Tribuna
Turnătoria dezvoltă România
Dragoş BAKO
899 vizualizari

Ca să ni se deblocheze cea de-a treia tranșă din PNRR, a trebuit să rezolvăm, ca niște elevi conștiincioși, două probleme stringente de care depindea viitorul României. Ei na, ce autostrăzi, ce spitale, ce școli, ce venituri decente? Mai presus de aceste fleacuri ne măcinau două lipsuri esențiale. Dar uite că degrabă vărsători de obediență cum suntem, le-am rezolvat, făcând tumbe spre a fi pe placul dresorilor noștri. Ca să ne putem dedulci la mălaiul european venit pe calea sinuoasă a PNRR, am pus în aplicare condițiile negociate: legea avertizorului de integritate și obligația dezvoltatorilor imobiliari de a realiza spații de încărcare pentru mașinile electrice, la noile construcții. Cam asta mai era de pus la punct în România, nu-i așa? În rest, le rezolvasem pe toate. De la avertizorul de integritate definit prin lege, până la statutul de turnător care identifică în demersul legislativ posibilități legale de răzbunare, de a face rău, nu e decât un pas. Orice nebun, orice frustrat se poate juca de-acum înainte de-a avertizorul de integritate, le poate da de lucru autorităților, chiar dacă, în realitate, dă în vileag niște făcături. Ăsta era personajul care îi lipsea României pentru a se dezvolta. Cât despre spațiile în care locatarii își vor putea băga mașinile în priză, ce mai, e limpede că și ele vor transforma România cel puțin într-o Elveție. Poate că cei ce trebăluiesc pe la forurile europene nu știu exact unde e România, cu ce lipsuri se confruntă, din moment ce aceste două condiții cântăreau atât de greu în ecuația deblocării celei de-a treia tranșe din PNRR. Nu ei sunt vinovați, ci miserupiștii care nu au vrut să reprezinte onest interesele României în negocierile cu UE. Da, da, românașii trimiși să susțină cauza țării noastre au făcut posibilă o aberație precum cea descrisă aici. Nu contează că anual mii de oameni mor pe șosele din cauza lipsei infrastructurii rutiere, că în spitale pacienții trebuie să își plătească unele analize de care depinde identificarea unor boli grave, că o droaie de copii se culcă flămânzi și fac cu schimbul la purtat ghete în miezul iernii, că o mulțime de bătrâni nu au bani de pâine și medicamente, că prunci cu boli nemiloase nu pot fi operați în România și părinții trebuie să umble cu mâna întinsă în colecte publice televizate, trebuia să rezolvăm musai statutul avertizorului de integritate și problema prizelor pentru mașini electrice la blocurile noi. Nu cred că există bătaie de joc mai mare la adresa românilor, iar batjocura nu trebuie atribuită celor din instituțiile europene, deoarece ea decurge din comportamentul de slugoi sinistru al unora dintre politicienii români. 

comentarii
7 comentarii

PNRR este un cal troian. Sub pretinsa ajutorare a tarii se introduc programe si ideologii progresiste care in mod normal ar fi intampinat o opozitie generala si ar fi fost foarte greu de implementat. Toti cei care au negociat si acceptat PNRR-ul in forma actuala sunt tradatori de tara. Nu este nici o surprindere sa constatam ca PNL-USR sunt varful mizeriei progresiste din politica romaneasca. Astia sunt nenorocitii care si-au batut joc de o tara intreaga. Alaturi de ciumele rosii, PSD-eii, au jefuit si au nenorocit tara asta de peste 30 de ani.
Malus Dacus
17.03.2023 11:44
De-acord, Dacule. Dar problema mare a noastra este ca nenorocitii acestia care au distrus tara, au fost alesi de poporul Roman .
cap limpede
17.03.2023 16:17
@ cap limpede

Da ce, poporul Roman este format doar din 20% popu.latie? Au fost votati doar de o mica minoritate. 30% din 20% este destul de putin, nu crezi? Reprezentativitatea "alesilor" este undeva pe la 6-7%. Absenteism mai mare decat la alegeri nu este pe nicaieri altundeva. Asta pentru ca smecherii pun pe liste numai ciurucuri. Nu ai pe cine sa alegi. Alegerile sunt facute sa "castige" cine trebuie dintre ciurucuri. Alesul trebuie sa fie santajabil si slugarnic, altfel nu este candidat bun. Doar cei murdari si mediocri sunt pusi pe liste, pentru a putea fi santajati si pentru a se asigura loialitatea lor.

Este o aberatie sa nu ai vot uninominal pentru parlamentari. Votul pe liste trebuie eliminat. Tu stii pe cine ai votat? nu stii. Ai votat un partid care si-a pus acolo pe lista toti mafiotii, contra cost, bineinteles. Si atunci canditatul care "castiga" pe lista de partid, unde va avea loialitatea? Nu in partid? Daca partidul ii spune sari, el sare. Da ii spune canta, el canta. Iar apoi el trebuie sa isi scoata investitia. Cum crezi ca s-au dat tunurile din Romania? Zacamintele, industria, pamantul???

Legatura dintre electorat si candidati trebuie sa fie facuta prin vot uninominal, astfel incat partidul sa nu aiba influenta atat de mare asupra candidatului. Electoratul sa aiba influenta. Atunci la votul uninominal, programul electoral TREBUIE sa se plieze pe dorintele electoratului, nu ale partidului. Iar activitatea din parlament trbuie sa poate fi urmarita de electorat. Cum voteaza fiecare lege. Ce legi propune. etc. Atunci poti spune ca un candidat si-a respectat sau nu promisiunile fata de electorat.

Desigur si aici se pot face smecherii, insa este mai corect si mai democratic asa.
Malus Dacus
17.03.2023 17:21
@Malus Dacus
Mda , noi 2 gandim la fel , si as vrea sa cred ca nu suntem putini. Dar intrebarea se pune de ce nu dorim sa ne implicam mai multi in politica ?
De 30 de ani sunt aceeasi indivizi mediocri si inculti iar cand ajung in functii importante dau dovada de mare amatorism in tot ce fac.
De ce intelectualii si oamenii seriosi si inteligenti, nu intra in politica ? probabil sunt multi, mai ales tineri, care scarbiti pleaca afara.
Este trist. Iar viitorul pare sumbru si nesigur.
cap limpede
17.03.2023 18:04
La voi la fițuică cum faceți cu banii de la propaganda putleristă? Împarți numa tu cu Chisăliță, sau mai dați și la alții?
Erlkoenig
18.03.2023 16:05
@ cap limpede

Pana acum nu prea au avut unde sa intre. Au fost oameni seriosi si in PNL si prin alte partide, insa au fost alungati de hotii si mafiotii din partid. Nu ai ce sa cauti ca om serios, credincios si patriot intr-un cuib de vipere tradatoare. De aceea a fost atata dezamagire pana acum.
Sper din toata inima ca AUR sa schimbe aceasta situatie. Sper sa fie ce trebuie. Este singurul partid de dreapta din Romania. Toate celelalte sunt de stanga: progresiste, neocomuniste. Nici un Roman adevarat nu ar trebui sa voteze alt partid. Partidele celelalte sunt conduse din afara tarii. Servesc alte interese, nu interesele romanilor.
Pana acum nu am nimic ce sa le reprosez. Au luat pozitie cand a trebuit, au luptat pentru oameni si pentru a impiedica hotii sa ne bage in dictatura.
Vor fi loviti si vor fi denigrati, vor fi create scandaluri si campanii de discreditare pentru a impiedica AUR sa ia scor bun la alegeri. Insa daca stim aceste lucruri, daca stim cum lucreaza sistemul, trebuie sa fum uniti. Eu votez AUR la alegeri idiferent ce s-ar spune si ce scandaluri vor face hienele politice. Vor face o serie de partidute mici "de dreapta" ca sa incerce sa ia din electoratul AUR. Au inceput cu "Forta Dreptei" a betivului de stanga Ludovic Orban. Comunistul Ponta are si el acolo partidut cica tot "de dreapta". Pana si cel mai fanatic si mai marxist pardid din Romania, USR-ul zice ca este "de dreapta". Te apuca rasul. Insa astia pot pacali oamenii care habar nu au de politica, de dreapta si stanga si de cum merg treburile in lume...
Va fi o lupta mare, dar sper ca romanii sa priceapa ca daca nu voteaza partid de patrioti, Romania nu va mai exista ca tara.
Malus Dacus
18.03.2023 16:41
Erlkoenig tu cate genuri ai elgebetache? Sau esti fluid?
La voi la Turnul Sfatului imaprtiti banii lui Soros doar in redactie sau dati si la comentacii trotinetisti?
Mama voastra de spurcaciuni perverse ce sunteti cu propaganda voastra progresista cu tot.
@ Erlkoenig
18.03.2023 16:46
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA