FITS 2024
Tribuna
FOTO : Compania aeriană FlyLili va opera de la Sibiu, din iulie, pentru Germania, Italia şi Spania
Dumitru CHISELIŢĂ
1830 vizualizari
FOTO : Compania aeriană FlyLili va opera de la Sibiu, din iulie, pentru Germania, Italia şi Spania
© Răzvan NEGRU

O nouă companie aeriană va opera, începând cu 20 iulie, de la Sibiu: FlyLili. Considerată ca fiind prima companie aeriană de origine sibiană, FlyLili a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Aeroportul Sibiu, că va începe operarea de zboruri regulate "care vor conecta Sibiul cu mai multe destinații de top, deschizând noi oportunități pentru călători și facilitând accesul la conexiuni internaționale esențiale", ca parte din angajamentul companiei de "a răspunde nevoilor de conectivitate din Sibiu și de a contribui la dezvoltarea economică și turistică a regiunii".

Concret, din 20 iulie, cu FlyLili se va putea zbura spre Italia, Spania şi Germania, prin 14 zboruri săptămânale, legând Sibiul de Roma (lunea, joia şi sâmbăta), Milano (miercurea, vinerea şi duminica), Barcelona (marţea şi sâmbăta), Stuttgart (lunea, joia şi sâmbăta) şi Nürnberg (miercurea, vinerea şi duminica).  

Compania, care nu este una low-cost, operează o flotă de avioane de pasageri din familia Airbus, modelele A-319, A-320 şi A-321, oferta pentru pasageri fiind compusă din trei pachete, Basic, Comfort şi Premum. Prețurile biletelor încep de la 99 euro/segment de zbor. În completarea serviciilor sale aeriene, FlyLili mai deţine agenţia de turism Lili Travel  şi serviciul de închirieri auto Drivelili.

Directorul aeroportului Sibiu, Marius Ioan Gârdea a anunţat acest eveniment ca pe "o serie de veşti bune, atât pentru noi, pentru Aeroportul Sibiu, cât şi pentcu comunitatea pe care o deservim". La fel, el a precizat că împreună cu conducerea Consiliului Judeţean, să creeze "condiţii şi mecanisme necesare pentru ca de pe aeroportul Sibiu să se zboare către destinaţii cât mai diversificate, astfel încât comunitatea noastră să aibă ocazia, plăcerea şi experienţe cât mai plăcute atunci când doresc să călătorească în străinătate".


Daniela Cîmpean: "este un motiv de mândrie locală"

"Suntem într-un moment de mare bucurie pentru noi, ca şi autoritate şi aeroport cât mai ales pentru noi ca sibieni", a spus Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, despre viitoarea prezenţă a FlyLili la Sibiu. Ea socoteşte aceasta ca fiind "un pas firesc după momentul în care am prezentat sibienilor acest aeroport, care de curând a fost extins, modernizat, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, făcut mai primitor pentru oepratorii aerieni şi pentru pasagerii Aeroportului Internaţional Sibiu".
"De aceea, astăzi suntem bucuroşi să-i anunţăm pe sibieni că în curând, cu ajutorul partenerilor noştri – că de acuma aşa vă considerăm, partenerii noştri – vor putea să zboar spre noi destinaţii, în Italia, în Spania şi în Germania", a mai spus Cîmpean, precizând că este prima dată "în istoria aviaţiei post-decembriste" când o companie aeriană cu rădăcini în Sibiu, în afara Bucureştiulul, deschide zboruri spre destinaţii în Europa şi în lume. Este un motiv de mândrie locală şi ne bucurăm şi vă mulţumim că aţi ales ca aceste destinaţii să le deschideţi şi din Sibiu".  Ea a mai transmis sibienilor "şi tuturor celor care sunt în judeţele limitrofe", în care a spus că efortul companiei FlyLili de a opera din Sibiu esă fie suplinit de entuziasmul de a zbura "spre destinaţiile noi spre care duce compania FlyLili".
"Dacă nu folosim această oportunitate care ni se oferă astăzi, pierderea este a noastră. Ca de fiecare dată, vă spun tuturor să zburaţi cât mai mult de pe aeroportul Internaţional Sibiu şi folosiţi aceste oportunităţi de a atinge destinaţiile pe care compania aeriană FlyLili le lansează astăzi, astfel încât să îi motivăm ca în viitor să deschidă şi alte rute de pe aeroportul Internaţional sibiu", a mai subliniat daniela Cîmpean. 


Cătălin Cotruț, CEO FlyLili, despre aeroport: are un mare potențial de creștere

Tot un îndemn de a fi folosite serviciile noii companii aeriene de către sibieni care va opera la Sibiu l-a făcut Cătălin Cotruț, CEO FlyLili. El a declarat că "Fără să vreți să zburați, fără să vă vizitați rudele sau ele să vină la voi, fără companiile din Sibiu care își extind business-ul, nu vom putea, pe termen lung, să ne dezvoltăm".
"Suntem o companie aeriană în dezvoltare și am acordat o atenție deosebită pregătirilor necesare înainte de a deschide aceste noi rute. Primul pas l-am făcut la Sibiu, un aeroport cu un mare potențial de creștere. Odată cu extinderea flotei noastre, continuam să creștem la Aeroportul Internațional Sibiu. Am ales ca primele zboruri din Sibiu să fie către cele mai importante destinații europene, dorindu-ne să ne consolidăm poziția în acest aeroport strategic", a mai declarat Cătălin Cotruţ.
Despr FlyLili, Cotruț spune că nu se vrea să fie o companie low cost, dar că doreşte să atragă "cel mai bun și calificat personal din România și Europa, care aplică tehnologii moderne". "Încrederea se câștigă, nu se cumpără, nu se ia. Asta vrem să facem de acum încolo pe toate destinațiile și în toată cariera. Sper să avem timpul necesar să creștem", a mai precizat CEO-ul companiei.
 
"Suntem siguri că sibienii așteptau cu nerăbdare aceste noi conexiuni directe cu Spania, Italia și Germania. Aceste rute nu sunt doar o cale de plecare către Europa, ci și o invitație pentru turiști și oameni de afaceri să descopere frumusețea și oportunitățile economice ale României, în special ale Sibiului", a spus Jurgen Faff, fondatorul FlyLili, care a adăugat că se simte onorat de colaborarea dintre aeroport şi compania sa.

Logo-ul companiei FlyLili reprezintă, schematic, un cap de câine care reprezintă pe Lili, un english coker spaniel (decedat între timp). Aşa cum spun oficialii companiei aeriene, este simbolul loialităţii și al  dragostei fără limite, "valori ce modelează fiecare călătorie cu căldură și bucurie”. În acest context, s-a precizat şi că animalele de companie vor avea acces gratuit în aeronavă.

  [image=201323]

.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU


comentarii
5 comentarii

FlyLili sunā la misto. Un fel de manea in transportul aerian. Sigur, e minunat, înāltātor ( la propriu) cā existā diversitate pe piatā, dar de ce am oare sentimentul in urinā cā aceastā firmā face ceva cu niste bani, care nu prea pot fi albiti altfel....
Imvestitia ( care nu e micā) presupune niste fonduri.....Ok , niste biznismeni hotārāsc sā bage banii intr-o afacere. Dar intr-una in transport aerian? Din Sibiu? Sibiu -România?
Pāi āia cu boasele mari si pline taie curse din Sibiu pe considerente de biznis nerentabil...
Gogu
20.05.2024 17:27
Ce uniforme nasoale au stewardesele! Si la TAROM aveau uniforme mai frumoase si mai chic.
20.05.2024 20:42
Toate ca toate dar compania asta este ‘pet’ friendly adica nu este nici o problema daca vrei sa calatoresti impreuna cu ciinele sau pisica in cabina. Deci eu ca pasager sa nu am de ales decit sa respir acelasi aer in cabina cu un animal, sau mai rau daca ii apuca ceva de la stomacel. Vi se pare normal asa ceva? Speram ca macar romanii sa nu ia chiar toate obiceiurile proaste din alte tari. Sa ajuns in ziua de astazi la un fel de nebunie cu animalele astea, exagerat chiar. Ma deranjeaza faptul ca nu le pasa decit sa le fie lor bine nu mai conteaza oamenii din jur. Eu iubesc animalele dar nu in avion. Nici vorba sa calatoresc cu o asemenea companie vreodata. Ei vad ca accepta orice pentru bani sa le fie de bine
21.05.2024 06:07
Hai să spălăm ceva...
Eu
21.05.2024 08:29
Cainele ce rol are? E doar mascota firmei sau depisteaza drogurile?
23.05.2024 21:11
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica