Tribuna
PNL
Daniela Cîmpean și Raluca Turcan, de Florii, la Jina:
"PĂSTRAREA TRADIȚIILOR COMUNITĂȚILOR DIN JUDEȚ- CEA MAI DE PREȚ INVESTIȚIE A CONSILIULUI JUDEȚEAN SIBIU”
ADVERTORIAL
1174 vizualizari

Ministrul Culturii, Raluca Turcan și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, s-au aflat în duminica Floriilor alături de comunitatea din Jina, au participat la Sfânta Liturghie și la spectacolul oferit de elevii Școlii Gimnaziale din comună.

“Jina este locul în care liberalii au investit nu doar energii, ci și sentimente. Purtăm locuitorilor de aici un respect deosebit, pe care l-am probat de-a lungul anilor prin susținerea celor mai importante proiecte locale”- a spus Raluca Turcan amintind că introducerea rețelei de gaz este rezultatul unor eforturi la care au contribuit  toți liderii PNL.

“Am văzut cum încearcă unii  să amestece introducerea gazului metan cu gesturi ale propriei slăbiciuni. În realitate, e simplu de demonstrat, fie și doar cu ajutorul unui calendar, cine au fost  sprijinitorii acestui proiect mult așteptat. In plus, însă, există dovezile publice ale implicării noastre” - a spus Raluca Turcan.

De altfel, Raluca Turcan era viceprim-ministru  al României atunci când proiectul introducerii gazului a făcut primii pași concreți  spre a deveni realitate, după ani buni de promisiuni neonorate.

“Însă  cea mai de preț investiție a Consiliului Judetean Sibiu este în păstrarea tradițiilor, în promovarea lor în rândul tinerilor . Este  o bucurie enormă să văd cum celor  mai mici dintre jinari  le sunt modele profesioniștii de la Junii Sibiului, instituție finanțată de Consiliul Județean”- a spus Daniela Cîmpean referindu-se la micii dansatori jinari coordonați de Alin și Miana Dancu, membri ai Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului. 

Consiliul Judetean Sibiu coordonează si susține financiar Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Populare Cindrelul-Junii Sibiului, Ansamblul Profesionist Cindrelul Junii Sibiului și evenimentele folclorice cele mai importante ale județului, fie că este vorba despre Cântecele Munților, festivalurile Lucreția Ciobanu sau Ioan Macrea sau de mega-evenimentul anual dedicat Zilei de 1 Decembrie.

“Ceea ce facem este să protejam tradițiile românești și să avem grijă ca farmecul  și însemnătatea lor sa ajungă  la copiii și tinerii județului. La Jina, în întreaga Mărginime, în toate microregiunile reușim asta cu ajutorul unor oameni care, ca și noi, simt românește” - a mai spus Daniela Cîmpean, în duminica Floriilor, la Jina.

Consiliul Judetean Sibiu finanțează Junii Sibiului, dar și Filarmonica de Stat, Biblioteca ASTRA, Muzeul ASTRA și Școala de Arte si Meserii, fiecare cu inestimabile contribuții în promovarea culturii și cu un număr extraordinar de spectatori la evenimentele organizate: peste 10 milioane în total. 

În plus, Consiliul Județean susține  evenimente în toate comunitățile prin Agenda Culturală, unul dintre instrumentele care a condus la organizarea  a nu mai puțin de 933 de evenimente.







comentarii
3 comentarii

Articol plătit de ramura penele a Partidului Comasat Român!Nu recomand să luați în seamă! Sunt numai aberații!
Dumitru Hulea
29.04.2024 13:23
Am trăit s-o văd și pe asta: liberalism progresist la Jina!
De parcă nu era destul cu ieuropeanul Budrala, au trebuit să vină și ăștia pe capul săracilor oameni.
Un cititor
30.04.2024 18:45
Ce nu-mi place ipocrizia! Sau a început deja campania electorală? Distinsele doamne de ce nu stau pe acasă să supravegheze menajerele și bucătăresele care au grijă de gospodăriile lor, că singure nu pot că trebuie să umble pe coclauri după voturi...
01.05.2024 18:26
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA