Tribuna
PNL
(FOTO) Cei mai buni sportivi și antrenori din județ, premiați la ”Gala Sportului Sibian”. Gimnastul calificat la Olimpiada de la Paris, căpitanul lui CSU, antrenorii Măldărășanu și Claudiu Niculescu, printre ”Ambasadorii Sportului”
Ovidiu BOICA
2506 vizualizari
(FOTO) Cei mai buni sportivi și antrenori din județ, premiați la ”Gala Sportului Sibian”. Gimnastul calificat la Olimpiada de la Paris, căpitanul lui CSU, antrenorii Măldărășanu și Claudiu Niculescu, printre ”Ambasadorii Sportului”
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
Cei mai buni sportivi și antrenori din județul Sibiu, tinerele speranțe, personalități din sport și cele mai bune echipe de club au fost premiați, joi seara, în Sala ”Transilvania”, de către Consiliul Județean Sibiu, în cadrul celei de-a cincea ediții a ”Galei Sportului Sibian”. Gimnastul Andrei Muntean, baschetbalistul Mirel Dragoste, antrenorii Marius Măldărășanu și Claudiu Niculescu, sau fostul component al echipei care cucerea Cupa Balcanică în 1991, cu FC Inter, Lucian Burchel, în prezent lect. univ. dr. la ULBS se numără printre cei care au primit titlul de ”Ambasadori ai Sportului”. Ciclista medieșeancă Miruna Mădă și campionul mondial la minifotbal Mircea Popa au fost desemnați cei mai buni sportivi din județul Sibiu în 2023.

 

Ciclista Miruna Mădă și fotbalistul Mircea Popa au fost desemnați cei mai buni sportivi din județul Sibiu pe 2023, fiind premiați în ”Gala Sportului Sibian”, eveniment ajuns la ediția a V-a și găzduit, joi seara, de Sala ”Transilvania”.

Originară din Alba Iulia, dar concurând pentru CSM Mediaș, Miruna Mădă a cucerit, anul trecut, titlul de campioană balcanică de juniori la mountain bike, la Câmpulung Muscel. Totodată, Miruna a cucerit, pentru al doilea an consecutiv, Cupa Națională a României, dar și tricoul de campioană națională la XCE, conform alba24.ro.

Mircea Popa este campion mondial en-titre la minifotbal, titlu cucerit cu naționala României după finala cu Kazahstan, decisă după nu mai puțin decât 30 de lovituri de departajare, în Emiratele Arabe Unite.

Podiumul celor mai buni sportivi reprezentând disciplinele olimpice a fost acaparat de sportivi reprezentând cluburi din Mediaș, locurile 2 și 3 fiind ocupate de atleta Alexandra Hudea, respectiv un alt ciclist, Theodor Pridon.

La disciplinele neolimpice, locul secund este ocupat de Lucian Stoica, acesta obținând, în 2023, patru medalii de aur și una de argint la Campionatele Mondialele de Pangration Athlima, unul dintre cele mai populare stiluri de luptă, vechi de mai bine de două milenii, iar Darius Toma, de la Ippon Mediaș, completează podiumul.

Francisc Atilla Szakacs (CSM Mediaș, ciclism) a fost desemnat cel mai bun antrenor la secțiunea rezervată disciplinelor olimpice, luându-i fața lui Tomas Rinkevicius, lituanianul care a luat ”bronzul” în Liga Națională cu BC CSU Sibiu, ducându-i pe ”vulturi” în grupele FIBA Europe Cup.

La disciplinele neolimpice, artele marțiale au acaparat podiumul, cu Alin Lazurca pe primul loc, Dora Hanga și Dan Tiucă pe următoarele două.

Gheorghe Vaida, primul profesor al medieșencei Andreei Dragoman, o altă sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, d-na prof. Maria Macarie și medicii sportivi Sanda Marchian și Tudor Tolciu au fost premiați pentru întreaga activitate, iar printre tinerele speranțe se numără sportivi de la ciclism, judo, gimnastică, volei, handbal, sărituri în apă, printre care sibianca Daria Ocenic, în prezent în lotul campioanei Volei Alba Blaj, cu care a debutat în Liga Campionilor deși are numai 14 ani.

Printre ”Ambasadorii Sportului” se numără antrenorul lui FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, cel al fostului lider din Liga 2, CSC Șelimbăr, fostul atacant Claudiu Niculescu, căpitanul echipei de baschet BC CSU, Mirel Dragoste, gimnastul Andrei Muntean, care și-a început activitatea la CSȘ Sibiu, Lucian Burchel, lect. univ. dr. la Facultatea de Științe din cadrul Universității ”Lucian Blaga”, dar și Daniel Scrob, reprezentând CS Comunitar Sibiu și ghizii turistici Monica Ocneriu și Florin Ionescu.

 

Daniela Cîmpean: ”Este modul prin care le mulțumim”

 

”Gala Sportului Sibian” a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Serviciul Public Sala Transilvania, evenimentul fiind menit să aducă ”recunoaștere publică celor mai buni sportivi și antrenori din județ, care au obținut rezultate deosebite la nivel național și internațional în cursul anului 2023”, conform unui comunicat de presă.

Sunt sportivi și antrenori ale căror rezultate merită să fie recunoscute, așa cum, în urmă cu două săptămâni, am făcut-o și pentru performerii din învățământul preuniversitar. Este modul prin care le mulțumim și îi încurajăm să continue să fie cei mai buni, ducând județul nostru pe podiumul de premiere la marile concursuri naționale și internaționale”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

 

66 de premii în valoare totală de 100.000 de lei

 

Cu această ocazie au fost oferite 66 de premii, constând în diplome, trofee, flori și diferite sume de bani, în funcție de categoria de premiere și de locul obținut, valoarea totală a premiilor fiind de 100.000 de lei, sumă asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu, premiile acordate variind între 1.000 și 7.500 lei.

Premiile au fost înmânate de către președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, de vicepreședinții Marcel Constantin Luca și Vlad Vasiu, de administratorul public al județului, Adrian Bibu, și de rectorul Universității ”Lucian Blaga”, prof.univ.dr. Sorin Radu.

 

Toncean, invitat special

 

Invitatul special la eveniment a fost Gabriel Toncean, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport, care, la rândul său, a premiat o parte din sportivi.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Am întâlnit la Sibiu sportivi de performanță și mare ținută, care aduc României uriașul serviciu al muncii și talentului lor. Am văzut oameni, sportivi și antrenori deopotrivă, care și-au dedicat întreaga viață sportului, adesea în condiții dificile, dar cu o pasiune și o dăruire pe care noi toți, susținători, prieteni, apropiați sau pur și simplu, cetățeni ai țării noastre suntem datori să o cinstim cum se cuvine”, a declarat Toncean.

 

”Zburătorii” și moment de reculegere pentru ”Pogo”

 

Cei prezenți, joi seara, în Sala ”Transilvania” au asistat, cu această ocazie, la două momente pregătite de organizatori. Unul dintre acestea a fost asigurat de echipa locală de baschet în scaun cu rotile ”Zburătorii”, participantă la Cupa României la baschet în scaun rulant, eveniment desfășurat, zilele trecute, chiar în ”Transilvania”.

De asemenea, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria îndrăgitului salvamontist Paul Popescu, ”Pogo” pentru prieteni, decedat în luna februarie a acestui an, în avalanșa de la Bâlea Lac.

 

CEI MAI BUNI SPORTIVI (DISCIPLINE OLIMPICE)

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

1. Miruna Mădă (Club Sportiv Municipal Mediaș, ciclism)

2. Alexandra Maria Hudea (Club Sportiv Școlar Mediaș, atletism)

3. Theodor Vasile Pridon (CSM Mediaș, ciclism)

Menţiuni:

Roxana Maria Vișa (Club Sportiv Școlar Șoimii Sibiu, judo)

David Tolciu (Club Sportiv Școlar Sibiu, gimnastică)

Vlad Popa (CSȘ Sibiu, patinaj viteză)

Anastasia Maria Băcilă (CSȘ Sibiu, patinaj viteză)

Iulia Florina Mărginean (CSȘ Mediaș, atletism)

Daniel Adrian Fleșeriu (CSM Sibiu, box)

Gabriel Eduard Nițu (CSM Sibiu, patinaj viteză)

 

CEI MAI BUNI ANTRENORI (DISCIPLINE OLIMPICE)

1. Francisc Atilla Szakacs (CSM Mediaș, ciclism)

2. Tomas Rinkevicius (CSU Sibiu, baschet)

3. Vasile Ibășfălean (CSȘ Mediaș, atletism)

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Menţiuni:

Ovidiu Vasile Ionaș (CSȘ Șoimii Sibiu, judo)

Cristina Elena Bobeș (CSȘ Sibiu, gimnastică)

Cristina Andrei (CSȘ Sibiu, patinaj viteză)

Caius Mihai Băra (CS Interstar Sibiu, fotbal)

Vasile Herman (CSȘ Mediaș, atletism)

Emil Viorel Bihorean (CSM Sibiu, box)

Marius Băcilă (CSM Sibiu, patinaj viteză)

 

CEI MAI BUNI SPORTIVI (DISCIPLINE NEOLIMPICE)

1. Ioan Mircea Popa (FC Juventus Sibiu, minifotbal)

2. Lucian Emilean Stoica (ACS Pangratikon, pangration athlima)

3. Mihai Darius Toma (CS Ippon Mediaș, karate WUKF)

Menţiuni:

Andrei Nicolae Toma (CS Ippon, karate WUKF)

Mario Olan David (CS PUMA Sibiu, taekwon-do ITF)

David Isaac Nuță (CS PUMA, taekwon-do ITF)

David Trînbițaș (CS PUMA, taekwon-do ITF)

Ștefania Maria Văcariu (CS PUMA, taekwon-do ITF)

Paul Hadăr (CS PUMA, taekwon-do ITF)

Cristian Bolduț (ACS ROKAN Sibiu, karate kyokushin)

Beniamin Blăjan (ACS Titanii Sibiu, skandenberg)

 

CEI MAI BUNI ANTRENORI (DISCIPLINE NEOLIMPICE)

1. Alin Romulus Lazurca (CS PUMA, taekwon-do ITF)

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

2. Dora Maria Hanga (CS Ippon, taekwon-do ITF)

3. Dan Simion Tiucă (ACS ROKAN, karate kyokushin)

Menţiuni:

Dorin Nicolae Toader (CS Titanii Sibiu, skandenberg)

Felicia Popa (CSȘ Șoimii Sibiu, culturism)

Florin Viorel Bîrluț (ACS Hwarang Sibiu, taekwon-do ITF)

Elena Constantin (CSM Sibiu, sambo)

Vasile Herman (CSȘ Mediaș, atletism)

Vasile Ibășfălean (CSȘ Mediaș, atletism)

Cristina Andrei (CSȘ Sibiu, patinaj viteză)

 

MERIT PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE

Maria Macarie (prof. antrenor handbal, director adjunct, inspector de specialitate)

Gheorghe Vaida (tenis de masă)

Sanda Marchian (dr. dispensar medicină sportivă)

Tudor Ștefan Tolciu (dr. dispensar medicină sportivă)

 

TINERE SPERANȚE

Cosmin Gheorghe Vandor (ACS NextSports Blăjel, ciclism)

Sebastian Ștefan Petrescu (ACS SENCHU Sibiu, judo)

Antonia Elena Tuță (ACS Miado's Sibiu, judo)

Adela Vasilescu (ACS Champions 2016 Sibiu, volei)

Maria Iustina Huzmezan (CSȘ Sibiu, handbal)

Mihai Cosma (CSȘ Sibiu, sărituri în apă)

David Feșteu (CSM Mediaș, ciclism)

Sebastian Torcică (CSȘ Sibiu, gimnastică)

Tudor Trif (ACS NextSports, ciclism)

Daria Ocenic (ACS Champions, volei)

 

AMBASADOR AL SPORTULUI

Petru Daniel Scrob (CS Comunitar Sibiu)

Marius Constantin Măldărășanu (FC Hermannstadt)

Claudiu Iulian Niculescu (CSC 1599 Șelimbăr)

Mirel Claudiu Dragoste (CSU Sibiu)

Lucian Ovidiu Burchel (Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu)

Nicoleta Monica Ocneriu (ghid turistic ”Anii Drumeției”)

Florin Ionescu (ghid turistic ”Anii Drumeției”)

Andrei Vasile Muntean (Dinamo București, gimnastică)

 

JOCURI SPORTIVE (SENIORI)

BC CSU Sibiu, baschet

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

JOCURI SPORTIVE (JUNIORI)

FC Interstar Sibiu, fotbal)

 

PREMIUL SPECIAL PENTRU ASOCIAȚIILE PE RAMURĂ DE SPORT CU CEA MAI SEMNIFICATIVĂ ACTIVITATE   

Asociația Județeană de Fotbal Sibiu

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica