Tribuna
PNL
Caravana "Nesupuselor” poposeşte la şase biblioteci din judeţul Sibiu
Liuba STARII
1155 vizualizari
Caravana
Şase biblioteci publice din judeţul Sibiu găzduiesc în perioada 27-29 mai, ”Caravana "Nesupusele - o aventură de basm”.

Timp de o lună şi jumătate scriitoarele Iulia Iordan, Laura Grunberg, Cristina Andone, Adina Rosetti şi Victoria Pătraşcu vor călători pe drumuri de ţară cu poveştile ”Nesupuselor" în bagaje. Derulate în biblioteci şi şcoli din şapte judeţe şi 35 de localităţi, marea majoritate din mediul rural, atelierele vor oferi exemple documentate în carte, dar vor colecta şi poveştile unor ”Nesupuse", încă anonime, precum şi materiale pentru dezvoltarea şi îmbogăţirea platformei online "Nes(u)pusele"  cu noi exemple de femei care au realizat ceva pozitiv pentru semenii sau în comunitatea lor. Astăzi, 28 mai, caravana va ajunge la Biblioteca Orăşenească Avrig, la ora 10, iar la ora 14.30, la Biblioteca "Vatra Satului-Săcădate" din Săcădate. Miercuri, 29 mai, caravana va fi găzduită de Filiala din Cisnădie a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, de la ora 10, şi  Biblioteca „Muguri de Brad" din Gura Rîului, de la ora 14.30.

 

"Atelierele interactive, care se bazează în principal pe folosirea de tehnici de scriere creativă/storytelling, desen-ilustraţie, dialog şi dezbatere, vor fi susţinute de una dintre autoarele cărţii, scriitoarea Victoria Pătraşcu şi se adresează copiilor preadolescenţi (8-12 ani). Participanţii vor primi printr-o metodologie de tip non-formal, din sfera educaţiei prin cultură, o multitudine de informaţii şi cunoştinţe din diversele domenii în care s-au remarcat "Nes(u)pusele" - literatură, arte, ştiinţe, sport, societate civilă, precum şi date despre contextul social, politic şi cultural în care acestea s-au manifestat", spun organizatorii.

 

Caravana “Nesupuselor” reprezintă o serie de ateliere educative ce au ca punct de plecare volumul “Nes(u)pusele – 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă”, publicată în octombrie 2018 în contextul celebrării Centenarului României. Potrivit organizatorilor, caravana îşi propune să contribuie la educaţia pentru egalitatea de gen şi la accesul la cultură al copiilor din mediul rural şi din zonele defavorizate socio-cultural. Prin difuzarea pe scară largă a unor ateliere care promovează modele feminine puternice şi valori fundamentale ale societăţii contemporane - creativitate, curaj, perseverenţă, empatie, solidaritate, libertate, participare, toleranţă- ”Nes(u)pusele” pot deveni modele de viaţă pentru fete şi, prin destinul lor exemplar, pot schimba şi percepţia băieţilor asupra rolului femeilor în societate.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica