Tribuna
PNL
O nuntă de poveste "cere" timp, sacrificii şi răbdare
Ana Maria MĂTUŞOIU
3816 vizualizari
O nuntă de poveste
"Te căsătoreşti o dată şi o faci pentru toată viaţa", spune o vorbă străveche. După îndelungi momente minunate petrecute împreună, cei doi amorezi hotărăsc că e timpul să facă pasul cel mare şi să devină tovarăşi de viaţă. Astfel, încep planificările pentru o nuntă ca în poveste, întrucât cel mai important eveniment din viaţa lor trebuie să fie foarte bine pus la punct.
Primul pas: alege înţelept şi cu calm

Ai visat la prinţul din poveşti, călare pe cal alb încă din copilărie. Nu ţi-l imaginai altfel decât galant, îmbrăcat într-un costum negru, cu părul negru ca abanosul şi privirea întunecată. L-ai venerat ani la rândul şi deşi în calea-ţi au apărut şi prinţi care i-au "şifonat" imaginea, nu ai încetat să crezi că undeva, ascuns în vreun colţ de lume, sortitul tău se va ivi. Apare într-o zi, iar de atunci încep alegerile. Şi, deşi la început de drum, organizarea celui mai important eveniment din viaţa ta pare să fie floare la ureche, lucrurile se complică pe parcurs. Primii înştiinţaţi de decizia voastră trebuie să fie, bineînţeles, părinţii, iar mai apoi prietenii şi cunoştinţele. Urmează să alegeţi biserica în care va avea loc ceremonia religioasă şi să vorbiţi cu preotul. Alegerea trebuie făcută din timp, mai ales dacă nunta o să aibă loc în perioada aprilie-octombrie, atunci când cele mai multe cupluri aleg să-şi unească destinele.

Localul - cea mai grea alegere?

După ce aţi stabilit data, încep grijile legate de petrecere. Locaţia dă, de altfel, una dintre cele mai mari bătăi de cap. Şi asta pentru că un eveniment de o asemenea anvergură merită toată atenţia. De-a lungul timpului, au existat cupluri care au ales locaţii dintre cele mai excentrice pentru a-şi organiza nunta. Într-un balon, la munte, pe plajă, la cort, în aer liber, la un restaurant de lux, sau au optat pentru o nuntă în stil rustic. Numai că, înainte de a porni în căutarea locului ideal pentru petrecere, trebuie mai întâi să hotărâţi ce fel de nuntă doriţi să organizaţi. Va fi o nuntă simplă, clasică, elegantă sau sofisticată? Ce elemente de cromatică veţi folosi, care va fi stilul predominant? Când porniţi în căutarea locului perfect pentru a vă organiza nunta, pretindeţi rafinament şi, mai ales, servire excelentă. Dacă apelaţi la un restaurant, trebuie să faceţi rezervare cu un an înainte, însă punctul forte este că-l veţi putea aranja după bunul plac. Alegeţi culoarea roşie, lila sau portocaliu pentru decor, pentru aranjamente florale apelaţi la florişti, iar dacă doriţi o ambianţă de poveste, presărată de momente impecabile, puteţi să vă gândiţi şi la dansuri sau alte surprize pentru invitaţi. Bineînţeles că va trebui să vă decideţi şi în privinţa meniului.

Invitaţii, verighete şi domnişoare de onoare

Lista invitaţilor trebuie şi ea realizată din timp. Toate cunoştinţele voastre s-ar putea să se întindă pe câteva pagini, aşă că, dacă doriţi o nuntă restrânsă, e bine să vă apucaţi din timp de treabă. Apoi, urmează să stabiliţi modelul invitaţiilor. Dacă nunta are loc la ţară, e posibil ca aceasta să nu fie pe atât de elegantă sau sofisticată, pe cât  ar fi una în centrul Bucureştiului. Prin urmare, fie că invitaţiile vor fi simple, clasice sau elegante, ele trebuie să coincidă, în principal, cu stilul nunţi. Şi textul pe care îl alegem trebuie să fie unul special, care să ne reprezinte şi, în acelaşi timp, să înfăţişeze tipul de petrecere pe care o organizăm. Fiindu-ne alături în cea mai importantă zi, invitaţii trebuie să ştie la ce tip de petrecere să se aştepte, dacă nunta va fi una modernă sau una tradiţională. Fiind simbolul uniunii, verighetele pot fi alese instantaneu sau extrem de greu, hotărându-ne în funcţie de design. Acesta este foarte important, deoarece, fiind o bijuterie pe care o vom purta zilnic, trebuie să alegem un inel care să ne reprezinte în orice moment al vieţii. Şi materialul din care sunt confecţionate este un factor hotărâtor în selecţionarea verighetelor, ele putând fi din aur, platină, argint sau titan. De asemenea, mireasa va opta pentru una sau mai multe domnişoare de onoare, care să-i fie alături.

Rochia - simbolul dragostei şi al fidelităţii

Ziua nunţii reprezintă, pentru candidata la măritiş, cel mai aşteptat şi important eveniment al vieţii. Va îmbrăca rochia la care a visat încă de când avea o vârstă fragedă şi va fi condusă la altarul de unde va pleca transformată în soţie. Fiind cel mai de preţ aspect pentru viitoarea mireasă, rochia va fi aleasă cu mare atenţie. Astăzi, modelele rochiilor de mireasă sunt cu miile, iar ofertele din reviste, site-uri sau magazine îţi permit cu greu să te decizi. Reprezentantele sexului frumos pot să opteze de la tradiţionalele rochii de mireasă, până la vintage retro, care capătă renume în rândul celor deja obişnuite. Există însă şi mirese mai nonconformiste, care decid să-şi creeze singure modelul rochiei. Rochia de mireasă va fi aleasă, mai ales, în funcţie de tema nunţii. Poate fi un model tradiţional, care să coincidă cu specificul nunţii organizate în tip rustic, la ţară. Însă, viitoarea mireasă poate să îşi dorească o rochia de prinţesă, cu trenă de câţiva metri, o rochie Empire, sau şi-a îndreptat simţurile către eleganta rochie de sirenă care câştigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul mireselor. Mai poate opta pentru o rochie de tip A, care creionează în mod natural liniile corpului. Alegerea perfectă poate fi însă rochia de tip manta, care cade drept de la umeri în jos, fiind  folosită, în special, de miresele de înălţime medie. Dacă ai un corp demn de invidiat, atunci tipul rochiei trebuie să îţi pună silueta în valoare. Modelele clasice, din dantelă sau dintr-o croială simplă pot fi cele ideale. Şi rochiile care de la jumătatea coapsei sunt voluminoase sunt printre cele mai îndrăgite. Machiajul şi accesoriile sunt şi ele alese în funcţie de culoarea şi modelul rochiei.Tot la capitolul vestimentaţie, includem şi costumul mirelui care este foarte important. El trebuie să se asorteze atât cu rochia miresei, cât şi cu tipul nunţii.
Mai trebuie să angajaţi un fotograf care să aibă şi rolul unui cameraman, sau puteţi contacta câte unul separat, iar apoi, urmează să găsiţi muzicanţii perfecţi pentru tipul de nuntă pe care îl organizaţi.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica