi ceapa roşie. Combinaţi cu granulele fierte de soia. Într-un wok (sau o cratiţă obişnuită care nu lipeşte) căliţi uşor ghimbirul într-o lingură de ulei, pentru aproximativ 1 minut. Adaugă combinaţia mai devreme obţinută peste şi amestecă uşor. Lasă la călit trei- patru minute. Adaugă zahărul, supa de legume, restul de sos de soia şi adu totul la fierbere. Când începe să fiarbă şi să se "împrietenească" aromele, adaugă ceapa verde şi tăieţeii. Amestecă uşor şi mai lasă totul pe foc încă două minute. Se serveşte simplu sau cu orez simplu alături. Alternativă: dacă nu vă plac granulele de soia, puteţi înlocui cu ciuperci.

Conopidă picantă coaptă

Ingrediente: o conopidă medie, trei linguri ulei vegetal sau de măsline, o linguriţă de boia picantă, o linguriţă de boia dulce, usturoi pudră, sare după gust, piper negru după gust

Mod de preparare: o conopidă medie, trei linguri ulei vegetal sau de măsline, o linguriţă de boia picantă, o linguriţă de boia dulce, usturoi pudră, sare după gust, piper negru după gust.Încingeţi cuptorul la temperatură ridicată, cu grătarul stabilit pe centru. Conopida se desface în bucheţele mici, se spală cu apă rece şi se pune la scurs. Într-un bol mic amestecaţi uleiul cu toate condimentele enumerate mai sus. Rezultatul îl turnaţi peste bucheţelele de conopidă puse într-un bol mai mare. Asiguraţi-vă că îl distribuiţi egal peste tot. Tapetaţi o tavă cu unt şi puneţi deasupra o hârtie pergament. Aliniaţi bucheţelele de conopidă pe un singur rând pe tavă. Daţi la cuptor pentru 20-30 de minute. La jumătatea timpului, întoarceţi conopida pe partea cealaltă pentru a se coace egal. Când conopida devine aurie şi crocantă la margini, o scoateţi din cuptor.

Pizza cu ardei gras şi măsline

Ingrediente: 300 g de făină, o lingură de ulei sau 30 g  de margarină,  200 ml de apă, 25 g de drojdie de bere, o linguriţă de zahăr, sare, ulei pentru uns tava, ardei graşi verzi, ardei gras roşu, 100 g de roşii, doi-trei căţei de usturoi, 100 g de măsline negre, pătrunjel, suc de roşii, sare, piper.

Mod de preparare: Se dizolvă drojdia de bere în apă călduţă cu o linguriţă de zahăr şi se toarnă în făina cernută. Se adaugă un praf de sare şi margarina înmuiată şi se frământă bine. Se acoperă apoi cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Pentru umplutură, ardeiul gras şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii, iar usturoiul se toacă mărunt. Se întinde aluatul într-o foaie de trei-patru mm şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se presară ardeiul gras, usturoiul tocat, măslinele şi roşiile şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 25-30 de minute. Se presară pătrunjel verde şi se serveşte cu suc de roşii condimentat cu sare şi piper.

Supă cremă de cartofi

Ingrediente: cartofi roşii, o ţelină, o rădăcină pătrunjel, o ceapă roşie, două linguriţe de ulei de floarea-soarelui, sare, piper boabe şi măcinat, chimen, trei-patru fire pătrunjel, 50 g de margarină.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi două linguriţe de ulei de floarea-soarelui. Se fierb acoperite cu un capac, la foc mic ca să nu scadă apa foarte mult. Se verifică dacă au fiert şi apoi se scot în sită să se răcească. Ceapa se aruncă, iar cartofii împreună cu rădăcinoasele se pasează cu blenderul. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se omogenizează până se obţine o cremă fină. Crema de cartofi se mai lasă să dea în câteva clocote împreună cu margarina şi cu seminţele de chimen. Supa cremă de cartofi se serveşte ornată cu verdeaţă, în funcţie de preferinţe.

Sursa: https://retete.unica.ro/

  Foto: Elena Sonyc







comentarii
3 comentarii

Buna,
Scriu pentru a vă informa că oferim împrumuturi private la o rată a dobânzii de 2%. Vă putem împrumuta să faceți afaceri, să gestionați o fermă sau orice doriți să faceți ca proiect. Contactați-ne direct prin e-mail: (sduplens@gmail.com)
Salutările mele cele mai bune
Laure
17.05.2020 12:29
Buna,
Scriu pentru a vă informa că oferim împrumuturi private la o rată a dobânzii de 2%. Vă putem împrumuta să faceți afaceri, să gestionați o fermă sau orice doriți să faceți ca proiect. Contactați-ne direct prin e-mail: (sduplens@gmail.com)
Salutările mele cele mai bune
Laure
17.05.2020 12:31
BUNA ZIUA LA PULICUL GENERAL,
ma numesc Rodica, vreau sa folosesc acest mediu pentru a informa lumea despre cum m-am îmbogățit după ce mi-am vândut unul dintre rinichi la Spitalul Național Aditya Pradhan, Înainte am căutat un spital sincer pentru a-mi vinde rinichiul după atâția ani de trăind în sărăcie, până când mă întâlnesc cu un prieten major care m-a prezentat la spitalul ADITYA, negociem prețul și au acceptat să-mi cumpăr rinichii pentru 780.000 de dolari și mi-au plătit jumătate din plată înainte de a merge pentru operație.
Imediat după operație, îmi oferă soldul rămas al banilor și sunt încă într-o stare de sănătate foarte bună și sunt din nou mulțumit de viața mea, deoarece sărăcia este o crimă în timp ce banii sunt apărare.
Pentru cei care caută locul potrivit pentru a vă vinde rinichii și pentru a rămâne sănătos, puteți contacta spitalul ADITYA la
[ DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM ]
Încă o dată, trebuie să folosiți ceea ce aveți pentru a obține ceea ce nu aveți și veți fi în continuare într-o stare bună și sănătoasă, deoarece sărăcia este o crimă, în timp ce banii reprezintă mijlocul de apărare, apelând acum la spital la
[ DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM ]
RODICA
15.08.2020 00:11
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA