Tribuna
Sibianul Andrei Muntean, desemnat cel mai bun gimnast român în 2023, singurul prezent la Olimpiada din vară: ”Nu am nimic de pierdut, greul a trecut, merg liniștit la Paris!”
Ovidiu BOICA
780 vizualizari
Sibianul Andrei Muntean, desemnat cel mai bun gimnast român în 2023, singurul prezent la Olimpiada din vară: ”Nu am nimic de pierdut, greul a trecut, merg liniștit la Paris!”
Sportivul care și-a început cariera la Clubul Sportiv Școlar Sibiu este singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice din vara acestui an, de la Paris.

 

Andrei Muntean a fost desemnat de Federația Română de Gimnastică cel mai bun sportiv pe anul 2023, sibianul fiind premiat în cadrul Galei Gimnasticii Româneşti organizate, vineri, la Circul Metropolitan din Capitală.

În vârstă de 31 de ani, sibianul este singurul gimnast român calificat la ediția din această vară a Jocurilor Olimpice, care vor avea loc în capitala Franței, la Paris.

Andrei Muntean a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris în urma locului 30 ocupat la Campionatele Mondiale de la Anvers.

Cu această ocazie, Andrei Muntean a declarat că, la Jocurile Olimpice de la Paris, nu are nimic de pierdut, aşa că va încerca să se bucure de competiţie şi să îşi facă exerciţiul fără presiune.

”Eu mă voi axa mai mult pe paralele, dar voi încerca să mai fac unul sau două aparate pentru a intra mai repede în concurs şi a intra într-o stare de spirit mai liniştită la paralele. Dar da, voi pune accentul pe paralele, acolo îmi doresc să obţin rezultatele cele mai bune. Vreau să fac un exerciţiu mai greu, să mi-l îmbunătăţesc pe cel de acum. Dar, în acelaşi timp trebuie să fiu atent şi la execuţie pentru a obţine o notă finală cât mai mare. Cu siguranţă la Jocurile Olimpice nu am nimic de pierdut pentru că greul a trecut, calificarea am obţinut-o, aşa că voi merge liniştit la Paris”, a spus Muntean, conform Agerpres.

”Nu vreau să pun presiune pe mine. Îmi doresc să muncesc şi să îmi îmbunătăţesc exerciţiul şi să iau o notă cât mai mare. Vreau să mă bucur de participarea la Jocurile Olimpice şi toată energia pozitivă să se transforme într-un rezultat cât mai strălucitor. Nu ştiu dacă e dureros că nu e echipa calificată la Jocurile Olimpice, însă, da, este mai greu. Sper ca pe viitor lucrurile să se schimbe, să se facă o echipă mai puternică şi să vedem cât de curând şi o calificare la Jocurile Olimpice", a adăugat el.

În clasamentul întocmit de Federaţia Română de Gimnastică, sibianul legitimat acum la Dinamo a fost urmat de Robert Burtănete, Radu Iustin Mihai, Gabriel Burtănete, David Puicea, Norbert Marcu, Rafael Szabo, Emilian Neagu, Nicholas Ţarcă şi Nicolae Bera.

”Îi felicit pe colegii mei pentru rezultatele obţinute, dar şi pe antrenorii federaţiei, cărora le mulţumesc pentru toată susţinerea şi tot ce au făcut pentru noi. Promitem toţi ca pe viitor să muncim mult mai mult şi să obţinem rezultate cât mai frumoase, iar românii să fie mândri de noi, a adăugat Andrei Muntean.

 

Sabrina Voinea, gimnasta anului 2023

 

Sabrina Voinea a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2023 la gimnastică artistică. Ea este medaliată cu bronz la sol, la Campionatele Europene. În plus, s-a clasat în imediata vecinăte a podiumului la Campionatele Mondiale, în aceeaşi probă.

De asemenea, Sabrina Voinea a făcut parte din echipa României - alături de Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda şi Ella Oprea Creţu - care a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după o pauză a ”tricolorelor” de 12 ani.

Sabrina Voinea a fost urmată în clasamentul celor mai bune gimnaste de Alexia Vânoagă, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Andreea Preda, Anamaria Mihăescu, Ariana Cotu, Miruna Botez şi Marcela Cercea.

Cea mai bună gimnastă a anului trecut, Sabrina Voinea, a declarat că îşi doreşte ca împreună cu celelalte componente ale echipei olimpice să aducă medalii României.

”Mulţumesc mult pentru acest premiu şi pentru această gală minunată. Vă promitem că vom trage tare de noi pentru a ne îndeplini visul şi a aduce medalii pentru România”, a menţionat ea.

 

Alte distincții

 

Trofeul pentru cel mai bun sportiv al anului 2023 la gimnastică aerobică i-a revenit lui David Gavrilovici, vicecampion european la trio, dans aerobic şi cu echipa României. El a fost urmat în clasamentul acestei categorii de Claudia Ristea, Leonard Manta, Sandra Dincă, Daria Mihaiu, Larisa Şuiu, Vlăduţ Popa, Daniel Ţavoc, Antonio Surdu şi Mădălin Boldea.

Melisa Fărcuţa a fost desemnată cea mai bună gimnastă junioară. Ea a cucerit 4 medalii de aur în întrecerea juniorilor la Campionatele Europene (trio, grup, dans aerobic şi cu echipa României).

Trofeele pentru sportivii medaliaţi au fost înmânate de trei mari campioni ai gimnasticii româneşti: Simona Amânar, Isabela Lăcătuş şi Marian Drăgulescu.

Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, a declarat în cadrul galei că în 2023 sportivii au adus gimnasticii româneşti încă 23 de medalii la concursurile internaţionale.

”Mă bucur că sunteţi prezenţi aici în număr mare pentru a cunoaşte actuala generaţie şi rezultatele frumoase obţinute în anul care a trecut. Această generaţie a adăugat la palmaresul impresionant al gimnasticii româneşti care se ridică la peste 700 de medalii, dintre care 40 olimpice, un număr de încă 23 de medalii, dintre care 16 de aur”, a afirmat Carmencita Constantin.

Aceasta speră ca gimnaştii români să aibă ”un dram de noroc” la Jocurile Olimpice pentru a-şi atinge visurile.

”Sunt gimnaştii noştri, ai tuturor, ei concurează sub drapelul tricolor, iar prin ei toată România îşi readuce aminte sentimentul de mândrie naţională. Anul acesta avem nevoie de un dram de noroc pentru a ne atinge visurile, pentru ca gimnastica românească, cea care a bucurat atâtea generaţii de români, să renască precum pasărea Phoenix”, a adăugat președintele FRG.

 

Mesajul Nadiei Comăneci

 

Multipla campioană olimpică şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, Nadia Comăneci, a transmis un mesaj video în care i-a felicitat pe sportivi pentru rezultatele din 2023.

Astăzi e un moment de sărbătoare a sportului românesc, a celor mai buni sportivi din 2023 ai unei discipline care de-a lungul istoriei a devenit un puternic brand românesc. De departe, însă mereu aproape, vreau să vă felicit pentru ambiţia, determinarea, perseverenţa cu care aţi muncit ca să arătaţi lumii că gimnastica românească renaşte prin voi toţi. Vă doresc să vă bucuraţi de sărbătoarea rezultatelor voastre pe care le-aţi obţinut şi de munca enormă depusă. Ca să fii un campion, trebuie să te antrenezi ca un campion. Felicitări din nou tuturor încă o dată, ne vedem la Paris”, a spus Nadia Comăneci.

 

 


comentarii
1 comentarii

"Sibianul Andrei Muntean, singurul prezent la Olimpiada din vară"
Olimpada este tocmai acum, se va termina fix în ziua în care vor începe JOCURILE OLIMPICE ale celei de-a XXXIII-a olimpiada a timpurilor moderne.
mihai tanase
19.02.2024 20:51
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA