Tribuna
PNL
Atletism
Săritură prea scurtă
Ovidiu BOICA
837 vizualizari

Atleta Viorica Ţigău a ratat, ieri, calificarea în finala probei de săritura în lungime din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, după ce s-a clasat pe locul 11 în grupa preliminară în care a evoluat. Ţigău a reuşit o performanţă de 6,44 m în ultimele două încercări, după ce la prima tentativă sărise numai 6,38 m. Cu acest rezultat, Ţigău s-a clasat pe locul 23, dintre cele 42 de concurente care au luat startul în calificările acestei probe.

Lupte
Toarcă, eliminat în optimi
Sportivul Petru Toarcă a fost eliminat, ieri, în optimile categoriei 55 kg din cadrul competiţiei de lupte libere, după ce a fost învins de georgianul Besarion Gochashvili. Toarcă nu va intra nici în recalificări, pentru că sportivul din Georgia a pierdut la rândul său în sferturi, în faţa americanului Henry Cejudo.

Atletism
Ţilea în finală la suliţă
Atleta Felicia Ţilea Moldovan s-a calificat, ieri, în finala probei de aruncarea suliţei, după ce a reuşit, din ultima încercare, o aruncare de 60,81 m. Ţilea Moldovan aruncase 53,25 m, respectiv 55,89 în primele două tentative, performanţe cu care nu ar fi prins finala. La sfârşitul calificărilor, atleta româncă a acces în finală cu al zecelea rezultat.
Cealaltă reprezentantă a României în această probă, sibianca Monica Stoian, s-a clasat doar pe locul 21 în grupa preliminară, cu o aruncare de 54,56 m, reuşită din a doua încercare, restul fiind ratate. Stoian nu a acces în finală, terminând pe locul 40 din cele 54 de concurente înscrise în această probă.
Finala este programată mâine, de la ora 14:20.

Box
Interzis la medalii
Pugilistul Georgian Popescu, a ratat obţinerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing, după ce a fost învins, ieri, la puncte, scor 11-7, în sferturile de finală ale categoriei 60 kg, de cubanezul Yordenis Ugas. Boxerul cubanez a câştigat primele trei reprize (4-1, 3-1, 2-1), românul impunându-se numai în a patra, scor 4-2. Dacă s-ar fi calificat în semifinale, Georgian Popescu şi-ar fi asigurat medalia de bronz. Popescu a fost ultimul reprezentant al României în competiţia de box de la JO 2008.

Atletism
Târlea, eliminată din sferturi la 200 m
Atleta Ionela Târlea a ratat, ieri, calificarea în semifinalele probei de 200 m, după ce s-a clasat a cincea în seria preliminară în care a evoluat. Românca a fost cronometrată în 23 de secunde, 22 de sutimi, al 20-lea timp al calificărilor, ratând prezenţa în semifinale, unde au acces numai primele 16 sportive.

Kaiac-canoe
Români în semifinale
Sportivul Florin Mironcic s-a calificat, luni, în semifinalele probei de canoe simplu pe distanţa de 500 m, după ce s-a clasat al doilea în seria preliminară în care a evoluat. Mironcic a fost cronometrat cu timpul de 1 minut, 48 de secunde, 608 de sutimi, fiind devansat de spaniolul David Cal (1:48.095), care s-a calificat direct în finală. Semifinalele sunt programate joi.
Echipajul de canoe dublu Iosif Chirilă / Andrei Cuculici s-a calificat, tot luni, în semifinalele probei pe distanţa de 500 m după ce a ocupat locul al patrulea în seria în care a evoluat. Românii au fost cronometraţi cu timpul de 1 minut, 42 de secunde, 306 de sutimi şi au ratat accederea direct în finală, unde s-au calificat numai primele 3 echipaje. Chirilă şi Cuculici vor evolua în semifinale, joi, la ora 11:50. Finala probei este programată sâmbătă, la ora 12:05.

Tenis de masă
Samara, eliminată în turul 2
Jucătoarea româncă de tenis de masă Elizabeta Samara a ratat, ieri, accederea în faza 16-imilor de finală ale turneului olimpic, după ce a fost învinsă de sportiva Viktoria Pavlovici, din Belarus. Samara a cedat cu scorul general de 4-1 (11-3, 8-11, 8-11, 7-11, 10-12). Cealaltă jucătoare din România acceptată pe tabloul principal, Daniela Dodean, va intra în concurs astăzi, în turul doi, unde o va întâlni pe nord-coreeanca Jong Kim.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA