Tribuna
PNL
Primarul Sibiului despre lucrările la Stadion: Au cerut o nouă amânare, cu care nu am fost de acord; ne fac probleme la toate contractele!
Primarul Sibiului despre lucrările la Stadion: Au cerut o nouă amânare, cu care nu am fost de acord; ne fac probleme la toate contractele!

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a criticat marți constructorul care se ocupă de lucrările de la Stadionul municipal, unde întârzierile sunt mari, iar lucrările trebuiau să fie gata, potrivit ultimului termen, până la data de 15 martie.

”Au cerut o nouă amânare cu care noi nu am fost de acord”, a spus primarul Sibiului într-o conferință de presă prilejuită de semnarea unui contract din fonduri europene pentru școlile din Sibiu.

Astrid Fodor a explicat faptul că rezilierea ar însemna o blocare a proiectului de modernizare, iar societatea de construcții plătește penalitățile prevăzute în contract pentru fiecare zi de întârziere.

” Rezilierea contractului nu aduce niciun beneficiu pentru că rezilierea contractului ne va pune în situația de a începe o nouă procedură, ei vor porni un proces, că așa este modelul, nu contează dacă au sau nu dreptate (...) Se va încheia și acest contract că nu mai este mult la el. (...) Noi aplicăm toate prevederile care sunt prevăzute în acest contract. Cea mai radicală este rezilierea. Bineînțeles că sunt penalități, sunt penalități pentru fiecare zi de întârziere, i le retragem direct din factură, nici nu stăm de vorbă”, a mai spus primarul Sibiului.

Primăria Sibiu a pornit procedura de achiziție pentru gazonul stadionului, pentru ca în momentul în care vremea și lucrările vor permite să poată fi pus.

Întrebată dacă crede că este vreo șansă ca în această etapă echipa de fotbal a Sibiului să poată juca pe stadion până în 2 iunie, Astrid Fodor a spus că da.

 

Probleme cu toate lucrările câștigate de constructorul de la Stadion

 

Primarul Sibiului a declarat că societatea care se ocupă de modernizarea stadionului a creat probleme pe toate șantierele pe care a lucrat.

„Avem probleme la absolut toate contractele încheiate cu firma Construcții SA, nu este niciun contract care să se fi desfășurat în condiții normale și fără stres. Directorul tehnic poartă discuții ore întregi cu ei și rezultatul îl vedeți. Numai discuții... Plătesc penalități, notificări, sunt dosare întregi de acte. Eu m-am întâlnit de câteva ori la nivelul cel mai înalt al companiei, asigurări ți se dau că totul va fi bine și după un timp nu iese bine”, a spus Astrid Fodor.

Întrebată ce părere are despre faptul că aceeași firmă a câștigat lucrările pentru aeroportul din Brașov, primarul Sibiului a răspuns: ”Le urez succes!”, adăugând că Sibiul a avut probele cu această firmă la șantierele de pe străzi, la construcția de pe strada Turismului.

„Eu ne urez și nouă succes pentru că au câștigat licitația la Liceul de Artă și la Lacul lui Binder”, a mai spus primarul Astrid Fodor.

 

 

 

 

 







comentarii
2 comentarii

Cum este posibil ca o asemenea firma sa castige aceste licitatii? Defapt care este procedura, la o licitatie, prin care o astfel de firma poate sa castige contracte la nesfarsit? In ce lume traim?
me
06.03.2019 21:35
se stia de firma da nu s-a vrut sa se stie
FIRMA DE CASA A PRIMARIEI

ECHIPA IN A,SUPORTERI SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STADION IN LUCRU!
De 8 Martie nu-i pot transmite nimic doamnei care spera ca mai e primar in SIBIU
ardeo
08.03.2019 13:21
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica