Tribuna
Amatorii de lectură din Sibiu se întrec la „ASTRA Cititor Campion”
Amatorii de lectură din Sibiu se întrec la „ASTRA Cititor Campion”

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu derulează în perioada 15 aprilie – 15 decembrie, proiectul „ASTRA Cititor Campion”, un concurs de lectură adresat tuturor iubitorilor de literatură care dețin un permis valid de acces la bibliotecă. Înscrierea și participarea la acest concurs sunt gratuite. Competiția include trei categorii de participanți: copii (9 - 13 ani), adolescenți (14 - 18 ani), adulți (peste 18 ani) și se va desfășura în două etape, în mediul online sau la sediul bibliotecii, în funcție de recomandările autorităților privind contextul epidemiologic.

Potrivit organizatorilor, în prima etapă (15 aprilie - 30 noiembrie 2021), cei interesați sunt așteptați să se înscrie și sunt invitați să citească cele zece volume propuse pentru categoria de vârstă la care se încadrează. Titlurile fac parte din literatura română și cea universală modernă și contemporană, iar pentru a spori atractivitatea competiției, la categoriile Adolescenți și Adulți, listele de lectură includ cărți electronice și audio.

Concurenții vor redacta câte o recenzie sau prezentare scrisă pentru șapte din cele zece titluri parcurse. Vor realiza, de asemenea, o prezentare audio-vizuală a cărții preferate, în care vor argumenta alegerea făcută, susținând convingător ideile expuse.

Toți cei înscriși la concursul de lectură „ASTRA Cititor Campion” vor avea posibilitatea să participe la dezbateri ale căror teme sunt volumele citite. Întâlnirile vor avea loc în mediul online sau la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

În a doua etapă (1 – 15 decembrie 2021) va avea loc evaluarea tuturor prezentărilor și  premierea celor mai reușite dintre acestea. Membrii juriului vor evalua recenziile scrise și prezentările audio-vizuale, potrivit criteriilor menționate în Regulamentul de organizare și desfășurare a competiției „ASTRA Cititor Campion”. Comunicarea rezultatelor se va face în data de 13 decembrie 2021, pe website-ul instituției organizatoare. Vor fi acordate câte două premii pentru fiecare categorie de participanți, atât pentru prezentarea scrisă (recenzie), cât și pentru prezentarea audio-vizuală. În data de 15 decembrie 2021, va avea loc Gala câștigătorilor competiției „ASTRA Cititor Campion”. Evenimentul se va desfășura online sau la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în conformitate cu măsurile epidemiologice aflate în vigoare la momentul respectiv. Participanții care se vor califica în etapa finală își exprimă acordul privind utilizarea imaginii proprii în scopul promovării proiectului, având în vedere că cele mai reușite prezentări video vor fi publicate pe canalele de promovare și socializare ale Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Pentru informații suplimentare referitoare la titlurile propuse pentru fiecare categorie de vârstă, Fișa de Înscriere, Regulamentul de organizare și desfășurare a competiției de lectură „ASTRA Cititor Campion”, Acordul pentru utilizarea imaginii în scopul promovării concursului de lectură, cei interesați sunt invitați să acceseze link-ul: https://bjastrasibiu.ro/despre-noi/proiecte-activitati-si-evenimente/proiecte.

În egală măsură, echipa Bibliotecii ASTRA Sibiu oferă aceste detalii la sediul central (Str. George Barițiu, nr.7) și în filialele bibliotecii. Pentru a limita timpul petrecut la biroul de operațiuni cu publicul, cei interesați au posibilitatea de a trimite întrebări la adresa de e-mail bibliosuport[@]bjastrasibiu[.]ro și/sau nr. de tel. 0269 210 551.

Toate activitățile derulate în spațiile Bibliotecii ASTRA Sibiu se desfășoară în conformitate cu măsurile sanitare și de protecție recomandate de autorități.

Informații privind documentele din colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu se pot obține accesând catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud Library, Depozitul Digital, serviciul BiblioSuport și celelalte canale de comunicare și promovare.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA