Tribuna
PNL
”EAGLE SPEARHEAD” a reunit 300 de militari NATO în apropierea Sibiului
Adrian POPESCU
376 vizualizari
”EAGLE SPEARHEAD” a reunit 300 de militari NATO în apropierea Sibiului

300 de militari NATO s-au antrenat în luptă blindată (de mare intensitate) într-un mediu digitalizat, în cadrul Exercițiului EAGLE SPEARHEAD, desfășurat la Cincu. Acest exercițiu de infanterie, predominant mecanizat, a implicat șase națiuni aliate: unități franceze, belgiene și luxemburgheze ale Grupului de luptă al forțelor terestre de avans, dislocate în România, detașamente poloneze și portugheze de la Cartierul General Brigada Multinațională Sud-Est: HQ MN BDE SE și forțele militare române. Scopul a fost acela de a consolida interoperabilitatea unităților partenere prin manevre comune la nivel de companie.

Cronologie 

Exercițiul de la Cincu este cronologic vorbind parte dintr-un concept militar NATO, numit ”Steadfast Defender 24”, care are în vedere două tipuri de activități militare de antrenament (care se suprapun). Fiecare fază a aplicației militare include o serie de exerciții asociate găzduite de diferite țări. Prima fază se concentrează pe întărirea transatlantică – pe desfășurarea strategică a forțelor nord-americane peste Atlantic în Europa continentală. Această fază include exerciții maritime live și antrenament de asalt amfibiu în Atlanticul de Nord și mările arctice. Cea de-a doua se concentrează pe exerciții multi-domeniu din Europa – demonstrând capacități militare NATO, naționale și multinaționale. Această fază testează desfășurarea rapidă a trupelor și echipamentelor peste granițe în cadrul Alianței.

Generalul Christopher G. Cavoli (Comandantul suprem aliat în Europa) declara public despre ”STEADFAST DEFENDER 2024” că este o demonstrație clară a unității, puterii și determinării NATO de a proteja aliații, valorile democrației, statul de drept, de a rezolva conflictele pe cale pașnică, de a garanta securitatea și solidaritatea defensivă. Exercițiul de la Cincu reflectă cu fidelitate acest punct de vedere.  

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica