Tribuna
PNL
Lucian Cotora, antrenorul campioanei judeţene de juniori A1, Măgura Cisnădie: ”Am planuri mari cu copiii ăştia”
Ovidiu BOICA
4918 vizualizari
Lucian Cotora, antrenorul campioanei judeţene de juniori A1, Măgura Cisnădie: ”Am planuri mari cu copiii ăştia”
Fostul fundaş al Interului şi al lui Dinamo, cu aproape 300 de meciuri jucate în prima divizie, a demonstrat că se descurcă la fel de bine şi pe bancă la fel cum o făcea în urmă cu două decenii, în teren. De mai mulţi ani Cotora a preluat o echipă de juniori a Măgurii Cisnădie, iar la finalul sezonului 2016/2017 a făcut-o campioană judeţeană. Pentru tinerii fotbalişti urmează o ”dublă” cu o altă câştigătoare la juniori A1 dintr-un judeţ vecin Sibiului, iar dacă va trece cu brio şi de aceasta, următorul pas e turneul de zonă. Lucian Cotora a vorbit, în exclusivitate pentru CisnădieAzi, despre modul în care a format această grupă, paşii urmaţi până la performanţa din această ediţie de campionat şi noul său obiectiv. Totodată, antrenorul Măgurii a mai amintit de condiţiile excelente de pregătire pe care le are aici, la Cisnădie - ”cred că sunt multe echipe din Liga a II-a care nu au ce avem noi” - şi despre sprijinul autorităţilor locale.

 

- Lucian, în primul rând felicitări. A fost greu?
- Mulţumesc! Trebuie să ştiţi că nicio performanţă nu se obţine uşor. În spatele acestui titlu de campioană judeţeană la juniori A1 sunt sute de ore de pregătire, seriozitate, sacrificii. Dar, ne bucurăm cu toţii că am reuşit să le oferim celor care ne susţin o astfel de bucurie. După atâtea dezamăgiri la nivel de seniori, această performanţă la nivel de juniori poate fi un punct de pornire.
 
- Ne uităm pe linia de clasament şi vedem că lupta s-a dus, practic, în doi, voi şi LSS Voinţa...
- Aşa este! A început campionatul, am obţinut prima victorie... A urmat a doua, apoi meciul cu LSS Voinţa, de acasă. Am câştigat şi această partidă, cu 2-0, iar din momentul acela am ţinut-o numai din victorie în victorie. Am Încheiat turul cu 9 victorii din tot atâtea posibile. A început returul, din nou victorie după victorie... În etapa a III-a a returului trebuia să jucăm la Sibiu cu LSS Voinţa, dar am făcut o cerere la Asociaţia Judeţeană de Fotbal pentru reprogramarea meciului pentru că, în aceeaşi zi, la Cisnădie echipa de handbal întâlnea pe CSM Bucureşti, campioana şi liderul în Liga Naţională de fete, iar unii dintre băieţi erau prinşi în organizarea acestui joc. Aşa am ajuns ca meciul cu LSS Voinţa, ”finala” campionatului, să îl jucăm după ultima etapă. Pentru a ieşi campioni nu aveam voie să pierdem la o diferenţă mai mare de două goluri. Am deschis repede scorul, prin minutul 5, dar după aceea am primit două goluri. S-a terminat 2-1 pentru echipa din Sibiu, iar în urma acestui rezultat, la egalitate de puncte, noi am avut câştig de cauză.
 
- Povesteşte-ne despre cum s-a născut această echipă frumoasă...
- Am început munca acum 4 ani, când s-a desfiinţat această grupă la CSȘ Șoimii. De acolo ne-au venit 5 copii, Băncioiu, de loc din Sadu, Grigore şi Morariu, ambii din Veştem, Nicu Popa din Răşinari şi Alex Bîgu, din Sibiu. Unii dintre copiii din lot au jucat la acest nivel chiar dacă erau mai mici ca vârstă. În primul an ne-am descurcat onorabil. În următorul, mai bine. Sezonul trecut a fost unul de cumpănă, pentru că a trebuit să jucăm cu ei în Liga a IV-a, dar chiar şi aşa n-am fost ”lingura de lemn”, au mai fost câteva echipe sub noi. Anul acesta, cred eu, i-a călit, a sudat şi mai mult colectivul. Apoi am început în forţă acest sezon, cu victorie după victorie, iar rezultatul este acesta, Măgura e campioană judeţeană de juniori A1.
 
- Pentru că ai amintit de colectiv, cum ai reuşit să îi ţii... în frâu pe copii, pentru că - nu e o noutate - la 16-18 ani intervine schimbarea de mentalitate, pentru unii încep problemele...
- Din start pot spune că sunt nişte copii deosebiţi. Nu am avut cine ştie ce probleme cu ei.
 
- Eşti antrenorul Luci Cotora, sau prietenul Luci Cotora?
- Consider că sunt prietenul lor, dar asta nu înseamnă că li se permite să mi se urce în cap. Când trebuie să muncim, muncim din greu, iar când ne distrăm, ne distrăm. O fac şi eu în rând cu ei. Nu trebuie uitat că unii dintre ei au împlinit deja 18 ani, totuşi.
 
- Asta înseamnă că, la anul, nu îi mai ai în lot?
- Da, dar în această situaţie sunt doar şase. Restul pot juca şi la anul la juniori A1.
 
- Ce urmează?
- Următorul pas e o dublă, tur/retur, cu o altă campioană judeţeană, rprezentanta unui judeţ vecin Sibiului. Încă nu ştim cu cine vom juca deoarece în alte judeţe competiţia nu s-a încheiat, au mai multe echipe şi mai sunt etape de disputat. Până pe data de 5 iunie AJF-urile trebuie să comunice situaţia, după care va fi făcută împerecherea. Dacă vom trece şi de această fază, urmează turneul de zonă, iar dacă trecem şi de acesta, turneul final. Personal, vă pot spune că am obiective mari cu copiii ăştia, sperăm să ajungem cât mai departe. Regretul meu e că unii dintre ei au plecat, cum se spune, la mai bine, Nicu Popa e la Cluj acum, iar cei doi din Veştem, la Șelimbăr, în Liga a IV-a de seniori.
 
- Meciurile de acasă le jucaţi pe terenul mare?
- Da, absolut toate jocurile le-am desfăşurat pe terenul mare. Pot spune că aici, la Cisnădie, avem condiţii excelente de pregătire şi de joc, cum nu cred că au multe echipe chiar şi din Liga a II-a. Terenul e foarte bun, vestiare curate, mari, apă caldă tot timpul. Orice avem nevoie pentru pregătire ni se asigură. Cu astfel de condiţii nu poţi decât să faci performanţă.
 
- Cine vă susţine?
- Avem tot sprijinul din partea autorităţilor locale. Domnul primar Gheorghe Huja şi Consiliul Local sunt alături de noi şi le mulţumim tuturor pentru această susţinere. Cred că fotbalul, la Cisnădie, e pe un drum bun. Aţi văzut şi echipa de seniori. Dacă nu avea ghinionul să joace primele două meciuri de acasă, în tur, cu FC Avrig şi Păltiniş Răşinari, dacă startul era mai bun, cu siguranţă acum se lupta la promovare în Liga a IV-a. Revanşele luate în retur cu cele două echipe n-au fost, din păcate, suficiente pentru a bate la porţile Ligii a III-a. Și acolo, Neluţu Luca a făcut o treabă excelentă şi îl felicit pentru asta.
 
- Vă dorim multă baftă şi... să încheiaţi sezonul cât mai târziu.
- Mulţumim! Să fie!
 
MĂGURA CISNĂDIE, CAMPIOANĂ JUDEţEANĂ DE JUNIORI A1
Portari
Alexandru ROTAR
Alexandru SAMOILĂ

Fundaşi
Mihai OACĂ
Alexandru BÎGU
Daniel ANDRICI
Flavius PĂRĂU
Cătălin ARCAŞ
Darius POPOVICI
Marius NUţU

Mijlocaşi
Robert BĂNCIOIU
Andrei NICOLĂIŢĂ
Ovidiu GLIGOR
Cosmin CĂUC
Flavius TEODORESCU
Radu TURCU
Cristian GEACAREL
Pavel MIHOLCEA
Nico HUTTER

Atacanţi
Alexandru BOLTA
Codrin ŞOMLEA
Andrei PÎRVU





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica