FITS 2024
Tribuna
Expoziţie din colecția Muzeului Brukenthal, la Slatina
Expoziţie din colecția Muzeului Brukenthal, la Slatina

Muzeul Județean Olt va găzdui începând din 15 mai expoziția "Capodopere. Arta din România, de la clasic la contemporan. Colecția Muzeului Național Brukenthal", transmite un comunicat al Muzeului Naţional Brukenthal. Curatorii expoziţiei sunt dr. Alexandru Constantin Chituță și Iohana Brătoi.

Mai multe lucrări de pictură și sculptură ale celor mai importanți și cunoscuți artiști români au fost împrumutate de Muzeul Județean Olt de la Muzeul Național Brukenthal. Alături de Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Miklós Barabás, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, la Slatina vor mai fi expuse alte lucrări de pictură și sculptură din colecția muzeului sibian.

"Expoziția aduce în premieră la Slatina capodopere ale artei românești. Tematica expoziției prezintă istoria artei plastice din România începând cu Nicolae Grigorescu și finalizând cu arta contemporană devenind astfel una dintre cele mai importante expoziții de artă plastică și sculptură românească organizată vreodată în Slatina și în zonă", spun organizatorii. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica