FITS 2024
Tribuna
Ce jucători își dorește Măldărășanu la FC Hermannstadt pentru sezonul următor al Superligii. Sibiul poate pierde jumătate dintre titulari în această vară!
Ovidiu BOICA
5888 vizualizari
Ce jucători își dorește Măldărășanu la FC Hermannstadt pentru sezonul următor al Superligii. Sibiul poate pierde jumătate dintre titulari în această vară!
© Vali MACREA
Cinci dintre obișnuiții primului ”unsprezece” sunt pe cale să plece de la FC Hermannstadt în această vară. Lui Căbuz, Murgia și Opruț le expiră împrumuturile, iar Mino Sota și Mhai Butean sunt la final de contract și își doresc o nouă provocare din sezonul viitor. Acestora li se alătură mexicanul Paolo Medina și Paul Antoche, ale căror înțelegeri cu gruparea sibiană expiră pe 30 junie. În plus, Ruben Fonseca ar putea rezilia încă de pe acum contrcatul care îi expiră peste un an, portughezul fiind nemulțumitcă joacă prea puțin, iar cei de la Hermannstadt, că nu a dat randamentul scontat. În locul acestora, Măldărășanu speră să primească un fundaș dreapta, doi mijlocași, un fundaș central și un vârf de atac.

 

Cinci jucători dinlotul cu care a încheiat sezonul FC Hermannstadt sunt la final de contract, iar altora trei le expiră împrumuturile în această vară. Practic, Măldărășanu ar putea pierde jumătate dintreobișnuiții primului ”unsprezece”, motiv pentru care tehnicianul solicită conducerii completarea lotului cu cel puțin cinci jucători noi.

Mino Sota a fost dorit de Rapid încă din iarnă, de pe vremea când giuleștenii erau pregătiți de Cristiano Bergodi, iar niponul intra în ultimele 6 luni de contract, dar până la urmă a rămas să-și ducă la bun sfârșit angajamentul cu FC Hermannstadt, echipă al cărei tricou l-a îmbrăcat în ultimele trei sezoane. Mino Sota încă nu știe încotro o va lua, pe lângă Rapid, în momentul de față, alte două cluburi din Superligă fiind interesate de serviciile lui, conform surselor, și anume Universitatea Cluj și CFR Cluj.

Niponul a fost campionul avertismentelor la FC Hermannstadt în ultimul sezon, cu 13 ”galbene” și o eliminare, în prelungirile meciului de la Botoșani (2-2). El a ratat numai trei meciuri din cele 39 disputate de ”alb-roșii”, în 22 a fost integralist și o singură dată a venit de pe bancă, în rest fiind inclus în ”unsprezecele” de start. Mino Sota a nscris două goluri în sezonul recent încheiat, aducând victria cu UTA, pe ”Municipal” (2-1) și în jocul din ultima etapă a play-out-ului, la Craiova, cu FC ”U” 1948, câștigat cu 3-1 de sibieni.

 

Mihai Butean, tentat de o revenire acasă, dar nu la CFR, ci la ”U” Cluj

 

La final de contract este și fundașul dreapta Mihai Butean. Acesta a ratat o singură repriză în cele 39 de meciuri, fiind rezervă la jocul cu Oțelul, din etapa a VII-a a play-out-ului, dar Măldărășanu a apelat la el încă de la pauză.

Aflat și el la final de contract, își dorește să se întoarcă în localitatea natală, dar nu la CFR, de unde venise la FC Hermannstadt în vara lui 2022, ci la ”U” Cluj, pentru care a mai evoluat pe când a făcut trecerea de la juniori la seniori.

.
© Vali MACREA

În sezonul 2023/2024, el a marcat o singură dată, însă în propria poartă, în play-out, la eșecul de la Arad (3-1).

.
© Vali MACREA

Și celălalt fundaș dreapta din lot, mexicanul Paolo Medina, este la final de contract și probabil nu va mai continua din vară la FC Hermannstadt. În vârstă de 24 de ani, Medina a fost folosit de Măldărășanu doar în 14 meciuri, fiind titularizat de opt ori, dar numai în cinci jocuri a fost integralist.

 

Ruben Fonseca mai are un an de contract

 

Singurul jucător care mai are contract cuFC Hermannstadt, dar care, mai mult ca sigur, va pleca încă din această vară, este atacantul Ruben Fonseca. Conform surselor, portughezul nu l-a convins pe Măldărășanu, deși antrenorul i-a tot dat șanse în acest sezon.

.
© Vali MACREA

Fonseca a intrat în 28 de meciuri de campionat, dar de multe ori doar pentru câteva minute. A fost titular de cinci ori, dar niciodată n-a rămas pe teren până la final, marcând un singur gol, în etapa a XXVII-a din sezonul regular, aducând victoria în finalul meciului cu FC ”U” Craiova 1948 de pe ”Municipal”.

În schimb, portughezul a marcat patru goluri în Cupa României, câte două în play-off-ul cu Unirea Slobozia, câștigat după prelungiri cu 5-2, și la Pecica(6-0), în faza grupelor.

Staff-ul sibienilor consideră că Ruben Fonseca nu este tocmai înlocuitorul ideal pentru Daniel Paraschiv, motiv pentru care mai mult ca sigur vor renunța la el încă din această vară.

 

Paul Antoche merge la o nou-promovată

 

Paul Antoche a venit la Sibiu în vara anului 2021, după ce echipa retrogradase din Superligă. A contribuit într-o oarecare măsură la revenirea lui Hermannstadt în primul eșalon și a rămas sub conducerea lui Măldărășanu.
Antoche e și el la final de contract pe 30 iunie. El a fost folosit în doar 6 meciuri de campionat, în sezonul recent încheiat, totalizând numai 66 de minute!

.
© Vali MACREA

Fundașul de 31 de ani, originar din Vatra Dornei, ar fi semnat deja pe un sezon cu Unirea Slobozia, echipă promovată în premieră pe prima scenă, astfel că el e primul jucător dintre cei de care se departe  Hermannstadt în această vară și care și-a găsit deja echipă.

 

Se întoarce Opruț în Jupiter League?

 

Raul Opruț s-a întors la FC Hermannstadt în iarnă, după ce anul trecut, după ce începuse sezonul în Superligă, a plecat la Kortrijk, în Belgia. La noua sa echipă a primit prea puține șanse, așa că sibienii l-au împrumutat până la finalul acestei ediții de campionat.

Revenit sub comanda lui Măldărășanu, Opruț a început să joace din nou meci de meci, a ajuns din nou la naționala mare, fiind titularizat de Edward Iordănescu în amicalul de la Madrid cu Columbia, pierdut cu 3-2, iar acum așteaptă telegrama de convocare pentru turneul final al EURO, din Germania.

.
© Vali MACREA

Opruț și-a recăpătat locul de titular în defensivă, pe stânga, fiind folosit în toate cele 16 meciuri de la revenire. A fost de fiecare dată titular și a ratat numai 18 minute, fiind înlocuit pe final în remiza cu FC Voluntari, pe terenul ilfovenilor, în etapa a XXIV-a, și la Craiova, în vicotira din ultimul meci cu FC ”U” 1948.

Opruț a și înscris o dată, în primul meci din play-out, cu Dinamo (3-0), iar acum așteaptă decizia celor de la Kortrijk, dacă se va prezenta în vară la reunirea belgienilor sau va continua, probabil tot sub formă de împrumut, la FC Hermannstadt.

Până atunci însă, Kortrijk își joacă rămânerea în Jupiter League în barajul cu Lommel, ocupanta locului 4 din eșalonul secund al Belgiei.

 

Ce șanse are Murgia să continue la Sibiu

 

Un caz mai aparte e cel al mijlocașului central Alessandro Murgia. Italianul de 27 de ani e cel mai experimentat jucător din lotul sibienilor, el fiind împrumutat de la SPAL, din Serie C.

.
© Vali MACREA

Cu SPAL, Murgia mai are contract încă un an. Conform unor surse, clubul din Peninsulă îi plătea o parte din salariu în perioada în care fotbalistul a fost împrumutat la FC Hermannstadt, însă situația acestuia s-ar fi complicat în momentul în care SPAL ar fi retrogradat.

SPAL a făcut un final foarte bun de sezon, câștigând ultimele patru meciuri, așa că s-a salvat, caz în care italieni ar putea să-llase în continuare la Sibiu și să-i acopere o parte substanțială din salariu.

O eventuală rămânere a lui Murgia la Sibiu ar mai rezolva cât de cât problema postului pe care evoluează el, mai ales după plecare lui Baba Alhassan, în iarnă, la FCSB, iar acum, a lui Mino Sota.

 

Se dorește păstrarea lui Căbuz

 

Portarul originar din localitatea sibiană Avrig a revenit la FC Hermannstadt sub formă de împrumut de la CFR, pe parcursul sezonului, după ce Iliev a plecat la ”U” Cluj. El ar trebui să se întoarcă în Gruia, dar oficialii grupării de pe ”Municipal” ar vrea să-l păstreze și pentru sezonul următor, iar goal-keeper-ul ar prefera și el să continue la FC Hermannstadt, unde are poarta asigurată.

.
© Vali MACREA

Acum, depinde și de planurile lui Dan Petrescu, reîntors pe banca CFR-ului. Tehnicianul îl are la dispoziție pe Sava, un portar care are toate șansele să intre în vizorul selecționerului Edward Iordănescu, dar rămâne în schimb fără Bălgrădean, aflat la final de contract și care, în plus, are deja 36 de ani, fiind aproape cu 10 ani mai în vârstă decât Căbuz.

Oricum, Dan Petrescu îl are, ca variantă de rezervă, și pe tânărul Otto Hindrich, așa că sunt șanse să se lipsească de Căbuz.

Cert este că Măldărășanu și cei din staff-ul lui, nu în ultimul rând cei din conducerea clubului, și-l doresc pe Căbuz în continuare la FC Hermannstadt.

 

Ce întăriri își dorește Măldărășanu

 

După plecările iminente ale lui Butean și Medina, echipa sibiană va avea neapărată nevoie de cel puțin un fundaș dreapta, dar și de unul central, avându-se în vedere că Antoche merge la Slobozia. În centrul defensivei, Măldărășanu îi are pe Ionuț Stoica, Valerică Găman - care tiocmai a semnat prelungirea contractului cu încă un an - și Florin Bejan, dar ar mai fi nevoie de un jucător pe acest post, pentru a avea dublurile asigurate.

.
© Vali MACREA

Cum Mino Sota a decis să nu mai continue la Hermannstadt, iar situația lui Murgia este incertă, Măldărășanu și-ar dori și un mijlocaș la închidere, dar în compartimentul median ar mai putea apărea și alți jucători.
De asemenea, Măldărășanu insistă pentru aducerea unui atacant, iar în funcție de ce plecări vor mai avea loc, lista cu posibilele transveruri ar putea fi suplimentată.

 


comentarii
1 comentarii

Jupiler, nu Jupiter. E o bere.
N as zice ca Butean si Oprut erau chiar titulari.
18.05.2024 19:25
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica