Tribuna
PNL
UPDATE: Fiul cel mare al ambasadorului Cristian Istrate, mort într–un accident rutier pe DN 1. Fiul cel mic, transferat la Spitalul de Urgenţă
Laura BUCIU
10345 vizualizari
UPDATE: Fiul cel mare al ambasadorului Cristian Istrate, mort într–un accident rutier pe DN 1. Fiul cel mic, transferat la Spitalul de Urgenţă
Fiul diplomatului Cristian Istrate a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în comă * Maşina condusă de ambasador a fost lovită de cea a unei şoferiţe în vârstă de 28 de ani, din Bistriţa, care a efectuat o depăşire neregulamentară * Ambasadorul a fost şi el operat, din cauza unei rupturi de splină
UPDATE ora 12.00: Fiul cel mic al ambasadorului, transferat la Judeţean

Medicii de la Spitalul de Pediatrie au decis transferul fiului cel mic al ambasadorului Cristian Istrate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la secţia clinică Neurochirurgie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, "pacientul este stabil, nu prezintă leziuni ale organelor interne. Se transferă la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în vederea continuării supravegherii pentru traumatismul suferit la nivelul coloanei vertebrale", a spus Alina Mihaela Cozac, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu.

UPDATE: Ambasadorul este la Terapie Intensivă

Potrivit informaţiilor primite din partea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, ambasadorul Cristian Istrate este în stare stabilă, după ce a fost operat duminică pentru ruptura de splină. "Operaţia pacientului a decurs bine. Este stabil hemodinamic şi respirator. Pacientul a fost dus în Terapie Intensivă şi este în proces de recuperare", a spus Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
La celălalt spital din Sibiu, la Spitalul de Pediatrie "Luther" este internat fiul cel mic al diplomatului. "În urma investigaţiilor efectuate, pacientul a fost internat în Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a spitalului nostru cu diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut închis, fără pierdere de cunoştinţă, contuzie coloană cervico-dorsală, posibil fractură de bază proces transvers stâng vertebră T1,  fisură metafiză proximală tibie stângă. Pacientul nu prezintă leziuni care să-i pună viaţa în pericol şi rămâne internat în Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a spitalului pentru supraveghere şi tratament", a spus Alina Mihaela Cozac, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Ştire iniţială:

Familia ambasadorului Cristian Istrate, şeful Misiunii permanente a României pe lângã oraganizaţiile internaţionale de la Viena, trece prin momente dificile, după ce maşina condusă de ambasador a fost implicată într-un accident rutier, ieri, în Avrig, pe DN 1. O şoferiţă neexperimentată a vrut să depăşească un auto­tren şi a intrat frontal în partea lateral – stângă a maşinii conduse de diplomat. Fiul ambasadorului, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. A suferit răni foarte grave în zona abdominală, toracică şi la cap. Nici celălalt fiu al lui Cristian Istrate nu se simte foarte bine. Băiatul în vârstă de 13 ani este sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pediatrie „Luther”, el având nevoie de investigaţii amănunţite.

Depăşire neregulamentară

Martorii pun accidentul pe seama lipsei de experienţă a şoferiţei din Bistriţa, cea care a pierdut controlul volanului după o depăşire. "M-a depăşit o maşină şi nu s-a mai redresat. Apoi a intrat frontal în maşina de Austria. Cred că a pierdut controlul sau poate din cauza lipsei de experienţă, nu a putut sã se redeseze la revenirea pe bandă şi s-a ciocnit de celălalt”, a spus şoferul autotrenului pe care l-a depăşit autoturismul condus de şoferiţa din Bistriţa.
Şi cercetarea poliţiştilor arată că de vină pentru producerea accidentului a fost o depăşire neregulamentară efecutată de femeia din Bistriţa. "Conform primelor cercetări, autoturismul Volkswagen înmatriculat în Bistriţa, în timp ce se deplasa pe DN1, cu direcţia de mers Braşov spre Sibiu, la km 281 plus 600 metri, pe fodul de manevră de depăşire a unui autotren, a intrat în coliziune cu un vehicul înmatriculat în Austria, care circula regulamentar dinspre Sibiu, rezultând vătămarea corporală a mai multor persoane. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza şi împrejurările producerii evenimentului rutier", a spus inspectorul principal Vasile Tudor, din cadrul Poliţiei Rutiere Sibiu.

Fiul ambasadorului nu a putut fi salvat

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au ajuns ambasadorul Cristian Istrate (43 de ani), împreună cu soţia sa (40 de ani) şi cu fiul în vârstă de 20 de ani, rănit grav, dar şi şoferiţa din Bistriţa, în vârstă de 28 de ani, care se afla în maşină împreună cu soţul ei. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, la Spitalul de Pediatrie "Luther" a fost dus şi celălalt copil al familiei de diplomaţi, un băiat de 13 ani, care nu are răni grave. "În urma accidentului, au ajuns patru victime în spitalul nostru. Din nefericire, un tânăr de 20 de ani este cu un traumatism cranio- toracic şi abdominal sever, cu fractură costală multiplă , cu hemotorax, cu ruptură de splină, cu sânge mult în cavitatea abdominală. În prima fază, pacientul a mers direct în sala de operaţie, după o primă evaluare şi stabilizare. Avea o ruptură de splină, care a fost rezolvată chirurgical, dar în continuare a rămas gravitatea traumatismului. Este cu şanse - în prezent - minimale de supravieţuire. Echipa noastră face tot ce se poate ca să-l menţină în viaţă”, a spus şeful UPU Sibiu, dr. Constantin Roşca. După nici două ore, fiul ambasadorului a pierdut lupta cu viaţa. Celelalte victime aveau traumatisme, însă erau stabile. Ambasadorul Cristian Istrate a fost dus la investigaţii amănunţite, după ce acuza un traumatism toracic. În urma analizelor, medicii l-au diagnosticat cu ruptură de splină şi a fost dus direct în sala de operaţie. Atât el, cât şi soţia sa şi şoferiţa care a provocat accidentul au rămas în spital.





comentarii
4 comentarii

Asta inseamna lipsa de autostrazi. Nu vom avea autostrazi, atunci vom avea tot mai multe victime pe drumuri, nu e nici o filosofie e un fapt constatat. Sa-i fie tarana usoara, a murit nevinovat in floarea vietii !
Andrei
15.07.2013 16:06
Ziar de comunisti besiti. De ce stergeti comentariile oligofrenilor?
Cum sterg ratatii de la tribuna comentariile.
15.07.2013 22:05
masina nu era condusa de ambasador.avea numere de austria WD wiena diplomat.rca in romania pe seria sasiu.era in timpul serviciului cu familia in masina si ca sofer pe fiu cel mare.ceva nu e bine aici, o fi ambasador da nu e mai presus de lege.am o banuiala ca avea si viteza destul de mare daca in urma inpactului a sarit peste sant.avand numere diplomatice nu cred ca se baga radaru in seama cu ei.
Calin
18.07.2013 14:35
pentru Viorica Dofin
Banuiesc ca esti mama dupa cele scrise si iti permiti sa etichetezi CRETINA copilul altcuiva .Poti sa ne spui citi CRETINI a avut mama ta si tu citi CRETINI ai adus pe lume? Posteaza un comentariu pentru situatia in care copilul tau ar fi fost in aceasta situatie.
dan
19.07.2013 13:51
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica