Tribuna
PNL
Palatul de Justiție din Sibiu, construit în trei ani, dar nu a putut fi reabilitat în 10
Palatul de Justiție din Sibiu, construit în trei ani, dar nu a putut fi reabilitat în 10

Palatul de Justiție din Sibiu trece, probabil, prin cea mai grea perioadă de când a fost construit, în 1907, în grădina Flora, în ceea ce se chema atunci, suburbiul Iosefin. Clădirea este construită în trei ani, iar Guvernul a cumpărat-o cu mai puțin de 100.000 de coroane. În prezent, Palatul de Justiție este trecut în lista monumentelor istorice. În realitate, este o ruină, pentru că de mai bine de 10 ani de la demararea lucrărilor de reabilitare, acestea par că nu se mai termină.

După 10 ani de la începerea lucrărilor de reabilitare, trebuie actualizat studiul de fezabilitate. Reprezentanții Tribunalului Sibiu au anunțat Achiziția de servicii - Elaborare Studiu de Fezabilitate „Reabilitare, Amenajare și Extindere sediu Tribunalul Sibiu”. Practic, vechiul studiu de fezabilitate se cere a fi actualizat în termenii de acum, pentru că situația de acum este alta față de cea existentă la momentul demarării lucrărilor.

Valoarea estimată maximă pentru actualizarea studiului de fezabilitate este de 100.000 de lei fără TVA, iar banii vor fi suportați de la bugetul de stat.

„Tribunalul Sibiu, în calitate de autoritate contractantă, solicită ofertă de preț pentru prestarea serviciilor de ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE, pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, Amenajare și Extindere sediu Tribunalul Sibiu. Obiectul contractului îl reprezintă - Prestarea serviciilor de elaborare studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, Amenajare și Extindere sediu Tribunalul Sibiu" cod CPV 79314000-8, conform Caietului de sarcini”, transmit reprezentanții Tribunalului Sibiu. Data limită pentru trimiterea ofertelor este 25 august 2021, ora 12.00, iar informații suplimentare despre documentația de atribuire se găsesc pe portalul Tribunalului Sibiu – Secțiunea achiziții publice sau pe SEAP.

 

Ce înseamnă 100.000 de lei în fața milioanelor cheltuite degeaba ?

 

Suma de 100.000 de lei pare importantă, însă dacă luăm în calcul că această clădire emblematică a ajuns o ruină, iar în această „ruină” s-au inestit déjà 27 de milioane lei, pare că nu banii pentru actualizarea studiului de fezabilitate nici nu mai sunt atât de mulți.

Din 2011, în clădirea monument nu  se mai întâmplă nimic la clădirea Palatului de Justiție și orice reabilitare pare sortită eșecului. Doar câteva litere mari de pe clădire mai amintesc de monumentul ce datează din 1907 pe Bulevardul Victoriei.






comentarii
6 comentarii

statul austro-ungar (sau doar ungar? nu mai stiu cum erau delimitate treburile in imperiu intre viena si budapesta) l-a construit, statul roman l-a distrus. in fond, daca ne uitam bine, statul roman a construit doar uratenii in Sibiu.
13.08.2021 10:00
putea sa fie daramat complet...nu are nici valoare istorica si nici arhitecturala...trebuia o cladire noua, moderna, eficienta energetic si care sa raspunda din toate punctele de vedere scopului...nici nu trebuia pastrata locatia...zona e oricum FF aglomerata!!!
un sibian
13.08.2021 13:44
România tara de kkt. Multumim miticilor de la bucale
13.08.2021 16:31
@sibian
daca nici asta nu are valoare arhitecturala si istorica, nu stiu care are. nu ca ai fi tu vreun specialist, din fericire sunt altii. in loc sa construiasca mizeria de cladire de la dioda, cu anaf, cec, fse, unde au distrus un parc, mai bine o puneau la punct pe asta inca din anii '90.
13.08.2021 17:28
@Sibian tu habar nu ai ce înseamnă un monument istoric! Ce clădire moderna visezi? Orice oraș care își respecta istoria, își conservă clădirile de valoare, fiindcă fac parte din identitatea acestuia. Clădirea unde este acum tribunalul îți place?
Observator
13.08.2021 22:14
Doua chestiuni:
1. Chiria platita in spatiul inchiriat este 65.000 € lunar !! (Fara TVA)
2. 5 milioane € cheltuiti fara niciun rezultat - deci furati
Nu asa
14.08.2021 07:21
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica