Tribuna
PNL
Șase elevi sibieni, participanți la Olimpiada națională de limbi clasice
Șase elevi sibieni, participanți la Olimpiada națională de limbi clasice

În perioada 25-28 aprilie la Timișoara a avut loc etapa națională a Olimpiadei de limbi clasice, greacă veche și latină. Județul Sibiu a fost reprezentat de 6 elevi, care s-au calificat la olimpiada de limba latină. De la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu  au participat Slavu Andrei Emanuel (cl. a IX-a) și Păcală Bianca Maria (cl. a X-a), de la Școala Gimnazială „I.L.Caragiale” Sibiu a participat Lașiță Ana Sofia (cl. a VII-a), iar de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu au participat 2 liceeni, Ardeuș Alexandra Maria (cl. a XI-a) și Crețu Luca-Alexandru (cl. a XII-a), precum și eleva Popa Ilinca din clasa a VII-a. 

Elevii participanți la olimpiada de la Timișoara au fost salutați la festivitatea de deschidere de Ligia Deca, ministrul învățământului, de conducerea Universității de Vest Timișoara, de primarul orașului, Dominic Fritz, precum și de ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. De altfel, olimpicii au avut parte de un bogat program cultural ce a cuprins un tur de oraș și o plimbare cu vaporașul pe canalul Bega, vizionarea unei piese de teatru, precum și vizitarea unor obiective turistice din oraș. Programul s-a încheiat cu festivitatea de premiere și cu o cină festivă.

Din delegația sibiană 4 elevi au obținut rezultate eligibile pentru premiere (minim 70 de puncte): Lașiță Ana Sofia, de la  Școala Gimnazială „I.L.Caragiale”  (78 de puncte) și elevii de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”: Popa Ilinca (77,5 de puncte), Crețu Luca-Alexandru (70 de puncte) și Ardeuș Alexandra Maria (82 de puncte), care a și primit Premiul special al juriului. Ultimii doi elevi menționați au fost pregătiți de doamna profesoară Roxana Lăduncă de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a și însoțit la Timișoara lotul olimpic. 

Se cuvine adresat un cuvânt de laudă pentru strădania dascălilor și performanțele elevilor: VIVAT, CRESCAT, FLOREAT.

Prof.univ.dr. Ioana-Narcisa Crețu


comentarii
1 comentarii

...Dar doamna "Prof.univ.dr." Ioana Narcisa-Cretu, cand va publicati ISI-urile alea pe care le-ati declarat in fals acum 10 ani si ati ajuns astfel profesor? E cam multisor de cand ocupati in mod fraudulos postul maxim in sistemul universitar, nu credeti? VIVAT, CRESCAT, FLOREAT.
Frumos...
14.05.2024 22:48
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica