FITS 2024
Tribuna
E clar de ce nu mai avem ocean în Munții Făgăraș
Dragoş BAKO
1022 vizualizari

Absurdul îndemnurilor pentru a folosi cât mai mult energia electrică nu are limite. Pe de o parte ni se spune să scoatem din priză uscătorul și placa de păr, pe de altă parte să trecem la mașini electrice și, mai nou, să ne debarasăm și de aragaz. El, acest tovarăș al românului în zilele friguroase de iarnă când flacăra sa încălzea nițel apartamentele ale căror calorifere se încăpățânau să rămână reci, este acum amenințat cu pensionarea. Neobosiții slujbași din instituțiile Uniunii Europene au citit niște rapoarte ale altor sârguincioși și s-au dat în vorbă despre posibilitatea interzicerii aragazului. De ce? Pentru că e nociv și s-ar fi constatat că unii se îmbolnăvesc de astm din cauza poluării cu dioxid de azot. Ciudat: prostia alimentată și perpetuată prin tot felul de politici aberante, încurajarea utilizării unor instrumente nocive pentru mintea umană, nu poluează. Sunt tare curios cum ar reacționa rețeaua electrică națională dacă toate aragazele ar fi înlocuite cu plite electrice și dacă toate mașinile clasice ar fi trase pe linie moartă, iar în locul lor s-ar băga în priză unele ”verzi”. Aruncăm pe piață niște idei, niște recomandări, fără a privi și către efectele secundare. Recent, i-am văzut pe activiștii de mediu din Germania făcând ca toate orătăniile în timpul protestelor împotriva redeschiderii unor mine. Oamenii trebuie să se încălzească, să se deplaseze, să trăiască, dar resursele de energie electrică și infrastructurile de distribuție nu pot acoperi fantasmele progresiste. O spun oameni care au studiat amănunțit fenomenul: nu flatulațiile bovinelor sau motoarele Diesel agresează această planetă, schimbările climatice fiind fenomene întâlnite și în urmă cu sute de milioane de ani. Te pomenești că oceanul care exista acum vreo 40 de milioane de ani în zona Munților Făgăraș a dispărut pentru că în apropiere se foloseau aragaze și mașini poluante. După zeci de ani au ajuns unii la concluzia că aragazul te îmbolnăvește de astm. Care sunt efectele devastatoare ale defrișărilor și îndobitocirii, nu contează, important e să stingem flacăra aragazului, să vindem multe plite, încălzitoare și mașini electrice, după care să ne plângem că energia electrică e insuficientă și să o ținem dintr-o pană de curent în alta. La noi (și nu numai) dacă bate vântul mai vârtos pică rețeaua electrică, iar unii se trezesc vorbind despre suprasolicitarea ei. O fi numai prostie? Nuuu. E și ticăloșie cât cuprinde.    

comentarii
1 comentarii

Terorizarea si persecutarea credinciosilor si a preotilor ortodocsi in Ucraina!

Regimul Zelenski a întrecut orice măsură. Un preot român din Ucraina rupe tăcerea și dezvăluie prigoana la care sunt supuși clericii ortodocși din pricina serviciilor de securitate: Nu te poți ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă.

Părintele Mihail Jar, starețul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța (Ucraina), a spus la Antena 3 că mănăstirile din zonă au fost vizate de controale violente ale serviciilor de securitate ucrainene. Mai mult, preotul susține că de frica serviciilor, clericii nici nu se mai pot ruga lui Dumnezeu:

"Au început prigoanele grele și mari, ne-au distrus complet. Ne-au distrus, pur și simplu trebuie să răbdăm pentru Hristos, pentru credință. Dar nu în felul ăsta. Nu te poți ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă.

Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu (puști) automate, i-au pus (pe clerici) la perete, au spart geamurile. (...)

Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, lucruri foarte grele.

Aici la noi s-a oprit puțin, nu știu din ce cauză. Cel mai mult s-au controlat Mitropolia și mănăstirile. Bisericile din sate au stat liniștite. Mănastirile au fost controlate mai tare", a spus preotul român.

Conform sursei citate, unul dintre preoții din comunitatea de români din Ucraina a decis să îl dea în judecată pe președintele Volodimir Zelenski.

Presa ucraineană susține că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei este cel care îl dă în judecată pe Zelenski, cerând să fie anulat ordinul prezidențial prin care îi este revocată cetățenia, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut.
Alte stiri
19.01.2023 14:52
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica