Tribuna
PNL
Turul Ciclist al Sibiului 2019 / 21 de echipe la start. Transfăgărăşanul şi Păltinişul, decisive şi în acest an
Ovidiu BOICA
2044 vizualizari
Turul Ciclist al Sibiului 2019 / 21 de echipe la start. Transfăgărăşanul şi Păltinişul, decisive şi în acest an
Au mai rămas 6 zile până la debutul celei de-a noua ediţii a evenimentului d ela Sibiu. Turul Cislist al Sibiului va începe, ca de obicei, cu Prologul din centrul vechi al oraşului, după care vor urma patru zile extrem de grele pe drumurile din judeţ. Organizatorii se aşeaptă ca, şi anul acesta, căţărările de la Bâlea Lac şi Păltiniş să fie decisive în stabilirea marelui învingător.

 

Ediția a noua a Turului Ciclist al Sibiului va debuta peste mai puţin de o săptămână. Miercuri, 3 iulie, rutierii celor 21 de echipe aliniate la start vor avea de parcurs obişnuitul Prolog, în centrul istoric al orașului.

Joi, 4 iulie, rutierii vor porni din Sibiu într-o aventură ce va trece prin Tălmaciu - Săliște - Ocna Sibiului, pentru ca lupta pentru victoria de etapă să se dea pe Bulevardul Victoriei, din Sibiu.

Vineri, 5 iulie, Transfăgărășanul le va da de furcă rutierilor, care vor avea de străbătut aproximativ 140 de kilometri înainte de a da piept cu cea mai înaltă ascensiune a Turului Ciclist al Sibiului. Păltinișul așteaptă să fie cucerit sâmbătă, 6 iulie, pentru ca, în ultima zi, sprinterii să lupte pentru victorie în Piața Mare, după o "buclă" în jurul oraşului, ca va măsura 170 de kilometri.

Turul Ciclist al Sibiului a fost inclus şi în acest an în Calendarul UCI la categoria 2.1 şi va avea la start două echipe pro-continentale, tot atâtea echipe naţionale şi 17 continentale.

 

Triplă pentru Androni Giocattoli Sidermec?

Androni Giocattoli Sidermec vrea să confirme succesele din ultimele două ediții, dar toți cicliștii care vor porni în aventura sibiană știu că o victorie la Sibiu poate fi biletul către lumea mare a ciclismului mondial. Columbienii Egan Bernal și Ivan Sosa, câștigătorii din 2017, respectiv 2018, fac acum spectacol în culorile celor de la Team Ineos.

Gazprom Rusvelo, Team Illuminate, CCC Development Team sau Adria Mobil vor încerca să detroneze echipa lui Gianni Savio, iar rutieri precum Attila Valter, Aleksandr Vlasov sau Aleksey Rybalkin au șanse să îmbrace tricoul galben la finalul competiției.

 

Grosu și Țvetcov, speranțele României

România va fi reprezentată de echipa națională și de două grupări continentale, Team Novak și Giotti Victoria. Reprezentativa României îi va avea în componență, printre alţii, pe doi dintre ce mai în formă cicliști români ai momentului, Eduard Grosu (victorie în Turul Sibiului 2017) și Serghei Țvetcov (locul 3 în 2015).

De la cursa sibiană nu vor lipsi Emil Dima (Giotti Victoria), unul dintre cei mai talentați tineri cicliști români, Daniel Crista (Giotti Victoria), cel mai bun spinter din Turul Sibiului 2016, sau Eduard Novak (Team Novak), președintele Federației Române de Ciclism.

 

Alte competiţii incluse în TCS

"Green Day Kids" va avea loc marţi, 2 iulie, în Piaţa Mare, şi în 4 iulie, pe B-dul Victoriei. Competiţia include probe de îndemânare printre jaloane, contratimp, teste de cultură generală şi multe surprize pentru copiii cu vârste între 6 şi 18 ani. Înscrierile se vor face în Piaţa Mare, pe 2 iulie, începând cu ora 18:00.

"King of the Mountain" este un eveniment programat în 6 iulie, de la ora 13:00, atât pe şosea, cât şi pe macadam, de la Curmătura Ştezii la Păltiniş. Înscrierile se fac pe kingofthemountain.ro.

Competiţia "Biciclete Cochete" este programată în 7 iulie, de la ora 18:00. Doamnele şi domnişoarele sunt aşteptate în Piaţa Mare la o nouă ediţie, în care culorile predominante vor fi alb şi negru. Organizatorii le pregătesc participantelor o mulţime de activităţi dedicate lor, inclusiv plimbarea până în Parcul Sub Arini, pentru a fi admirate pe bicicletă de cât mai mulţi sibieni.

 

Turul Ciclist al Sibiului a debutat în 2011, fiind inclus încă de la prima ediţie în calendarul UCI, la categoria 2.1. Din 2013, Turul Ciclist al Sibiului a devenit cursă de categorie 2.1, din acel an nume importante ale ciclismului mondial aflându-se la start: Primoz Rogljic, Chris Horner, Davide Rebellin, Stefan Schumacher, Egan Bernal, Janier Acevedo.

În anul 2018, câştigătorul Turului Sibiului a fost columbianul Ivan Sosa, care ulterior s-a transferat la Team Ineos.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu.

 

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA