Tribuna
PNL
Copil de 6 ani, din Brădeni, găsit mort în pat. Tatăl, care l-a agresat în ultima vreme și a căzut peste el, arestat. Fratele și mama, martori la agresiuni, primesc ajutor psihologic
Laura BUCIU
5243 vizualizari
Copil de 6 ani, din Brădeni, găsit mort în pat. Tatăl, care l-a agresat în ultima vreme și a căzut peste el, arestat. Fratele și mama, martori la agresiuni, primesc ajutor psihologic

Un copil în vârstă de 6 ani, din Brădeni, a fost găsit mort în pat, vineri dimineața. Polițiștii și procurorii au început o anchetă, iar tatăl a fost principalul suspect, pentru că există informații că acesta și-ar fi agresat copilul în trecut, iar în urmă cu o zi, băut, a căzut peste băiat. Sâmbătă, tatăl a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acuzat de violență în familie în modalitatea omorului. Fratele băiatului, în vârstă de 4 ani, și mama au fost preluați de către reprezentanții DGASPC Sibiu în vederea găzduirii acestora în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice.

 

Cum a fost găsit copilul mort

 

Tatăl copilului a sunat, vineri dimineața, la 112 și a spus că fiul său, în vârstă de 6 ani, este decedat. Polițiștii de investigații criminale și criminaliștii, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au mers la locuința indicată, în comuna Brădeni, județul Sibiu, unde, într-o cameră, pe un pat, a fost găsit trupul neînsuflețit al copilului, în vârstă de 6 ani, fiul apelantului.

Trupul copilului a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor decesului.

Surse din anchetă au declarat că tatăl și-a agresat în mod repetat copilul, iar joi, băut fiind, a căzut peste copil, fiind luată în calcul ipoteza în care părintele ar fi provocat decesul băiatului.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

Mama și fratele copilului au fost martori la agresiunile tatălui

 

DGASPC Sibiu s-a autosesizat după decesul copilului în vârstă de 6 ani. Reprezentanții Serviciului de Evaluare Inițială, Prevenție și Intervenție în situațiile de abuz, neglijare, exploatare au mers la domiciliul mamei copilului, unde se afla fratele băiatului decedat și au făcut verificării să vadă dacă acesta a fost victima vreunei forme de violență din partea tatălui.

Mama împreună cu acesta au fost preluați de către reprezentanții DGASPC Sibiu și vor fi găzduiți în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice.

„Având în vedere faptul că minorul în vârstă de 4 ani, s-a aflat în același imobil la data decesului fratelui său, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în vederea efectuării unui consult medical. În urma examinării medicale s-a  constatat ca minorul este clinic sănătos și nu a fost victima vreunei forme de agresiune. Ținând cont de faptul că, din informațiile care le avem până în prezent, minorul a asistat la anumite scene de agresiune săvârșite de tatăl său asupra fratelui, precum și de faptul că mama a reclamat comportamentul agresiv al concubinului, aceștia vor beneficia de servicii de consiliere psihologică precum și de găzduire într-un centru specializat pentru victimele violenței domestice”, a spus Beatrice Munteanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.






comentarii
1 comentarii

Egal
16.02.2022 20:28
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica