Tribuna
PNL
O carte de referinţă
"Quality Management”, de Constantin OPREAN şi Claudiu Vasile KIFOR

În luna septembrie a acestui an, în cadrul evenimentului 1st International Conference on Engineering and Business Education, Hochschule Wismar, University of Technology, Business and Design, gazda acestui eveniment, a organizat lansarea cărţii Quality Management, apărută în Editura Callidus, Germania, sub semnătura autorilor Constantin OPREAN şi Claudiu Vasile KIFOR.
Deschiderea frontierelor permite circulaţia liberă a produselor, serviciilor, capitalurilor şi oamenilor din întreaga lume. Ca o consecinţă directă a acestui fapt, se constată tot mai mult personalizarea unor produse, care încep să fie mai cunoscute chiar decât numele multor ţări de pe glob. Această personalizare de produse se va impune în lumea întreagă, cu condiţia atingerii unui nivel de calitate care să le poziţioneze în topul unui portofoliu  de produse similare. Pentru a atinge acest nivel de competitivitate sunt necesare eforturi considerabile,  iar managementul calităţii, dezvoltat şi implementat la nivel organizaţional, poate reprezenta un mijloc important pentru atingerea obiectivelor din planurile strategice ale organizaţiilor.
Quality Management, un volum de 250 pagini sub semnătura prof. univ. dr. Constantin OPREAN şi prof. univ. dr. Claudiu Vasile KIFOR, de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, reprezintă un important studiu pentru cei interesaţi de conceptul de calitate şi implicaţiile acestuia şi clarifică aspecte legate de acest concept, abordate de specialişti consacraţi în domeniu, managementul calităţii fiind prezentat din perspective moderne şi integrat cu sisteme specifice de managementul mediului şi managementul sănătăţii şi securităţii în muncă, dar şi cu modele de excelenţă precum cel european, Malcolm Baldridge etc..
Se remarcă pe parcursul lucrării o cunoaştere realistă a problemelor legate de calitate din diverse organizaţii; autorii deţin o bogată experienţă în implementarea de sisteme ale calităţii în companii şi instituţii publice desfăşurată în special în cadrul Centrului de cercetări în domeniul calităţii al cărui director este prof. univ. dr. Constantin OPREAN. Prin acest centru s-au derulat în ultimii ani contracte de consultanţă cu firme şi instituţii din România în scopul îmbunătăţirii nivelului de calitate al produselor şi serviciilor şi contracte de cercetare ştiinţifică naţionale şi internaţionale care depăşesc ca valoare 2 milioane de euro. Observăm în acelaşi timp o deschidere tot mai mare spre activitatea ştiinţifică la nivel internaţional, evidenţiată prin numărul şi calitatea articolelor publicate în reviste de prestigiu cotate ISI Thomson.
Cartea Quality Management este un suport important pentru specialişti, angajaţi din diverse organizaţii care lucreză în domeniul calităţii şi pentru studenţii de la diverse forme de învăţământ. Cărţi publicate anterior de autori precum Managementul Integrat al Calităţii, Ingineria Calităţii. Îmbunătăţirea şase sigma; Managementul Calităţii Mediului, au devenit lucrări de referinţă la nivel naţional şi suport important de studiu pentru studenţii de la programele de licenţă şi în special de la programul de Master – Managementul Calităţii. Odată cu apariţia lucrării Quality Management, studenţii programului Master of Problem Based Learning in Engineering and Science Education coordonat de Universitatea Aalborg din Danemarca, unde cei doi autori coordonează cursul Scientific Methods in Engineering, au acum o nouă sursă de informare şi studiu. Acest program de Master a fost dezvoltat în 2002, odată cu demararea proiectului Socrates - Erasmus, cu acelaşi nume fiind coordonat de Universitatea Aalborg din Danemarca, iar ca parteneri având Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Hochschule Wismar, University of Technology, Business and Design, Germania şi Glasgow Caledonian University, Scoţia – Marea Britanie. Prin acest program de eLearning au fost deja pregătite 3 serii de studenţi proveniţi din ţări precum Australia, Marea Britanie, Africa de Sud, Arabia Saudită, Chile, Danemarca, Austria, Venezuela etc.
Considerăm în final că educaţia şi ştiinţa românească au nevoie de astfel de lucrări de valoare, de recunoaştere la nivel internaţional, recunoaştere pe care o putem obţine prin publicarea unor cărţi valoroase, lucrări ştiinţifice în publicaţii recunoscute, indexate, programe de studiu şi cercetare comune.


Prof. Univ. Dr. Ioan CURTU,
Preşedinte, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA