Tribuna
PNL
Încălzirea globală va aduce ceva frig săptămâna asta. Vreme mai rece decât de obicei
Dumitru CHISELIŢĂ
1009 vizualizari
Încălzirea globală va aduce ceva frig săptămâna asta. Vreme mai rece decât de obicei
© Răzvan NEGRU
Ştiu, aţi dat pe spate cu aurora aceea boreală sau ce-o fi fost, fără a vă întreba prea mult cum de, în plină încălzire globală promovată pe toate căile de zici că ea e Ceauşescu, apar aurore boreale arctice mai jos de zona arctică. Da, aţi dat camera smartfonului pe "night", aţi tras poze de la "belea" spre document meteo (sau ce-o fi fost). Aşadar, dacă aţi fost foarte fericiţi de Aurora Borealis de parcă ar fi apărut cu dedicaţie pentru voi, acum aveţi şi o săptămână cu vreme cam boreală pentru jumătatea lunii mai. Adică va fi rece, va fi ceva nor, va ploua nu mult dar asta rămâne de văzut, maximele vor fi mici, minimele vor fi mai mici, dar copiii voştri tot cu blugii rupţi vor ieşi prin oraş. A, spre weekend va fi ceva mai cald, puteţi să vă daţi pe la Belvedere.

Luni, vremea va fi mai rece față de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros. Pe arii restrânse în zonele montane și submontane se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, iar la altitudini mari sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat.Temperaturile maxime, în creștere ușoară, se vor încadra între 16 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 7 grade. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

Marţi, vremea se menține relativ rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când local în zona Carpaților Meridionali și pe arii restrânse în rest se vor semnala averse de ploaie. În zonele montane înalte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 19 de de grade, iar cele minime între 5 și 7 grade. Dimineața izolat vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea va fi ușor mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare după-amiaza, când pe arii restrânse, în zonele montane și submontane, se vor semnala averse de ploaie, posibil precipitații mixte în zonele montane înalte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 18 de de grade, iar cele minime între 5 și 8 grade. Dimineața izolat vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea va fi apropiată de normalul termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 20 de de grade, iar cele minime între 5 și 8 grade.

În weekend, vremea se va încălzi. Trecător se vor semnala averse de ploaie.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Raul Cioc, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

 


comentarii
11 comentarii

urmarim, ora de ora / boreala aurora
Soprana Pipistrelle
12.05.2024 14:58
Din cauza marii densitati de pop.ulatie ,vremea buna nu ajunge pentru toata lumea.
X-Men Angel
12.05.2024 15:16
Ca primar , as renova acele cladiri ; ca poet, prefer sa le las neingrijite.
12.05.2024 15:19
Nebanuitele trepte.
12.05.2024 15:22
Daca poza e actuala -- atunci vai de capul celor ce conduc sibiul-- cei ce vin din vest in vizita -- au ce povestii despre ruina numita sibiu.
12.05.2024 23:46
Da.
Zita Maria delle Gratie Adelgonda Micaela Raffaela Gabriella Giuseppina Antonia Luisa Agnese
13.05.2024 12:11
Cine-aduce fericire?
Încălzirea prin răcire!
Para Doxia
13.05.2024 12:39
Decat acele ziduri cenusii, mai bine o poza in Piata Cibin, cu legume si fructe ! (chiar daca majoritatea importurilor noastre sunt aduse din strainatate.)
Sinergistina
13.05.2024 13:41
Meteorologii stiu ca va fi seceta, dar se fac ca ploua !
parerea lui hector
14.05.2024 10:00
Da, Timpul isi continua mersul sau uniform , pa aceiasi curba simpla, inchisa, neteda, rectificabila si racordabila GAMMA.

.Aroma de para_dimetiamino_ benziliden_rodamina ( ! ) dispare ,lasand in urma o imensa groapa metafizica existentiala.

A doua zi ,jandarmeria rurala nu descoperi nimic.

Bibliografie : ,,Influenta jandarmeriei asupra disparitiei gainilor in partea de sud_vest a judetului Salaj,, de Soprana Pipistrelle, pag. 268-271 si urm.
Nerium Oleander
15.05.2024 12:40
@ Sinergistina : Din pacate, TOATE importurile nostre sunt aduse din strainatate !
15.05.2024 12:44
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica