FITS 2024
Tribuna
Când cei ce pasc se uită cruciș la vacanța de Paști
Dragoş BAKO
1036 vizualizari

Educația românească este, probabil, cel mai istovit cobai. De 30 de ani încoace tot felul de „chirurgi” reformatori i-au amputat membrele pentru a i le coase înapoi ulterior, i-au făcut anus contra naturii, i-au inversat organele, fiecare după puteri și impulsuri neroade. S-au schimbat modalitățile de verificare, trimestrele cu semestre, materiile, programa, totul în numele unei primeniri care s-a dovedit o murdărire perpetuă. Nici vacanțele clasice, bine gândite, de altădată, nu au scăpat de furia neputincioșilor reformatori. Bunăoară, ceea ce era îndeobște vacanța de Paști nu mai e același lucru în structura anului școlar viitor, dacă e să ne luăm după proiectul lansat în dezbatere publică. Fie cineva nu a mai aruncat o privire în calendarul creștin pentru a vedea când sunt Paștile, fie cei ce s-au dat în bărci cu organizarea au considerat că nu e important ca această sărbătoare să fie inclusă în vacanță. În oricare dintre situații, cei ce au modelat structura anului școlar viitor au făcut-o pe genunchi, cu elan revoluționar de buldozerist scăpat de sub control. În trecut, elevii și părinții își făceau planuri pentru vacanța ce includea Sărbătorile Pascale. E un lucru cât se poate de normal, nu înseamnă că ești în prizonieratul unor cutume dacă vrei să fii de Paști alături de rude sau prieteni care locuiesc la distanță ori dacă îți dorești să petreci câteva zile departe de casă. Poate că s-au gândit croitorașii structurii viitorului an școlar că o minivacanță de Paști poate fi rezolvată cu o punte din aceea scoasă la interval ori de câte ori trebuie legat un sfârșit de săptămână de o sărbătoare legală. Unii, degrabă vărsători de teorii conspiraționiste, s-ar putea duce cu gândul la o tentativă de izolare a unei mari sărbători creștine, teză ce nu poate fi exclusă total, având în vedere câtă încrâncenare progresistă bântuie prin societate și instituții. O fi rea voință, o fi prostie, o fi o combinație care include câte ceva din ambele stări. Cert este că prin aruncarea pe piață a acestei teme s-a creat un tsunami de nemulțumire, pentru că vacanța de Paști e apreciată de toți, mai mult sau mai puțin credincioși. Liniștea socială a fost din nou zgândărită de un băț subțire care, probabil, se va rupe după protestele presei și ale nemulțumiților direct implicați, părinți și elevi. Rămâne totuși, la nivelul percepției multora, că niște dezorientați au atentat, din nou, la normalitate și, din păcate, acești atentatori sunt tot mai mulți, acțiunile lor tot mai dese. 

 

comentarii
5 comentarii

Copiii ca copiii, dar si parintii poate voiau un concediu atunci. Bataie de joc.
PS. Multumesc ca nu scrieti "Paste", ca berbecii aia de la Bucuresti.
ike
03.02.2023 12:29
Berbecii de la Bucuresti sunt 50%moldoveni 40% olteni iar restul alte nationalitati,da su' podul Grant si da Ferentari.
Corbul
03.02.2023 19:47
Daca va puneti -lacat la gura -- e si normal sa-si faca de cap -- anormalii lbtcacamaca si alti analfabeti -- CRESTINI NU VA LASATI BATJOCORITI de -unii--nime'n drum-------- votati oameni cu dragoste de tara care sa duca -traditia CRESTINA mai departe, alfel focul ne va mistuii.
03.02.2023 22:16
Grecia își va extinde apele teritoriale în vestul și sudul Cretei / Ankara avertizează: ”Nu se va termina bine pentru Grecia”. Profeția Sfântului Paisie Aghioritul:

Guvernul Greciei intenționează să-și extindă apele teritoriale la 12 mile marine la sud și vest de insula Creta în martie.
Extinderea este în contextul prospecțiunilor pentru extragerea de hidrocarburi, iar guvernul ar fi informat deja Uniunea Europeană și administrația SUA.
Citând surse din Ministerul de Externe, ziarul Ta Nea, citat de greekreporter, a relatat că au fost inițiate procedurile tehnice pentru delimitarea frontierelor maritime la sud de Creta.
Ta Nea spune că Atena va anunța modificările undeva în luna martie.
Cotidianul amintește că atât prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, cât și ministrul de externe Nikos Dendias au declarat în mod repetat că modificarea servește intereselor naționale.

Turcia: Vorbim de o linie roșie
Mișcarea ar reduce influența Ankarei și influența acesteia asupra Libiei, așa că este puțin probabil ca Turcia să renunțe așa de ușor.
De altfel, șeful diplomației turce a avertizat încă o dată Grecia că extinderea apelor sale teritoriale în Marea Egee este o linie roșie, scrie presa elenă.
„Nu vom permite extinderea apelor teritoriale (grecești) nici măcar cu o milă în Marea Egee, cu atât mai puțin 12”, a declarat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu într-un briefing de presă de la sfârșitul anului la Ankara joi.
Cavusoglu a avertizat guvernul de la Atena să nu acționeze necugetat: „Avertizăm încă o dată Grecia. Nu căuta să o faci pe eroul, având încredere în cei care ar putea să te sprijine. Nu se va termina bine pentru Grecia”.


SFÂNTUL CUVIOS PAISIE AGHIORITUL: ,,CÂND VEI AUZI LA TELEVIZOR DE MUTAREA GRANIŢELOR MARITIME, ATUNCI VA VENI ŞI RĂZBOIUL”

,, …Gheronda, suntem din Alexandropolis. Oare ne va prinde şi pe noi furtuna?

– Ascultă! Turcii nu vor intra în Alexandropolis. Vor face Greciei numai o provocare, depăşind graniţele maritime. Noi însă vom suferi de foame. Această furtună va dura câteva luni de zile.
– Gheronda, cum îmi voi da seama că războiul se apropie?

– Când vei auzi la televizor de mutarea graniţelor maritime, atunci va veni şi războiul.
– Şi care state vor participa la acest război?

– Ascultă, după provocarea turcilor, ruşii vor coborî în strâmtori, dar nu ca să ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Însă, fără să vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca să apere strâmtorile, care au importanţă strategică, vor concentra acolo şi alte forţe. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte ţări ale Europei, Anglia, Franţa, Italia şi încă cinci-şase state ale Uniunii Europene vor vedea că Rusia va ocupa teritorii şi îşi vor spune: „Nu mergem şi noi acolo ca să luăm nişte teritorii?” Toţi însă vor dori „partea leului”. Şi astfel vor intra şi europenii în război…

Ceea ce s-a pornit acum în Balcani nu se va opri. Ceea ce-l împiedică să se răspândească este stăpânirea rusească împărţită, care stă în coasta americanilor. Însă poporul rus îi va arunca şi popoarele creştineşti ale Balcanilor vor reveni. Ruşii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceştia coborând vor stinge şi vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Şi, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmaşii cruciaţilor), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraţie şi vor fi nimiciţi”.
Alte stiri
04.02.2023 11:41
votati proti sa va ia si ultimul banut din buzunar
bp
08.02.2023 19:07
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica