FITS 2024
Tribuna
Târgul Național de Ecoturism la Muzeul ASTRA. Daniela Cîmpean: „Ne dorim ca întreaga Românie să aibă o imagine mai bună și mai atractivă în afara țării”
Târgul Național de Ecoturism la Muzeul ASTRA. Daniela Cîmpean: „Ne dorim ca întreaga Românie să aibă o imagine mai bună și mai atractivă în afara țării”

Astăzi, 18 mai a avut loc conferința de presă a Târgului Național de Ecoturism din Muzeul ASTRA. Evenimentul a avut ca scop promovarea inițiativelor originale care contribuie la dezvoltarea turismului sustenabil din România. Au fost prezenți Daniela Cîmpean - președinte CJ Sibiu, Adrian Bibu - administrator public al CJ, Cristi Cismaru, fondator al Asociaţiei My Transylvania din Sibiu, Alin Chipăilă - director al Asociației de Turism și Alexandru Hanea.

Ca în fiecare an, conferința s-a desfășurat în aer liber, punctând astfel fiecare stand al expozanților, atât locali cât și din alte zone ale țării precum Țara Dornelor, Țara Bucovinelor, Țara Silvaniei, Valea Avrigului, Valea Hârtibaciului, etc. Fiecare producător dorește să creeze o identitate locală și de asemenea producătorii sunt dornici să aducă gastronomia la un nivel sustenabil.

Turul a fost coordonat de Cristi Cismaru, împreună cu oficialitățile care au putut savura și degusta din diversele preparate gastronomice: „Ne dorim să share-uim informația, să transmitem și noi ce facem și avem de învățat de la alții. Peste tot sunt lucruri puse în valoare ca să facem România atractivă împreună”, a mărturist Daniela Cîmpean.

Programul „Anii Drumeției” a fost inițiat în urmă cu trei ani de CJ Sibiu cu scopul de promovare a turismului și mișcării în aer liber. „Este un program care te învață să iubești natura, să o prețuiești și să o păstrezi, program prin care copiii și tinerii descoperă ce are mai frumos județul Sibiu. „Avem 800 km de trasee de drumeție pe unde cei interesați pot merge. Ne dorim ca întreaga Românie să aibă o imagine mai bună și mai atractivă în afara țării”, a mai adăugat Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu.

Maria-Antonia OANA

Foto: Răzvan NEGRU

 

.
.
.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


comentarii
2 comentarii

individa e o greseala a naturii. crapa displayul cand e poza ei afisata
d.
18.05.2024 17:45
@d. Ai mare dreptate, individa asta este ca o plosnita si nu vede cat de penibila este afisandu-se peste tot. Nu intelege ca asta ii atrage antipatia si nu o vom vota, chiar daca am fost simpatizanti PNL pana ne-au tradat! PNL-ul a ajuns pe făraș!
Mihai
19.05.2024 07:09
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica