După creierele "verzi" de la Europa, daca plăteşti taxe pe apă, nu mai ai inundaţii

Propaganda asta "verde" care a ajuns la fel de deasă şi agasantă precum erau programele TV cu şi despre Ceauşescu din vremea lui Ceauşescu, caută să te convingă că, dacă plăteşti pentr-contra ceva, acel ceva dispare. Găselniţa financiară cu taxa pe emisiile de carbon e clar că e o găselniţă în primul rând financiară, care nu garantează că în atmosferă nu va mai fi dioxid de carbon în surplus, ci doar că cineva face bani la modul deştept pe spinarea unor fraieri cărora ori li se pare normală anormalitatea (ca în multe cazuri în ultima vreme), Sau că li se impune să fie fraieri, că nu au încotro..
Am re-aflat de pe Panică News şi Propaganda News, că ori vai-vai, ori ura-ura, s-ar putea să plătim taxă pentru că încă mai ardem gazul la chestii prin casă sau apartament sau că avem maşină normală pe benzină. Sau că facem focul cu lemne sau că lasă că mai găsesc ei ce. Că aşa vrea UE şi că aşa a ordonat, scuze, "recomandat" FMI. Se spune şi cât: între 800 şi 2400 de lei pe an, în funcţie de unde stai, apartament cu două ori mai multe camere, sau casă, sau vilă sau ce-i avea. Aşa cică se salvează planeta. Poate se mai adaugă şi faptul că ai maşină ne-electrică, sau mai multe, iar banul pe care-l dai pentru salvarea planetei creşte. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În logica lor, pământul ar fi trebuit să fie cel puţin de 6-7 secole impropriu vieţii, având în vedere faptul că în Renaştere nu exista energie solară, nici maşini electrice, oamenii făceau foc doar cu lemne, se defrişau câteva mii de copaci pentru a se construi o singură corabie serioasă si sustenabilă cu tractiune eoliană, nue xistau câmpii pline de panouri solare, războaiele care se purtau nonstop în Europa emanau codoi pentru că ardeau ăia oraşe şi sate la greu. Ca să nu mai pomenim de revoluţia industrială şi apariţia motorului cu abur, care culme a dus la progesul care indirect a făcut să se nască şi sistemul ăsta comic de acum.
 
Adică, mă înţelegi, dacă plăteşti taxă pe gaz, lemne şi cărbuni, focul nu mai emite carbon.  În logica ue-istă, dacă plăteiti o taxă pe excesul de apă, nu vor mai fi inundaţii, dacă plăteşti una pe aer nu va mai bate vântul, iar la una pe soare, nu vei mai avea cupole de foc vara. Ba chiar dacă va veni un asteroid care ar ameninţa planeta, bagă tehnocraţii o taxă de asteroid iar el, oripilat, va căuta un alt loc und esă pice, că pe Pământ e şi mai ca la nebuni decât era. 
Interesant este, cu noul comunism verde, că nu se pomeneşte de reîmpăduriri masive,c el puţin în România. De regenerare a vegetaţiei mai ales în mediul urban. Pomii consumă dioxid ce carbon şi îl fac oxigen. MOCA. Fără taxe. A, aia e. Fără taxe, deci nu pe buni, nu-s sustenabili. 
Ei acum înţelegem şi şmecheria cu defrişările în România, la Sibiu şi nu doar la Sibiu, că e o chestie naţională dacă nu mai mult. Dacă ai copaci, nu ai probleme cu carbonul. Nici cu diferenţele demente de temperatură din microclimatul urban. Dacă nu ai obleme, dispare cauza. Dacă dispare cauza, dispare taxa. Dispare şi propaganda. Dispare întreaga strategie pentru care se zbat atâţia pentru binele nostru ca supuşi ai lor. 
Apropo, la fel cum cei care impun modele aceela aberante de le vezi pe stradă, de arăţi ca un membru cu drepturi depline al Ligii Milogilor sau ca un amărât mai spălat decât amărâtul original, se îmbracă nu cum impun moda, ci tot "tradiţional", la costume elegante şi frizuri clasice, fără codiţe dă sămuraiuţ, bărbuţe, tatuaje, etc, la fel e şi cu revoluţia lor verde. Sunt curios dacă viloacele oficialilor VIP de la Europa sau Mondiala au panouri solare pe acoperiş, dacă ei se dau cu trotineta electrică până la "job" sau dacă folosesc avioane cu pedale când merg Davos, Bruxelles, Strasbourg sau Dubai. Sau daca armatele vor fi re-dotate cu tancuri eoliene şi ctapulte în loc de tunuri si rachete că-s mai sustenabile.  
Şi mai sunt curios cum vor sări săritorii de serviciu, progresiştii, verziştii, europarlamentarii şi politicienii dă dreapta, societatea civilă aia care nu ne reprezintă pe noi, ci interesele altora asupra noastră, despre ccum ne vom umple de oxigen dacă plătim taxa pe codoi. MI-e tot mai dor de vremea lui Ceauşescu. Pe atunci aberaţiile erau mai normale şi nu erau aplaudate de atâţia convinşi. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
16 februarie 2024 la 00:25
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dragos BAKO
acum 18 ore
De ce am plăti noi niște stricăciuni de pe Calea Dumbrăvii
Odată cu discuțiile despre tăierea unor sporuri aberante încasate de unii dintre bugetari au ieșit la iveală și...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 2 zile
Să nu-i uităm nici pe băieții din culise
Dacă tot s-a vorbit despre lecția primită de partidele tradiționale la ultimele alegeri și despre necesitatea unei reformări...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 4 zile
De sub cupola de circ, sub cea de foc
Credeam că ne aflăm sub cupola unui circ dacă e să ne luăm după ciorovăielile politice din ultimul...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 5 zile
Pierdut funcție, recăpătat memorie
Politicienii capătă limbariță după ce sunt descălecați din funcțiile pentru care s-au făcut luntre și punte. Nu de...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 6 zile
Vor fi vremuri grele, dar vom trăi prost
După „lupte seculare” care au durat o lună, iată-ne pricopsiți cu un Guvern. Unul în care găsim miniștri...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 1 săptămână
Nu e fală, poate boală. Că e artificială!
Plimbându-mă pe malul unui pârâu de munte, cu fundalul sonor asigurat de păsări și niște pale de vânt...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 1 săptămână
Oare cine ne dă nouă, lapte, brânză, unt și ouă?
Cum toate trec prin stomac, discuțiile despre ieftinirea alimentelor de bază au determinat multe ciuliri de urechi, făcând...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 1 săptămână
20 de milioane de saci de box
Încetul cu încetul intrăm în logica puturoasă și clasică a politicii românești. Tărăgănări, încercări de impunere a unor...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 1 săptămână
Cine încălzește războiul rece dintre bugetari și mediul privat
De parcă ar purta pe umeri un blestem, românii se trezesc, ciclic, în mijlocul unor dihonii sociale. E...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 1 săptămână
Cine a luat în stăpânire străzile Sibiului
Până mai ieri credeam că doar pe rețelele de socializare s-au înfierbântat mințile, că prezidențialele prigoneau luciditatea acolo...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 2 săptămâni
Benzinăriile și firmele de pompe funebre. Ești „tuns” și viu, și mort
Din ianuarie trăim cu sabia majorărilor de preț și dări deasupra capului. La început amenințările au fost timide,...
Editorialul zilei
3 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 2 săptămâni
Angajați mulți, gazetari tot mai puțini
Pe nesimțite. Așa a trecut un an de când am vorbit pentru ultima oară cu bunul meu prieten...
Editorialul zilei
3 min de citit