Tribuna
PNL
Date statistice
Numărul turiştilor - în continuă creştere

Numărul turiştilor înregistraţi în structurile de primire turistică a crescut cu 3,1%, în primele şapte luni ale anului, faţă de perioada similară a anului anterior, cifrându-se la 3,994 milioane persoane, potrivit datelor prezentate de INS.
Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 78,4%, din numărul total de sosiri, în vreme ce turiştii străini au reprezentat 21,6% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele înregistrate în perioada similară a anului trecut. Sosirile în hoteluri deţin o pondere de 74,1%, din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în creştere cu 1,4 puncte procentuale.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 82,3% din numărul total de înnoptări, în timp ce turiştii străini au reprezentat 17,7%, ponderi aproximativ egale cu cele înregistrate în perioada corespunzătoare a anului anterior.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 33,4%, în scădere cu 0,8%, faţă de perioada similară a anului 2007.
Majoritatea vizitatorilor străini a provenit din ţările Europei (Ungaria 34,6%, Bulgaria 20,8%, Germania 9,2%, Italia 7,6%, Polonia 4,9%).
Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 7,088 milioane, în creştere cu 20,4%, comparativ cu perioada similară din 2007.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA