FITS 2024
Tribuna
ADVERTORIAL.
Stimularea turismului de afaceri prin dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu, cheia dezvoltării economice a județului Sibiu
Stimularea turismului de afaceri prin dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu, cheia dezvoltării economice a județului Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu este o piesă centrală în strategia de dezvoltare economică și turistică a județului Sibiu. Cu toate acestea, una dintre principalele provocări cu care se confruntă atât aeroportul, cât și comunitatea locală, este lipsa unui număr suficient de mare de zboruri internaționale. Însă, printr-o serie de investiții și inițiative, acest sector vital al economiei locale ar putea fi revigorat iar Aeroportul Internațional Sibiu ar putea fi dezvoltat sub forma unui complex hub regional de transport și turism.

 

Una dintre căile prin care Aeroportul Internațional Sibiu poate stimula dezvoltarea economică și turistică este stabilirea de parteneriate solide cu companiile aeriene și alte entități din industria aeriană. Aceste parteneriate ar putea implica dezvoltarea de strategii comune, pentru atragerea de noi rute și operațiuni, precum și promovarea destinației Sibiu pe plan internațional. Prin intermediul acestor colaborări, Aeroportul ar putea atrage un număr mai mare de turiști și ar putea stimula creșterea economică în întreaga regiune.

 

Pe modelul german al turismului de afaceri, construirea unui centru expozițional, cultural și de conferințe în apropierea Aeroportului Internațional Sibiu ar atrage o categorie de turiști prea puțin exploatată până acum. Această inițiativă ar aduce la Sibiu un flux constant de turiști, oameni de afaceri și profesioniști din întreaga lume și ar putea transforma orașul și județul într-un centru vital pentru schimbul de idei, inovație și afaceri. Două exemple notabile de succes, în acest sens, sunt Messe Stuttgart și Messestadt Frankfurt din Germania. Aceste zone sunt cunoscute la nivel internațional pentru evenimentele lor comerciale, conferințele internaționale și expozițiile culturale și atrag anual mii de vizitatori din întreaga lume. Prin implementarea unor proiecte similare la Sibiu, Aeroportul Internațional ar putea deveni un centru regional de afaceri și turism. „Împreună cu echipa FDGR din Consiliul Județean îmi propun implementarea unui proiect complex de dezvoltare economică, generator de venituri pentru aeroport, care să contribuie la atingerea obiectivului de rentabilizare al acestuia. Prin natura profesiei mele am călătorit și am participat la multe evenimente găzduite de centre multifuncționale construite pe terenul sau în apropierea aeroporturilor, care au devenit centre generatoare de turism de afaceri. Propunem sibienilor un model de business tip City Airport, care să identifice activitățile cu cel mai bun potențial economic: facilitate cargo, terminal mentenanță aeronave, centru de afaceri (IT&C și R&D), hotel, restaurant, parcare”, spune Paul Kuttesch, candidatul FDGR la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

Construirea un hangar de mentenanță modern și funcțional, dedicat avioanelor de dimensiuni mici și medii ar oferi infrastructura necesară pentru întreținerea și repararea acestui tip de aeronave. Prin acest hangar specializat, se urmărește creșterea atractivității aeroportului pentru operatorii și pasionații de aviație, facilitând accesul la servicii de calitate și contribuind la diversificarea activităților aeroportuare.

„De asemenea, ținând cont și de construirea noului spital județean în proximitatea Aeroportului Internațional Sibiu, cred că este absolut necesară dezvoltarea subunității Inspectoratului de Situații de Urgență și SMURD, cu un heliport în proximitatea pistei, pentru a deservi atât aeroportul cât și întreaga zonă de vest a municipiului Sibiu”, mai spune Paul Kuttesch.

 

În concluzie, modernizarea și dezvoltarea funcționalităților Aeroportului Internațional Sibiu ar putea juca un rol crucial în stimularea turismului și în creșterea economică a întregului județ. Prin stabilirea de parteneriate strategice, dezvoltarea de facilități moderne și promovarea destinației Sibiu la nivel internațional și în special prin poziționarea sa în centrul țării, Aeroportul Internațional Sibiu are toate premisele pentru a deveni un hub regional de transport și turism, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a județului Sibiu.

 

.


comentarii
4 comentarii

Declarațiile politice vor redeschide rutele închise ? Vor redresa căderea și scăderea ani in șir a numărului de călători?
Vor introduce aerul condiționat încă absent după ultima modernizare pe bani grei?
Dincolo de advertoriale există și vreo strategie reală? Cu puncte și date limita de atingere a acestora?
Că vorbe degeaba poate mesteca oricine.
Și FDGR a fost și este parte negativă a problemelor care au dus aeroportul de la plus la minus an după an având decizia la îndemână toți acești ani.
Claudiu
08.05.2024 23:57
Dimpotrivă, e vorba de turismul de afaceri, nu de low-cost pentru papornițe. Dar o rută spre Instambul, poartă către Asia, ar fi binevenită pe lângă Muenchen și Viena.
@Claudiu
09.05.2024 00:46
Incpand de saptamana viitoare, toate avioanele vor fi deschise ,iar aeroporturile isi vor lua zborul !
Cassiopeia Alpha
15.05.2024 15:49
ar fi bine sa deschideti o ruta spre istanbul sa nu mai vina dobitoci la münche si sa faca romania de rusine
18.05.2024 12:00
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica