Tribuna
PNL
Impactul cazinourilor online în economia națională
Impactul cazinourilor online în economia națională

Jocurile de noroc sunt căutate și practicate de milioane de oameni la nivel global. Istoria cazinourilor și jocurilor de noroc în România datează de prin 1896, odată cu construirea primului cazinoi tradițional.

Ulterior, în 1906, a fost înființată Loteria Română, care a fost prima instituție de jocuri de noroc și pariuri din România. A urmat o perioadă în care toate acestea au fost interzise în timpul regimului comunist.

După revoluția din 1990, Loteria Română și-a reluat activitatea, dar au apărut și primele cazinouri stradale. Totodată, jocurile de noroc au fost legalizate.

Întotdeauna industria gamblingului a fost legată de divertisment, iar cazinourile din toată lumea făceau mereu trimitere la o viață de lux și voie bună. O perioadă, în cazinouri puteau intra doar aristocrații, doar cei din clasele sociale superioare, fiind un mediu exclusivist în care se rulau foarte mulți bani.

 

Odată cu evoluția tehnologiei și a internetului, au apărut și cazinourile online, acestea fiind la îndemâna oricui are un smartphone și acces la internet, fără a mai exista diferențe de clasă socială. Acestea oferă comoditate, unele bonusuri și o mare varietate de jocuri. De exemplu, un cazinou online din România cu aceste caracteristici este cazinoul 888

 

La început, în timp ce cazinourile clasice, sălile de pariuri sportive și sălile de jocuri de noroc puteau și pot funcționa în baza unor legi și reglementări impuse de autorități încă de pe vremea comuniștilor, cazinourile online nu erau reglementate și nu puteau fi controlate fără un cadru legal și o legislație redactată în această direcție.

Astfel, în 2013 a fost înființat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Această instituție se află în subordinea Ministerului Finanțelor Publice și se ocupă cu autorizarea, gestionarea, controlul și monitorizarea domeniului jocurilor de noroc. Succesul cazinourilor și al jocurilor de noroc este strâns legat de situația economică națională și globală.

Totodată, succesul numeroaselor PayPal Casinos din România, dar și al cazinourilor clasice înseamnă mai mulți bani la bugetul de stat. După intrarea în vigoare a legilor emise în 2015, veniturile înregistrate la bugetul de stat din jocurile de noroc au crescut cu 70%.

 

 

Industria jocurilor de noroc din România rulează anual miliarde de EURO. În 2013, au intrat la bugetul de stat aproximativ 700 de milioane de lei din jocuri de noroc. În 2019, veniturile au crescut la 1,314 miliarde de lei conform informațiilor oferite de Oficiul Național pentru jocuri de Noroc.

Din această sumă încasată în 2019, 894 de milioane de lei proveneau de la cazinourile online. Indiscutabil, jocurile de noroc online au un impact semnificativ în economia națională.

Industria jocurilor de noroc contribuie cu aproximativ 1 miliard de euro la PIB-ul țării și cu 300 de milioane de euro la bugetul de stat. Aceste sume provin din taxe directe, din impozitele pe profit și diverse alte contribuții anuale.

Totodată, industria jocurilor de noroc însumează zeci de mii de angajați în diferite structuri de gestionare, monitorizare și dezvoltare. În 2019, în România erau licențiate peste 20 de cazinouri online, iar tendința este crescătoare.

 În prezent, jocurile de noroc existente în cazinourile online iau multe forme. Astfel, toți cei care pătrund în lumea fascinantă a cazinourilor online au posibilitatea să joace poker, blackjack, ruletă, păcănele, să parieze pe evenimentele sportive preferate, să-și încerce norocul la zaruri și loto.

Totodată, dezvoltatorii de jocuri de noroc caută să inoveze mereu și să aducă pe piață diferite jocuri transformate, restilizate, în care sunt înglobate ultimele tehnologii în materie de design.

Trăim în secolul vitezei și tehnologia avansează, iar jucătorii sunt supuși la tot felul de provocări interesante. Practicanții de jocuri de noroc pot face acest lucru de pe orice gadget mai performant și vorbim aici de telefoane inteligente, tablete, laptop-uri și chiar televizoare.

Piața cazinourilor online crește, devine tot mai populară, apar noi oportunități pentru cei dornici de distracție, iar economia României are parte de beneficii, deoarece jocurile de noroc oferă statului venituri consistente.

Încă din cele mai vechi timpuri, industria jocurilor de noroc a alimentat și cu siguranță încă mai contribuie cu sume considerabile la structurile subterane ale economiei. În trecut, cazinourile și jocurile de noroc au fost asociate cu gangsterii, mafia, grupările interlope și chiar cu alte acțiuni ilegale.

Dar nu trebuie să generalizăm. Pe lângă ideile preconcepute, putem spune că industria jocurilor de noroc este una palpitantă, emoționată și chiar frumoasă. Prin apariția organelor de control și a legislației aferente, industria jocurilor de noroc și-a mai spălat din imaginea negativă.

 

Fiecare țară, regiune sau teritoriu autonom are propria lege a jocurilor de noroc, fără să existe o structura unitară / universală la nivel global. În același timp, fiecare țară este responsabilă pentru prevenirea acțiunilor ilegale. Toate luptă într-o singură direcție, împotriva spălărilor de bani și a fraudelor.

În concluzie, putem spune că industria jocurilor de noroc și a cazinourilor tradiționale și online au un efect important asupra economiei din România. Cu siguranță cazinourile online vor continua să se dezvolte, atrăgând tot mai mulți pasionați de jocuri de noroc. Toți cei ce aleg să-și încerce norocul într-un cazinou online beneficiază de câteva avantaje notabile cum ar fi siguranța, discreție, bonusuri și promoții atractive. Dar cel mai mare avantaj ține de faptul că sunt stăpâni pe timpul lor, fără a fi nevoiți să piardă ore întregi prin cazinourile tradiționale.

 

 

Iar toate aceste lucruri se vor transpune pozitiv în economia națională. Într-o lume în care tot mai mulți jucători speră să le surâdă norocul cât mai des, este normal și firesc ca industria cazinourilor online să aibă doar de câștigat.

Probabil, în viitorul apropiat vom asista și la alte evoluții tehnologice în mediul virtual. Probabil vor apărea cazinourile cu tehnologia Virtual Reality sau poate iGaming pe ceasurile smart. Toate acestea nu fac altceva decât să faciliteze practicarea jocurilor de noroc de pe orice gadget.

Este important ca și pasionații de jocuri de noroc să fie cumpătați și să se limiteze la sumele pe care le pot pierde în speranța unor câștiguri iminente.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica