Tribuna
PNL
Echipamentele noii stații de asfalt a județului Sibiu ajung la Șeica Mare
Echipamentele noii stații de asfalt a județului Sibiu ajung la Șeica Mare

Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu (DPS)  anunță că echipamentele noii stații de asfalt de la Șeica Mare au început să sosească  și că după recepționarea tuturor transporturilor va începe instalarea acesteia.

˝Noua Stație de asfalt este o etapă importantă din strategia generală referitoare la infrastructura județului. Administrarea drumurilor moderne nu se poate face decât cu tehnologii moderne, iar DPS  are un rol esențial în acest concept  și și-l îndeplinește așa  cum trebuie. Am investit sume considerabile din programe europene și din bugetul județului pentru modernizarea a sute de kilometri de drumuri judetene,  este, deci, firesc  ca  și activitatea de întreținere să fie la nivel înalt ˝- a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

DPS SA a decis înlocuirea vechii stații de asfalt de la Șeica Mare  (produsă în 2010)    cu un echipament complex, nou, fabricație  2024, care va asigura o productivitate crescută, consumuri mai mici și care va  avea un impact redus asupra mediului.

˝Marcăm o nouă etapă în procesul de modernizare a companiei, după achiziții de utilaje și echipamente  care depășesc în ultimii ani două milioane de euro. DPS SA a devenit deja mai mult decât o firmă care răspunde cu eficientă cerințelor Consiliului Județean Sibiu, este una competitivă pe piață, capabilă să execute lucrări de calitate pentru orice alți beneficiari ˝- a spus Mihai Lisan, directorul general al DPS SA.

Noua Stație de asfalt a Societății de Drumuri  va funcționa tot pe amplasamentul de la Șeica Mare, oferind în acest fel mixturi pentru lucrările companiei, dar și pentru zona Copșa-Mediaș în care nu există o altă astfel de facilitate .

˝A fost o procedură etapizată, deloc simplă, care a avut în vedere vânzarea prin licitație a vechii stații, de necesitățile de pregătire a amplasamentelor, de transportul maritim și apoi rutier, care a fost îngreunată de evenimentele internaționale, dar care, iată, s-a încheiat. Operaționalizarea noii stații va avea loc vara aceasta ˝- a mai spus Lisan.

Noua Stație de asfalt a fost achiziționată prin procedură  publică și a costat peste 1,5 milioane euro. Este un ansamblu modular, astfel încât DPS SA îl poate reloca în caz de nevoie.

  

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica