Tribuna
PNL
În zona centrală a Avrigului, au fost puse în funcțiune primele semafoare
Dan FRÂNCU
839 vizualizari
În zona centrală a Avrigului, au fost puse în funcțiune primele semafoare

De câteva zile, primele semafoare montate vreodată în Avrig au fost puse în funcțiune, contribuind în acest fel la dirijarea traficului atât pentru pietoni cât și pentru autovehicule. Semafoarele din Avrig sunt montate în zona trecerii pentru pietoni situată pe strada Gheorghe Lazăr, în fața Școlii Gimnaziale Avrig.

Amplasamentul semafoarelor (câte unul pentru fiecare sens de circulație - cele destinate autovehiculelor și câte unul pe fiecare parte a străzii – pentru pietoni) a fost ales în urma unor studii de trafic dar și având faptul că în proximitate există o instituție de învățământ primar și gimnazial iar în viitorul apropiat va fi deschisă o creșă.

Amplasarea și punerea în funcțiune a primelor semafoare automate din Avrig au fost realizate ca urmare a implementării unui proiect al administrației publice locale ce prevede dezvoltarea și modernizarea infrastructurii informatice și de monitorizare video a orașului, a cărui scop este de a crește climatului de siguranță și securitate în oraș. Printre altele, proiectul cuprinde realizarea obiectivului de investiții „Sistem supraveghere video, monitorizare trafic”. Proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii ITS/TIC a orașului Avrig” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta C10-Fondul Local, Investiția I.1.2. – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC - sisteme inteligente de management urban/local).

Conform strategiei, elaborate de responsabilii executivului avrigean și consultanții de specialitate și însușită de membrii Consiliului Local Avrig, sistemul de supraveghere video și monitorizare a traficului va fi modernizat și extins, astfel încât aproape orice activitate desfășurată în zonele cheie ale orașului, pe domeniul public, să poată fi supravegheată.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica