Tribuna
PNL
"Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliţă" - invitaţie la Şezătoarea şezătorilor
Dan FRÂNCU
393 vizualizari
Vrednicele avrigence care alcătuiesc grupul "Şezătorii din Bibliotecă" îşi păstrează deprinderile frumoase şi la fel cum s-a întâmplat în ultima perioadă, doresc să sărbătorească primăvara prin organizarea unei noi ediţii a întâlnirii "Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliţă".

 

 

Invitaţia de participare a fost lansată tuturor coor­donatorilor şezătorilor tra­di­ţionale din ţară, gazdele şi organizatorii având acum timpul necesar pentru a stabili în amă­nunt toate detaliile eveni­mentului.

Întâlnirea "Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliţă" a fost programată pentru sâmbătă, 11 mai, înce­pând cu ora 9.30, la Sala Pavilion a Casei de Cul­tură a oraşului Avrig şi este organizată de Biblioteca Orăşenească Avrig, îm­preună cu a sa minunată şezătoare Avrig şi Aso­ciaţia "Prietenii Avrigului". Alături de organizatorii evenimentului vor fi, şi în acest an, parte­neri de nădejde: Grupul Vocal "Doruri Sibiene", Clubul Copiilor Avrig, An­samblul Folcloric "Purtata Avri­gului", Şcoala Gimna­zială Avrig şi reprezentanţii autorităţilor locale.

"Ne bucurăm să ne întâlnim la lucru bun şi poveste, la modele din te­zaurul nostru şi expe­rienţe noi, să învăţăm, să promo­văm, să dăm mai departe crâmpeie de patrimoniu din minunata civilizaţie a satului româ­nesc. Vom pune la un loc port, meşte­şug, gastro­nomie, dans şi cântec tradiţional, vom pune la un loc inimi şi sufle­te, mâini harnice şi voci care nu lasă tradiţia să piară. Şi... prietenii noştri minu­naţi,  "Doruri Sibiene", vor ţine ritmul pentru ca învârtita, hora, haţegana sau jiana să nu vă lase prea mult pe scaune. Nu vor lipsi tinerii de la an­samblul "Purtata Avrigu­lui" căci ce-ar fi tradiţia avrigeană fără Purtată şi Danţ, fără Rotiliţă şi Strepezască.

Vom povesti şi apoi recunoaşte vârstele şi destinaţia după costum, ştim toţi că acesta nu era doar un set de veşminte ci şi un set de coduri după care recunoşteai "ce hram purta" şi cam pe unde îl purta treaba.

Vom "scoate din traistă" şi vom "aduna în traistă" bucuriile unei zile îm­preu­nă", ne-a informat biblio­tecara Maria Grancea, coordonatoarea grupului "Şezătoarea din Bibliotecă".

Întâlnirea şezătorilor "Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliţă" se află la cea de-a VI-a ediţie.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica