Tribuna
PNL
Ținute de primăvără: comode, lejere și atrăgătoare. Ce purtăm în acest sezon
Liuba STARII
14797 vizualizari
Ținute de primăvără: comode, lejere și atrăgătoare. Ce purtăm în acest sezon
Primăvara vine cu nuanțe noi și aduce schimbări în garderoba noastră. Iubitoarele de modă, fashionistele din Sibiu se îndreapă spre culori mai îndrăznețe și își aleg ținute lejere. Institutul Pantone a anunţat două culori oficiale ale sezonului, ce vor înfrumuseţa colecţiile designelor şi vor anunţa schimbări în stilul femeilor.

“PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating, două culori independente care subliniază cum elemente diferite pot ajunge împreună pentru a se sprijini reciproc, exprimă cel mai bine moodul anului 2021 pentru Pantone Color. Practice și solide ca o rocă, puternice, dar în același timp călduroase și optimiste, unirea dintre nuanțele PANTONE 17-5104 Ultimate Gray și PANTONE 13-0647 Illuminating este una puternică și pozitivă. Este o istorie despre culoare care încapsulează sentimente mai profunde de gândire și meditație, cu promisiunea a ceva solar și prietenos”, anunță reprezentanții Institutului Pantone.

Acestea nuanțe necesită o ținută relaxată, care are putere să cucerească prin simplitatea pieselor vestimentare și naturalețea machiajului.

Nu mai purtăm tocuri

Un aspect modern și relaxat se poate obține, în primul rând, cu ajutorul perechilor corecte de încălțăminte. Oricât de mult v-ar plăcea să purtați tocuri, în acest sezon, este indicat să alegeți pantofii sport. Sneakerșii pot fi incluși în numeroase ținute, elegante și nu prea, compuse atât din rochii și fuste, cât și din blugi, pantaloni și tricouri.

Machiajul strident, interzis

O ținută relaxată implică accesorii și machiaj pe aceeași lungime de undă cu îmbrăcămintea. Atunci când te îmbraci lejer, nu mai aplica machiajul strident și coafurile sofisticate. Optează, în schimb, pentru un make-up natural sau evidențiază doar buzele sau ochii.În ceea ce privește coafura, adoptă niște buclele lejere și naturale. Această coafură se potrivește atât pentru o întâlnire în oraș cât și pentru o plimbare prin parc. Dacă te gândești să-ți schimbi culoarea podoabei capilare trebuie să știi că sunt recomandate nuanțele de blond caramel (în tonuri mai calde, de unt, miere și caramel), care creează un look spre blond, mai echilibrat. În acest sezon, sunt în trend și alte nuanțe de acest fel, cum ar fi: blond caramel auriu care este o culoare potrivită pentru toate tipurile de piele; caramel ca mierea care arată senzațional mai ales la femeile cu părul lung;bucle în nuanțe de caramel ca ciocolata;păr negru cu șuvițe de caramel deschis;șuvițe blonde platinate în combinație cu șuvițe de caramel, ca alunele;păr caramel deschis, strălucitor; șuvițe caramel balayage care este o combinație de nuanțe închise și deschise de caramel; păr castaniu cu șuvițe de caramel și ciocolată;bucle în tonuri calde și strălucitoare de blond caramel. Adăugarea unei culori deschise la o culoare de bază mai închisă, poate crea un spectru de culori ce pune în evidență podoaba capilară. Șuvițele colorate sunt în mare vogă în acest an, la fel și părul lung, cu împletituri romantice. 

Simplitate și eleganță

Trebuie să limitezi cantitatea accesoriilor. Bijuteriile trebuie să fie simple, monocrome, la fel și șepcile sau pălăriile. Poți purta, însă, ochelarii de soare preferați, care îți complimentează fiecare ținută și te protejează de razele nocive ale soarelui. Unul dintre accesoriile esențiale pentru o femeie este geanta. Alege o poșetă sau un rucsac de calitate și renunță la modelele uzate, din materiale sintetice.

De la blugi până la fuste

O ținută lejeră presupune și haine în care te simți confortabil. Iată care sunt piesele pe care te poți baza, pentru un aspect interesant și relaxat: tricouri simple sau cu imprimeu, pe care le poți combina cu jeanși sau pantaloni cargo. Combină tricourile cu o fustă midi și o pereche de sandale cu talpă joasă. Adaugă accesorii simple și ești gata de plecare. Blugii nu trebuie să-ți lipsească din garderobă, pentru că te ajută să obții un outfit relaxat, oriunde ai merge. Poartă jeanșii cu pantofii fără toc, în timp ce, în partea superioară a corpului, mizează pe cămăși, tricouri, bluze sau cardigane.Fustele clasice sunt perfecte pentru ținutele moderne și relaxate. Poartă modele midi, cu sau fără imprimeu, combinate cu pantofi sport sau cizme peste genunchi.Rochiile sunt alte piese vestimentare pe care merită să le ai în dressing. Fie că ești pasionată de modele îndrăznețe sau de combinații de culori, găsești rochii pentru toate gusturile, pe care să le incluzi în outfituri minunate. Purtând rochii, te vei simți confortabil și vei reuși să te menții feminină, indiferent de situație, spun specialiștii de la cosmopolitan.

Flori și numai flori

Imprimeurile florale ne duc adesea cu gândul la primăvară. Piesele vestimentare decorate cu plante pot avea un iz de eleganță și feminitate. Această tendință este cu siguranță în favoarea multor sibience. Fiecare femeie are cel puțin o astfel de piesă vestimentară în garderobă. Dacă nu, primăvara este momentul potrvit pentru achiziționarea acestora. sigur își va achiziționa una pentru că este versatilă și foarte ușor de purtat. Multe dintre imprimeurile care urmează să fie purtate anul acesta au nuanțe galbene, portocalii sau maro, lucru care ne duce cu gândul la moda anilor ’70. Nu în ultimul rând, imprimeurile florale pot fi purtate fără probleme pe tot parcursul anului.

 

Rețeta săptămânii

Prăjitură “Fanta”

Ingrediente: două plicuri de budincă (vanilie), 450 g brânza de vaci grasă, 250 g zahăr, 250 g margarină, un plic de praf de copt, șase linguri de făină, trei linguri de pudra cacao, cinci linguri de apă,  100 ml ulei, șase ouă, șase linguri de zahăr, 750 ml Fanta.

Mod de preparare: Pentru blatul de prăjitură Fanta, batem albușurile, apoi frecăm gălbenușurile cu zahărul. Le amestecăm într-un castron cu zahăr, făină, cacao, ulei, praf de copt şi apă. Se coace într-o formă rotundă de tort, cu marginile detaşabile (teflonată sau din inox), la foc mediu, circa 30 de minute.Se scoate din formă după ce s-a răcit, se taie pe jumătate şi se lasă să respire, până este gata crema de brânză. Pentru cremă, se amestecă margarina, zahărul cu brânza de vaci şi se toarnă peste blat, apoi se acoperă cu cealaltă parte a tortului.Deasupra se pune glazura de Fanta: se prepară budinca cu 750 ml Fanta şi zahăr după gust şi se toarnă cât nu s-a întărit, încă fierbinte.Prajitura se pune la rece şi se scoate din formă abia când glazura s-a întărit, a doua zi. (sursa:retete.unica.ro)

Poftă bună și spor la gătit!

Foto: Valerya Davidchuk

Pagină realizată de Liuba STARII







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA