Tribuna
PNL
La cules de ciuperci, în pădurile de lângă Sibiu, fără riscuri
Dragoş BAKO
2284 vizualizari
La cules de ciuperci, în pădurile de lângă Sibiu, fără riscuri

Ciupercile gătite după diferite rețete sunt un deliciu. Se spune că gustul celor provenite din culturi intensive nu se compară cu al celor ce cresc în pădure. Pentru a te bucure de savoarea acestora din urmă trebuie să le cunoști foarte bine, pentru a nu le culege și pe cele otrăvitoare. 

Programul ”Anii Drumeției” propune pentru această duminică o plimbare prin pădure, la cules de ciuperci, sub îndrumarea unui specialist.   

”Dragi drumeți, în această experiență veți fi întâmpinați de Miruna Popa, doctor biolog-botanist, pasionată de plante și ciuperci comestibile, încă din copilărie, iar această pasiune pe parcursul anilor a ajuns să îi devină meserie prin studiile absolvite de Biologie și Pedagogie, cât și prin finalizarea unui doctorat în acest domeniu fascinant al ciupercuțelor. Turul micologic din pădure, pentru identificarea ciupercilor este o experiență captivantă și educativă, care aduce în prim-plan conexiunea noastră cu natura și resursele pe care le oferă. Aceste aventuri pline de descoperiri vor avea loc într-o pădure din împrejurimile Sibiului. Veți fi informați cu privire la importanța identificării corecte a ciupercilor cât și la protejarea naturii, precum și colectarea sustenabilă a ciupercilor comestibile și medicinale”, transmit reprezentanții Anii Drumeției.

Întâlnirea celor interesați de această drumeție va avea loc duminică, 19 mai, la ora 09.00, lângă cetatea de la Cisnădioara. Echipamentul necesar trebuie să cuprindă echipament pentru drumeții lejere (bocanci, geacă impermeabilă). Costul excursiei este 110 lei/ adult și 50 lei/ copil. Ghid va fi Miruna Popa - dr. biolog, contact 0763/368.424

Sursa foto: facebook Anii Drumeției


comentarii
7 comentarii

Te poti plimba si gratis .
IO
15.05.2024 09:44
Te poti plimba virtual , e mult mai ieftin si nici nu trebuie sa te deranjezi.
Ambrozie Suceag Colhoaza
15.05.2024 12:06
Inca nu au aparut ciupercile
andrei
15.05.2024 15:09
@15/09
In luna Mai apar deja : nicoretele ( Calocybe gambosa ) zis si ,,burete de spin,, zbarciogul ( Morchelle esculenta ) iar pe camp, buretele de roua (Marasmius oreades ) ,toate trei de o calitate exceptionala.
Ciuperci potabile
16.05.2024 16:02
Peziza Aurantia : comestibila, cruda sau preparata. Valoroasa mai ales in salata pentru efectul coloristic.
17.05.2024 23:12
Mai demult puteam deosebi 80 de specii de ciuperci. Si acum le pot deosebi, dar nu-mi aduc aminte toate denumirile.Trebuie sa rasfoiesc prin numeroasele ghiduri pe care le am.
Nerium Oleander
17.05.2024 23:31
Nu e vorba doar de ciupercile comestibile , ci de toate ciupercile intalnite pe drum : comestibile, necomestibile sau toxice ! Sau ,,inalt toxice,, ! Toate trebuie cunoscute , pentru siguranta culegatorului !
Nerium Oleander
18.05.2024 16:45
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica