Tribuna
PNL
Preot nou în vechea biserică din Fofeldea
I. BÂRSAN
4555 vizualizari
Preot nou în vechea biserică din Fofeldea
În sâmbăta Rusaliilor, ma­rea sărbătoare a Pogo­rârii Sfân­tului Duh, creştinii din Fofeldea au avut bucuria in­stalării noului preot, în locul rămas vacant după ce vred­nicul preot Ioan Dumitru Tă­toiu a fost numit la o parohie din Sibiu.

Noul preot, Horaţiu Ilie Ba­rac, alămorean de origine, a fost profesor de religie în Po­rumbacu de Sus iar acum, după hirotonire, a fost împu­ternicit, prin hotărâre arhie­rească, să slujească în mân­­dra  biserică cu hramul Sfân­tul Vasile cel Mare,   una din bijuteriile de pe Valea Hârti­baciului pictată de fraţii Grecu din Săsăuş.
Credincioşii din Fofeldea au venit în număr mare să-l întâmpine pe cel care le va fi păstor de suflet şi de a cărui binecuvântare se vor bucura de acum încolo.
Zece preoţi de pe Valea Hârtibaciului şi din Sibiu, în frunte cu părintele protopop Mihai Naicu au ţinut să-i fie alături cu această ocazie şi să-i ureze „Bun venit” în Pro­to­popiatul Agnita.
După ce a dat citire actului de numire, preotul protopop Mihai Naicu a înmânat nou­lui preot, Evanghelia, Sfânta Cruce şi cheia bisericii, în­semnele puterii preoţeşti cu care acesta a fost investit în parohia din Fofeldea. L-a feli­citat pentru alegerea făcută, venind preot pe Valea Hârti­baciului, într-o biserică de­cla­rată monument istoric şi o eparhie mare cu mulţi eno­riaşi şi destule probleme.
Preotul Dumitru Tătoiu a vorbit despre cei şase ani petrecuţi în această parohie, în care s-a bucurat de spri­ji­nul comitetului bisericesc şi al enoriaşilor care l-au ajutat să rezolve multe probleme pri­vind reparaţiile şi lucrările de construcţie pe care le-a făcut.
Din partea comitetului bi­se­ricesc a vorbit d-nul Ioan Gruncă, urându-i bun venit în parohia din Fofeldea şi ex­pri­mându-şi speranţa că Sfânta Evanghelie, crucea şi cheia bisericii vor fi de folos enoria­şilor şi bisericii, pro­mi­ţând că atât comitetul cât şi creştinii ortodocşi îi vor fi alături.
Părintele Horaţiu le-a mul­ţu­mit credincioşilor din Fofeldea pentru primirea fă­cută, menţionând că unul din motivele care l-au determi­nat să aleagă această paro­hie a fost numărul mare de copii din localitate. După ce timp de 20 de ani a fost pro­fesor de teologie, doreşte ca şi în continuare să se ocupe de educaţia creştinească a copiilor. Le-a mulţumit con­să­tenilor şi prietenilor care au ţinut să participe la acest eveniment important din via­ţa sa şi mai ales grupului din corala Caedonia care au a­dău­gat un plus de frumu­seţe acestei sărbători, dând răs­punsurile la Sf. Liturghie şi cântându-i ”Mulţi ani tră­iască”.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica