FITS 2024
Tribuna
Trotuare, locuri de parcare, rigole și spații verzi pe străzile Nicolae Bălcescu și Gării din Tălmaciu
Dan FRÂNCU
837 vizualizari
Trotuare, locuri de parcare, rigole și spații verzi pe străzile Nicolae Bălcescu și Gării din Tălmaciu

Reabilitarea, modernizarea și extinderea podețelor, trotuarelor și rigolelor pentru preluarea și circulația apelor pluviale, aferente străzilor Nicolae Bălcescu și Gării din Tălmaciu, reprezintă cel mai important obiectiv de investiții planificat de administrația publică locală pentru perioada imediat următoare. Legislativul local tălmăcean a aprobat deja documentația tehnică, principalii indicatori tehnico – economici actualizați și demararea procedurilor de achiziție publică pentru execuția acestui obiectiv pentru două dintre străzile importante ale orașului.

Primăria orașului Tălmaciu a inițiat investiția „Realizare trotuare, podețe și rigole pe străzile Nicolae Bălcescu și Gării” cu scopul de a îmbunătății condițiile de circulație rutieră și pietonală, a colectării și evacuări apelor de suprafață și din infiltrații, cât și pentru asigurarea accesului la proprietăți în condiții de siguranță și confort.

Cele două străzi au o lungime totală de 1.200 metri (strada Nicolae Bălcescu - tronson 1, DN 7 – trecerea peste calea ferată, 580 metri + tronson 2, trecerea peste calea ferată – strada Pieții, 420 metri; strada Gării - cu începere din strada Nicolae Bălcescu, 150 metri), dar pe o lungime de 50 metri (zona de siguranță CFR – strada Nicolae Bălcescu) nu vor fi efectuate lucrări.

Lucrările prevăzute se regăsesc adiacent părții carosabile de pe cele două străzi și constau în amenajarea trotuarelor, accesurilor la proprietăți, dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor de suprafață, spațiilor verzi, precum și a parcărilor auto.

În prezent, trotuarele și dispozitivele de colectare și evacuare a apelor pluviale nu au un aspect satisfăcător sau sunt necorespunzătoare pentru desfășurarea circulației în condiții de siguranță și confort.

Conform indicatorilor tehnico – economici aprobați, valoarea totală a acestui obiectiv de investiții se ridică la 2.746.515,06 lei (TVA inclus), iar durata de execuție a lucrărilor a fost stabilită la 12 luni.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica