FITS 2024
Tribuna
Protest spontan la Arhivele Naționale Sibiu
Protest spontan la Arhivele Naționale Sibiu

Personalul redus al Serviciul Județean Sibiu al Arhivelor Naționale s-a alăturat demersurilor tuturor colegilor din țară din cadrul Arhivelor Naționale și colegilor de la Agenția Județeană de Protecția Mediului, aceste demersuri având la bază OUG 128 din decembrie 2023 din care personalul Arhivelor Naționale a fost ”omis”, iar amendamentul PLX 67/2024, depus în Senat întârzie să fie adoptat. Reproducem mai jos:

COMUNICAT PUBLIC.

Astăzi, între orele 10:00-11:00, personalul din Arhivele Naționale - Serviciului Județean SIBIU a decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Personalul subdimensionat din Serviciul Județean Sibiu al Arhivele Naționale, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.

Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din Serviciile Județene ale Arhivelor Naționale nu s-au finalizat printr-un act normativ.

Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată.

În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaților din toată țara.

 

Angajații Serviciului Județean Sibiu al Arhivelor Naționale.

 

.


comentarii
2 comentarii

votati 1918 pt mitici
17.05.2024 13:42
votati 1918 pt mitici
17.05.2024 13:43
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica