Tribuna
PNL
Daniela Cîmpean: „Construim în județul Sibiu un turism durabil și formăm generațiile care se vor bucura de el”
ADVERTORIAL
1241 vizualizari
Daniela Cîmpean: „Construim în județul Sibiu un turism durabil și formăm generațiile care se vor bucura de el”
Drumeție pe Valea Hârtibaciului, supranumită și „Valea Verde”

Președinta liberală a Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, afirmă că inițiativele viitoare din domeniul turismului trebuie să demonstreze responsabilitate, să depășească referirile  simple, rezumate doar la numărul de vizitatori.

„Consiliul Județean Sibiu urmărește  deja prin toate programele sale dezvoltarea unui turism competitiv pe termen lung și mă bucur că am găsit autorități locale care gândesc la fel ca noi. Întreaga Europă este preocupată de acest aspect, iar Romania, la rândul său,  face asta prin Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”, spune Cîmpean.

Exemplul edificator al strategiei Consiliului Județean Sibiu de dezvoltare a unui turism responsabil și durabil îl reprezintă și Programul „Anii Drumeției”. 

Pornit de la cei doi ani dedicați Eurorando, 2021 si 2022, programul Anii Drumeției a rămas un concept nu doar apreciat de turiști, ci și susținut permanent de Consiliul Județean Sibiu,  care a refăcut nu mai puțin de 800 de kilometri de trasee montane în masivele Făgăraș, Cindrel și Lotru. Pe acestea au fost organizate până în prezent peste 520 de drumeții. Lună de lună,  turiștii sunt invitați să se alăture celor peste 11 mii de drumeți care au străbătut deja la pas potecile județului Sibiu.

De asemenea, peste 2.500 de elevi ajung în fiecare an pe potecile munților, unde învață despre faună, floră și protecția naturii, în cadrul „Aventurilor cu clasa” organizate, gratuit, de ghizii „Anii Drumeției”.

Consiliul Județean Sibiu este si organizatorul Târgului de Ecoturism, un eveniment care promovează experiențele unice ale Sibiului și pune față în față producătorii locali și operatorii de ecoturism cu publicul larg.  

„Îndemnul nostru „LIBER IN AER LIBER”  a devenit popular în rândul iubitorilor de mișcare, dar este și o chemare pentru cei tineri și foarte tineri, la timp de calitate. Construim în Sibiu turism durabil, dar formăm si generațiile care se vor bucura de el˝,  a mai adăugat Daniela Cîmpean.

Modelul de bune practici din domeniul turismului prietenos cu natura a fost preluat și de alte administrații locale. Este și cazul colaborării dintre Consiliul Județean și comuna Sadu, acolo unde două proiecte se înscriu în sfera amintită: viitorul „Landscape Hotel” și refugiul Prejba.

„Primăria Sadu și domnul primar Valentin Ivan se numără printre cei care au înțeles abordarea noastră și au acționat ca atare. Bunăoară, inițiativa unui investitor  privat, rezultată la scurt timp după înființarea la nivelul județului a SIBIU BUSINESS AGENCY, aceea de construire a unui nou concept de hotel, a găsit la Sadu sprijinul necesar˝, spune Cîmpean.

Practic, la Sadu,  printr-un parteneriat public - privat încheiat  în prezența președintei Daniela Cîmpean, între Primărie și S.C. INOVASSET S.R.L., se va construi un „landscape hotel” dotat cu unități de cazare motorizate, care se vor roti în jurul propriului ax, în funcție de poziția soarelui. 

„Conceptul acestui hotel urmărește crearea unei experiențe unice pentru turiști în mijlocul naturii, dar cu tot confortul unei hotel de lux. Este un concept inovator care trezește simțurile prin sejururi experimentale și inspiraționale. Astfel de hoteluri există în America de Nord, Finlanda, Norvegia, Spania, Italia, iar acesta va fi primul în România˝, spune primarul Valentin Ivan.

Însă hotelul este mult mai mult decât atât: prin unitățile lui modulare, implică integrarea perfectă  în peisaj, dar  și un impact scăzut asupra mediului. Fiecare unitate este adaptată la teren, fundațiile sunt detașabile, se utilizează materiale locale cu o amprentă de carbon redusă, panouri solare și alte sisteme de producere a iluminatului și încălzirii, provenite din surse regenerabile. 

În plus, un aport suplimentar al Primăriei Sadu la strategia Consiliului Județean Sibiu este terenul  pus la dispoziție pentru realizarea noului refugiu de pe Vârful Prejba.

„Munții Lotru oferă o listă consistentă  de trasee montane care pot fi frecventate de iubitorii de drumeții. În prezent însă, în zonă nu există niciun refugiu sau  cabană în care se pot adăposti turiștii în caz de vreme rea sau  de pericole. Singurul popas a fost Cabana Prejba care, din nefericire, este dezafectată. Prin urmare, viitorul refugiu montan care se va construi în imediata apropiere a fostei cabane, va deservi turiștilor în caz de urgență, dar și echipei de la Salvamont˝, explică Daniela Cîmpean.

Refugiul, care va fi construit de către Consiliul Județean Sibiu, va avea o suprafață de aproximativ 60 mp, împărțită în trei funcțiuni: zona de acces / spațiu comun (va cuprinde accesul cu depozitarea echipamentului și aria comună cu loc de luat masa), zona de dormit comună (cu priciuri - 12 locuri, amplasate pe două niveluri, cu rafturi și spații de depozitare) și zona Salvamont (cu priciuri -  6 locuri, cu acces controlat și depozitare pentru echipamentul special al salvamontiștilor și cu acces către căminul tehnic). 

Valoarea estimată a investiției se ridică la aproximativ 1 milion lei.

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015.

Descoperind frumusețea Munților Făgăraș, prin „Anii Drumeției”
Descoperind frumusețea Munților Făgăraș, prin „Anii Drumeției”
Bulz ciobănesc la stânele din Cindrel
Bulz ciobănesc la stânele din Cindrel
Gala Ecoturismului, 2022
Gala Ecoturismului, 2022
Daniela Cîmpean și Valentin Ivan, la semnarea contractului pentru primul „Landscape Hotel” din România
Daniela Cîmpean și Valentin Ivan, la semnarea contractului pentru primul „Landscape Hotel” din România
Detaliu arhitectural al investiției de pe Valea Sadului
Detaliu arhitectural al investiției de pe Valea Sadului
Landscape Hotel - natură și confort
Landscape Hotel - natură și confortcomentarii
14 comentarii

Vrem stiri despre trif !!!
Yo Robot
12.05.2024 13:34
Au comasat ciumele alegerile si le-au mutat mai repede pentru ca se grabesc. Vor sa instaureze o dictatura militara globalista. Se grabesc sa bage Romania in razboi, carne de tun la comanda stapanilor lor. Au cumparat sisteme Patriot sa le dea gratis Ucrainei. Tot ce fac ciumele ordinare, fac impotriva poporului roman.
Slugoii vor sa castige cat mai repede alegerile. Nu mai au rabdare sa ajunga inca 4 ani stapanii gloatelor de votanti.
Cei care ne-au inchis in case in pLandemie, cei care ne-au vaccinat cu forta, cei care ne-au amendat pentru nepurtarea carpei la gura, cei care ne-au ucis parintii si fratii, rudele si prietenii prin spitale, vor sa ii votam din nou.
Blestemati sa fie cu tot neamul lor, toti cei care vor vota ciumele PSD-PNL.
Blestemul poporului
12.05.2024 15:06
Hahahaha...nu știu nici ăia de la Constanța sau București ce-i ăla turism și știți voi !
Că sa știi să construiești un turism de top trebuie sa fi stat într-o țară care are turism de top ! ....nu un turism că vin ăia și altă dată nu vor să mai audă de Sibiu sau Romania ! ..... lăsați vrăjeala de 2 bani deoparte...
12.05.2024 15:43
Pana sa va ocupati de poteci mai bine asfaltati drumurile judetene ca sa usurati accesul la zonele turistice.
newman
12.05.2024 16:35
Hahaha. Nici nu s-a vândut bine ziarul și deja au început doar reclamele cu PNL. Tot FDGR și Trif vor câștiga.
12.05.2024 16:36
Hoata la puscarie!
h
12.05.2024 17:05
Potecile bine ingrijite si trasate fain -- nebunilor astea nu tin de foame vedeti de agrcultura facuta praf septelul redus la zero -- fiindca daca vor venii turisti in SAGHII nu aveti ce le da de mancare-- oare mai aveti creiere in scalpul ala al vostru sau doar cenuse?
12.05.2024 20:13
Vreti sa formati generatii de hoti si de penali ca voi? Cati ani credeti voi ca stati la ciolan?
13.05.2024 07:15
Am deschis articolul sā vād si eu ce SE aflā in spatele cuvintelor pompoase cu miros electoral. O reclamā de tip pop-up mi-a invadat ecranul dispozitivului mobil : EMIGRATE TO CANADA !.....
Nu sunteti seriosi deloc.....
Gogu
13.05.2024 08:22
tribuna s-a dat deja cu puterea. NU publica toate comentariile critice la adresa ciumei galbene si a impostoarei de mai sus.
Aloo Tribuna !?
13.05.2024 08:26
Sa ne explice aroganta de la CJ Sibiu, ce poteca a luat de a gasit penthouse + utilitati platite, la pret de jumate de garosniera, la unul din principalii castigatori de proiecte ai cJ, anume NSA??
Sa explice de ce beneficiaza de o toyota alba platita de altii ? anume de firma lui bibu cu b mic.
T.
13.05.2024 08:29
limba voastra s-a ingalbenit
xx
13.05.2024 10:16
"Practic, la Sadu, printr-un parteneriat public - privat încheiat în prezența președintei Daniela Cîmpean, între Primărie și S.C. INOVASSET S.R.L., se va construi un „landscape hotel” dotat cu unități de cazare motorizate, care se vor roti în jurul propriului ax, în funcție de poziția soarelui."
Care este aportul primăriei la acest parteneriat ?
Și punctual, care este rostul/sensul C.J. Sibiu în toată povestea? Ca să înțeleg de ce s-au semnat în prezența președintelui CJ acest parteneriat "de toată lauda".
Cât despre "Anii drumeției" încă îmi amintesc pozele cu doamnele Câmpean și Turcan (& Co), cu măscuțe, in spatele unei Toyota deschise, cum bântuiau pe... plaiuri in vremea pandemiei in vreme ce restul "stai acasă"
Cam tot pe atunci poarta CJ s-a încuiata primit camere video pe fatada și așa a rămas.Fortăreață.
Acces interzis pentru sibienii ... neînsoțiți.
CJ interacționează doar prin cominicate și advertoriale.
Claudiu
13.05.2024 13:31
Abia asteptam sa scapam de voi si de toata sleahta CJ, sa vina oameni bine pregatiti si cinstiti.
Sper din
iunie sa nu mai auzim de Campean,& Company.
Viorica
14.05.2024 14:50
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica