Tribuna
PNL
”Călăreții roșii” pierd la mare luptă finala Cupei Național U17. Șelimbărenii au fost aproape de a trimite meciul la loviturile de la 11 metri
Ovidiu BOICA
652 vizualizari
”Călăreții roșii” pierd la mare luptă finala Cupei Național U17. Șelimbărenii au fost aproape de a trimite meciul la loviturile de la 11 metri
© captură FRF.tv
Echipa lui Gabriel Tănase și Caius Băra a fost învinsă, duminică, la Buftea, cu 4-3 de Player București. Șelimbărenii au revenit pe final, dar n-au reușit să înscrie golul de 4-4, care ar fi trimis meciul la loviturile de departajare.

 

Juniorii clubului din Șelimbăr au pierdut finala Cupei Național U17, desfășurată duminică, la Buftea. ”Călăreții roșii” au fost conduși cu 3-1 la pauză, dar au revenit pe final, înscriind de două ori în minutele 82 și 84, însă nu au reușit să egaleze, pentru a trimite meciul la loviturile de la 11 metri.

Benjamin Kielhorn a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 14, cânda trimis de puțin pe lângă bară, din interiorul careului, la colțul lung, din lateral dreapta ('14).

Bucureștenii au pornit pe contraatac și Denis Lazăr a combinat, în stânga, cu Daniel Savu, apoi a șutat de la 12-13 metri, la colțul lung, cu stângul, din prima, deschizând scorul ('15).

Luca Marinescu a primit pe stânga și a dublat avantajul celor de la Player, cu un șut din unghi ('20), după o pasă în diagonală, iar Daniel Savu ar fi putut face chiar 3-0, la jumătatea reprizei, dintr-un penalti ușor acordat, obținut de Nicholas Pângă la o intervenție a lui Dragoș Vaida, însă portarul David Cândea a ghicit colțul și a parat ('23).

Șelimbărenii au redus din diferență prin Kielhorn, care a transformat de la punctul cu var lovitura de la 11 metri pe care tot el o obținuse, după un duel cu Tudor Cocu ('41), dar bucureștenii au refăcut imediat diferența de două goluri, cu două minute înainte de pauză, Savu înscriind dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, ușor lateral dreapta, Cândea fiind păcălit pentru că mingea a fost deviată de unul dintre jucătorii din zid, Bogdan Pop.

Jucătorii lui Gabi Tănase și Caius Băra au ieșit mult mai motivați de la vestiare și în primele 15-20 de minute din repriza secundă bucureștenii aproape că n-au ieșit din propria jumătate de teren, dar dominarea nu s-a concretizat și pe tabelă.

Șelimbărenii au fost aproape de a reduce din diferență la 3 minute de la reluare, când Darius Damian - intrat la pauză - a scos pentru șutul lui Dragoș Vaida, din prima, cu stângul, de la 18 metri, lateral stânga, dar Alexandru Danu a respins în corner.

Cei de la Player au reacționat de-abia în minutul 61, pe contraatac, Savu plecând cu mingea la picior de la mijlocul terenului și finalizând faza cu un șut din marginea careului de 16 metri, mingea fiind reținută de Cândea.

Bogdan Pop a irosit și el o bună oportunitate de a reduce din diferență, la centrarea lui Bobeș, din flancul drept ('69). Același Pop a ratat incredibil, luftând în fața porții după un serviciu excelent al lui Kielhorn.

O neatenție a portarului Cândea avea să-i coste pe șelimbăreni. Goal-keeper-ul a reținut mingea din fața lui Savu, însă în afara careului de 16 metri și bucureștenii au primit o nouă lovitură liberă, dintr-o poziție mai bună decât cea din care a înscris Savu, în finalul primei reprize. Tudor Cocu a executat pe lângă zid, în stânga portarului, mingea lovind bara laterală înainte de a intra în plasă și bucureștenii se desprindeau la trei goluri, 4-1 ('73).

Șelimbărenii au revenit în forță, marcând de două ori într-un interval de numai trei minute. Mai întâi Cocu a respins de pe linia porții mingea reluată de nou-intratul Mircea Scheau printre picioarele lui Danu, dar Gabriel Șerb a reluat imparabil, din marginea careului de 6 metri ('82), pentru ca același Șerb să trimită, cu capul, printre portarul Player-ului și bară, la colțul scurt, o minge trimisă în careu de Vaida dintr-o lovitură liberă ('84).

Bucureștenii ar fi putut ”închide” meciul în urma unui corner, cu 3 minute înainte de final, când Savu a reluat în transversală, cu capul, mingea i-a revenit, apoi a trimis-o în brațele lui Cândea.

În prelungiri, Matteo N'Giuwu  a luat al doilea ”galben” și ”călăreții roșii” aveau entru ultimele 4 minute un om în plus, dar n-au reușit să profite pentru a trimite meciul la penaltiuri.

Mai mult, aproape de gol au fost tot jucătorii lui Octavian Marinescu, dar Cândea a salvat miraculos la șutul lui Dina ('90+2).

Echipa din Șelimbăr ratează astfel oportunitatea de a se întoarce acasă cu trofeul și medaliile de aur, însă și așa performanța jucătorilor lui Tănase și Băra este una de aplaudat, iar cu siguranță, în lotul de anul viitor al echipei mari, se vor regăsi și câțiva dintre acești juniori talentați.

 

FC PLAYER BUCUREȘTI - CSC 1599 ȘELIMBĂR 4-1 (3-1)

Au marcat: Lazăr '14, Marinescu '21, Savu '43, Cocu '73 / Kielhorn '41, Șerb '82, '84.

FC PLAYER: 12. Alexandru Danu - 2. Luis Codrea (cpt.), 4. Andrei Avram, 6. Tudor Cocu, 14. Luca Marinescu - 24. Matteo N'Giuwu - 80. Nicolas Pângă (17. Octavian Dina '46), 10. Răzvan Tarbu (20. Cătălin Iordache '50), 16. Ștefan Amarandei (19. Darius Covas '78), 15. Denis Lazăr (11. Mihai Enache '46) - 9. Daniel Savu. Antrenor: Octavian Marinescu. Rezerve neutilizate: 99. Alex Simonia, 3. Raul Oprea, 5. Adrian Năstase, 7. Vasile Sorea, 13. David Stoican, 26. Alisan Amet.

CSC 1599 ȘELIMBĂR: 12. David Cândea - 18. Dagoș Vaida (16. Darius Popescu '86), 4. Marc Brînzoiu (cpt.), 23. Tudor Deac, 8. Robert Tatu - 6. Bogdan Pop (33 George Boromiz '86), 28. Robert Bârghis (19. Ștefan Bobeș '65) - 30. Gabriel Șerb, 17. Victor Drăgoiu (20. Mircea Scheau '75), 14. Benjanim Kielhorn - 98. Alexandru Fîntînă (9. Darius Damian '46). Antrenori: Gabriel Tănase, Caius Băra. Rezerve neutilizate: 68. David Cosma, 3. Robert Frățilă, 78. Bogdan Soare, 90. Mario Musteață.

 

 


comentarii
2 comentarii

Cât a fost scorul final ?
4-1 sau 4-3 ?
Leo
12.05.2024 22:27
Unde v.ati uitat vand s-a dat golul din minutul 84?
Reluati filmarea.... a marcat Scheau !!
Nu conteaza
13.05.2024 19:07
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica