Tribuna
PNL
Soarta echipei FC Hermannstadt se decide luni! Urmează DESFIINȚAREA, sau se continuă în LIGA 2?
b.o.n.
3358 vizualizari
Soarta echipei FC Hermannstadt se decide luni! Urmează DESFIINȚAREA, sau se continuă în LIGA 2?
Echipa sibiană ar putea dispărea de pe firmamentul fotbalului românesc după retrogradare, deși oficialii acesteia dau asigurări că așa ceva nu se va întâmpla. Din nefericire, orașul nostru a mai avut parte de astfel de momente neplăcute, FC Inter, FC Sibiu și CSU Voința punând lacătul pe poartă în 2001 și 2007, respectiv 2012.

 

După retrogradarea în Liga 2, la finalul barajului cu CS Mioveni, FC Hermannstadt e amenințată că va avea aceiași soartă cu alte cluburi sibiene, desființarea. FC Inter a ”apus” în 2001 după ce a semănat teroare în rândul granzilor din prima divizie din România și a câștigat Cupa Balcanică. Șase ani mai târziu, FC Sibiu a fost desființată după ce a ratat promovarea în Divizia A, vechea denumire a Ligii 1, iar acum 9 ani, o altă echipă care a promovat în primul eșalon, dar care n-a rezistat acolo decât un sezon, CSU Voința, a avut același deznodământ.

Dar, ce se întâmplă acum cu FC Hermannstadt? Echipa a retrogradat în Liga 2 după trei sezoane petrecute pe prima scenă. Și așa măcinată de destule scandaluri fel de fel, cu nenumărate plângeri pe la comisiile FRF-ului și ale Ligii Profesioniste de Fotbal, gruparea de pe ”Municipal” are destule alte datorii, iar această ”moștenire” din ultimul an cel puțin i-ar îngreuna și mai mult situația.

Conform unor surse, membrii Consiliului Director al AFC Hermannstadt se vor reuni luni după-masă pentru a lua o decizie în privința viitorului echipei. Din câte se pare, cel puțin unul dintre cei care au creditat clubul cu sume importante în ultimii ani ar intenționa să își retragă sprijinul, caz în care FC Hermannstadt e în pericol să nu se mai poată alinia la startul viitorului sezon.

În tot acest timp, până la luarea unei decizii, jucătorilor care se mai află încă sub contract nu li s-a comunicat nimic din partea conducerii clubului, aceștia așteptând, la fel ca noi toți, cele ce vor hotărî membrii Consiliului Director.






comentarii
5 comentarii

Din pacate se va vota DESFIINTAREA!!!
Sibian
07.06.2021 10:22
Inca o bataie de joc cu papagalii astia numiti finantatori. Habar nu aveti ce inseamna managementul sportiv. De la prafuri de slabit la fotbal e cale lunga...nu va mai apucati daca habar nu aveti si nu aveti nici bani destui. Iarasi sufera suporterii sibieni...
Nume
07.06.2021 11:59
E simplu, in liga 2 cine da cei mai multi bani adica primaria sa conduca clubul.Iar cei 2 mari asa zisi finantatori sa transforme imprumuturile in sponsorizari cum ar fi normal si sau sa dispara din peisaj sau in cazul lui Bacila sa devina doar sponsor si nu profitor al banilor virati de primarie. Rotar pentru modul defectuos in care a condus clubul ar fi bine sa lase in pace acest club. Iar doamna primar daca tot da bani frumosi in club sa numeasca o persoana capabila sa aduca echipa in liga 1.
Vivi Dragan
07.06.2021 13:15
Dupa tine ce persoana sa numească?! Dansa are încredere numai in Birt! :-))
Culae
07.06.2021 18:11
Fotbalul adevarat se joaca la MEDIAS,restul sunt de umplutura,echipe fara istoric,infintate doar pentru orgolii personale si fara viitor,asa ca atunci cand vi se face dor doar la MEDIAS,se joaca fotbal.
Medias 35
08.06.2021 10:20
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA