Tribuna
PNL
Florin Maxim, antrenorul Corvinului: ”Am notat în calendarul din vestiar data finalei, de anul trecut!”
Ovidiu BOICA
339 vizualizari
Florin Maxim, antrenorul Corvinului: ”Am notat în calendarul din vestiar data finalei, de anul trecut!”

 

Antrenorul care a promovat în ”B” cu Șelimbărul, în 2021, apoi cu Corvinul, tot în eșalonul secund, anul trecut, ducându-i pe hunedoreni din nou pe loc direct promovabil, la finalul acestui sezon, și în finala Cupei României a lăsat să se înțeleagă că era convins că hunedorenii vor ajunge să joace cu trofeul pe masă.

“Chiar am notat în calendarul din vestiar data finalei, de anul trecut! Am crezut şi a fost un obiectiv pentru noi, ştiam că nu aveam drept de promovare. Simplu n-a fost, am jucat pe două fronturi cam cu aceiaşi jucători, mulţi cu care am promovat din Liga 3. Dar ei pot arăta şi mai mult! Strategia mea e de concentrare maximă, mereu, pe meciul care urmează. Cel mai dificil meci a fost cel cu FC Voluntari. Deja devenisem cumva o certitudine, învinsesem Sepsi, CFR Cluj… Era o presiune imensă pe jucători, o situaţie nouă de gestionat. Un test de caracter, mai ales că am fost egalaţi, dar l-am trecut“, a declarat Florin Maxim într-un interviu pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Antrenorul Corvinului consideră că această calificare în finala Cupei României este o realizare unică pentru Hunedoara: “Vreau să cred că suntem o echipă echilibrată, acesta ar fi cuvântul. Chiar ai ce să vezi la meciurile noastre, avem un stil ofensiv, punem presiune pe adversar din primul minut. Dar ştim şi să ne apărăm! Este ceva unic pentru oraş, pentru echipă, pentru istorie! Poate doar când ne vom lăsa de fotbal vom înţelege însemnătatea pe deplin. Însă poate vor urma şi alte momente istorice! Am plecat în acest proiect de la 200 de oameni în tribună, echipa se numea CS Hunedoara, galeria nu se asocia echipei fără Corvinul în titulatură… Pas cu pas s-au făcut toate”.

Întrebat ce ar însemna pentru un antrenor la 43 de ani,să câştige trofeul de tradiţie al fotbalului românesc, Maxim a răspuns: “Ce-ar însemna şi la 60 de ani! Sincer, un trofeu cu o anvergură specială, o performanţă extraordinară“.

Finala Cupei României, Corvinul - Oţelul Galaţi, va avea loc, miercuri, de la ora 20:30, pe Stadionul ”Municipal” din Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica