Tribuna
PNL
Dacă fumezi nu e bine, dar poate că e bine să fumezi!
Dragoş BAKO
416 vizualizari

„Specialiștii” reprezintă o tagmă care a invadat lumea, orice trăsnaie transmisă către public fiind pusă pe seama lor. Are cineva de manipulat nițel comportamentul consumatorului? Imediat scoate un așa-zis studiu elaborat -ați ghicit- de ”specialiști” (cei britanici sunt foarte des invocați) în care ni se explică de ce nu e bine să îngurgităm ceva și de ce e neapărat să înghițim altceva. Am crescut cu ideea că fumatul e nociv? Fiți pe pace: se găsesc câțiva ”specialiști” care să ne explice că, de fapt, acest obicei protejează plămânii și îți prelungește viața. Ei bine, ”specialiștilor” li de adaugă ”nutriționiștii”, apăruți și ei ca ciupercile după ploaie. Nu e musai să aibă studii medicale, important e să dea sfaturi pe care să le promoveze pe canale cât mai vizibile. Ai spune că, mai nou, totul se învârte în jurul mâncării. E bună carnea? Nuu. Proteinele pot fi luate și din fasole ori soia. Dar stați pe loc, nu dați buzna la rafturi, căci proteina animală, zic alți ”nutriționiști”, e esențială pentru dezvoltarea întregului organism. Legumele? Ooo, s-ar putea scrie tone de studii, numai pe baza sfaturilor ”nutriționiștilor”. Dacă doi îți vor spune că roșiile sunt bune, sigur vine unul care demontează teoria. Aveți mare încredere în sucul natural de portocale, nu-i așa? Obișnuiți să îl beți pe stomacul gol, pentru a vă energiza? Nu e bine, am auzit eu un ”nutriționist” spunând asta. Mă rog, nu mai vorbim despre cât de bune sau toxice sunt brânzeturile. Și cum toată lumea vrea să aibă un trup tras prin inel, să te ții cure de slăbire și diete, una mai bizară decât alta. Știați că e bine să mâncați puțin dacă vreți să slăbiți. Nu, nu, vin câțiva ”nutriționiști” care vă vor spune că puteți vârî sub nas de toate, de la fleici până la ciocolată, cu respectarea unor intervale între mese. Ce mai, nutriția a ajuns o industrie, iar cum trăim în vremea ambalajelor nu puțini sunt cei ce intră în hora dietelor de tot felul. Medicina rămâne retrasă într-un colțișor, privind siderată spre dezmățul curelor promovate de oricine, gratuit sau în schimbul unor sume nu neapărat modice. Ne-am îndepărtat, și în acest caz, de ograda științei, preferând variante ”cool” slobozite de blogg-uri sau influenceri cu expertiză în toate cele, de la stoarcerea eficientă a mopului, la cititul în stele. Cum să rămână bietul om, hăituit de atâția ”specialiști” și ”nutriționiști”, întreg la minte și la trup?


comentarii
2 comentarii

Onanismul pseudo-stiintific se rāspândeste prin canalele media iar vitele oligifrene trepanate pe creier rumegā îndobitocite pisându-se singure pe propria lor judecatā!
Asa aratā INFORMATIA ca si concept in anul de gratie 2024.
Apoi, vitele oligifrene trepanate pe creier mentionate mai sus merg la vot si emit mugete pline de asteptāri sociale, politice, economice si spirituale.
Sper ca Vladimir sau Netanyahu sā apese butoanele alea care aruncā planeta in aer!
Gogu
15.05.2024 10:16
@Gogu
De ce Vladimir si Netanyahu? Eu ii cred mult mai capabili de asta pe "ai nostri", in sens larg.
15.05.2024 18:17
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica