Tribuna
PNL
Poți fi profesor și să distribui conspirații? Da, când ele au devenit din teorie, realitate
Dumitru CHISELIŢĂ
1821 vizualizari

Staţi liniştiţi, nu am trecut la secta haştagişti, nu mi-am lăsat bărbuţă şi nici nu mi-am tras troti', întrebarea din titlu nu e a mea. E a unor jurnalişti de mai mare clasă decât mine, de la altă presă decât cea cu care suntem obişnuiţi şi ne place. De fapt, titlul complet este "Poți fi profesor și să distribui conspirații? Trei exemple care ne sperie" iar articolul este scris de Bianca Iosef şi Răzvan Chiruț şi a apărut pe PressHUB, pe 17 septembrie anul curent. 

Nu ştiu dacă ei sunt speriaţi de "conspiraţioniştii" care sunt cadre didactice sau au scris numai aşa, ca să fie titlu cu cârlig, dar eu m-am speriat când l-am citit. Nu de ce fapte odioase se dezvăluiau, ci de modul în care a fost scris. Adică, m-am teleportat instant în anul 1950, când dujmanii poporului, partidului şi clasei muncitoare erau înfieraţi cu mânie proletară la gazeta de perete sau la organul partidului şi apoi o puneau.
Adică: articolul luptă vehement împotriva liberei exprimări. Şi confirmă ceea ce nu mai e nevoie de confirmat, că dacă ai păreri contra celor impuse oficial sau supraoficial, eşti clasificat drept periculos. Exact ca în comunismul stalinist. Adică dacă nu aplauzi, nu dai slavă, nu te închini la ce şi cine trebuie, dacă spui că raţa nu împunge aşa cum zic informaţiile oficiale sau "specialiştii", dacă eşti "contra" în loc să fii "pentru ", fata, eşti conspiraţionist. Şi putinist, mai nou. Ţi se atârnă tinicheaua, nu eşti de-al nostru, de-al lumii noi plină de fericiţi. Adică, dacă eşti prof şi nu predai ce se ordonă, trebuie luate măsuri (tovarăşi), ca tu, profu, să zbori la mătură şi găleată, la roabă şi lopată, mama ta de conspiraţionist şoşocar  haurist şi putinist! Nu e loc pentru ciocoi în Republică la noi! 
Bun-bun, dar care e ideea cu profu şi conspiraţia? Care e conspiraţia aia periculoasă care suceşte minţile elevilor? Păi scrie tot la ziar, la PressHUB. De exemplu, să răspândeţti "teoriile conspiraţiei". Adică e periculos să spui public că Elvis trăieşte. Sau că dacii aveau metrou. Sau că sfârşitul lumii a fost în 2012. Sau că Kennedy a fost omorât de ai lui. A, nu sunt din astea. De fapt nici nu se spune clar care-s "conspiraţiile" alea ameninţare la adresa învăţământului. A, ba da. Se invocă nişte păreri de-ale lui Gheorghe Piperea vizavi de aşa zisa încălzire globală. Sau de conspiraţii "împotriva clasei politice din România". De parcă ar mai avea ea, clasa politică, nevoie ŞI de conspiraţii, că nu e ea praf destul. A, el mai "propagă și mesaje anti-europene". Aşa şi? Şi Europa propagă chestii tembele. Deci e 1-1.

O altă acuzaţie este că " știința este negată". Asta cu ştiinţa trebuie tradusă aşa: unii nu cred în vaccinuri experimentale. Acuza este caraghioasă până la centura de asteroizi şi înapoi, NIMENI nu neagă ştiinţa. Neagă porcăriile făcute prin folosirea "ştiinţei". Mai este invocată o anume Alis Popa, profesoară, care a comis "crimele" de a spune că medicina este, în cazul anumitor boli actuale, cauza nu tratamentul. De parcă nu am şti toţi că e aşa. Mai mult, Alis Popa este, lume vai, împotriva făinii de insecte. Şi eu sunt împotriva mâncării din goange şi cel mai mult îmi place vita, porcul şi orice nu agrează brava lume nouă a voastră. Mai nou sunt fan şi motoare pe cărbuni şi Diesel, tot de aia. Tot Alis Popa pare a nu se închina nici vaccinului, nici covidului. Dar cea mai comică turnătorie, demascare, pardon delaţiune, pardon descoperire din articolul este o profesoară universitară "care promovează idei rusești". Diana Scarlat a promovat "ideea rusesască" că Prigojin nu ar fi mort. Ideea e că ea NU a făcut asta şi le-a trimis un drept la replică ce a cam stricat zenul securistic al articolului. Dar chiar şi aşa, ce e ruseşte în a crede că Prigojin nu ar fi murit ci ar fi fost doar aşa, ascuns şi scos proaspăt ca altcineva, altudneva? Nu s-a mai întâmplat? 
Dacă tot au întrebat, răspund eu: DA, poți fi profesor și să distribui "conspirații", atâta vreme cât ele au trecut de la teorie la punere în practică.  Ajută la a nu fi spălat pe creier şi a nu rămâne prost dar fericit aşa cum se tot cere, impune, face reclamă, înseamnă în media progresistă. Dar de când ca jurnalişti, luptăm împotriva liberei exprimări? 
Am zis că m-am speeiiat citind articolul Nu a fost chiar aşa. Am avut o senzaţie de cocoşare de râs combinată cu silă. Şi tristeţe la gândul că unii au murit în 1989 pentru LIBERTARTE, nu pentru ciocu mic, cenzură şi nou comunism mai colorat şi mai "verde".  


comentarii
34 comentarii

Excelent articol. Da. Asa actioneaza stangistii astia progresisti. Merg pe doua planuri: decredibilizarea opozitiei si cenzurarea ei.
Nici vorba de dezbate de idei, de propuneri pentru a gasi cea mai buna solutie la o problema, nimic. Zero democratie. Ei vin si te obliga sa crezi in abureala lor. Daca nu faci asta te linseaza mediatic, iti insceneaza un scandal si iti inchid toate posibilitatile de aparare.
Totul pentru gloria eterna a partidului unic pesedepeneleusereudemere, partid de stanga, progresisto-comunist.
Dante
22.09.2023 15:27
Da, însă de ce trebuie sa ocoliți mereu pe după vișini și nu mai reduceți din introducere?;
22.09.2023 15:29
Lasa ca o sa vada ei cand ai nostri o sa fie ka putere.

@15.29
Nu e lectura obligatorie
ike
22.09.2023 15:47
Inca un pas spre Marea Resetare facut de NWO si slugoii ei:

Lovitură pentru românii care preferă să plătească cu bani cash. Plățile cu numerar în toate magazinele din România vor fi restricționate în limita a 2.000 de lei

Veste proastă pentru românii care preferă banii cash în locul plăților cu cardul. Plățile cu cash în toate magazine cash and carry din România vor fi restricționate în limita a 2.000 de lei, anunță Antena3.

Potrivit noilor măsuri agreate în Coaliție și publicate astăzi, în magazinele cash & carry, plățile vor putea făcute în limita a 2000 de lei cash, spre deosebire de cum era până acum, când românii puteau cheltui până la 10.000 lei cash.

Plafoanele la tranzacții sunt:

a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană;

b) încasări efectuate de către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate și funcționează în baza legislației în vigoare, de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană, potrivit documentului.

"Sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry.

Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar", mai scrie în document.

Detalii pe ActiveNews.ro
Alte stiri
22.09.2023 16:24
Foarte bine ca se limiteaza plata cash,care pentru multi erau bani negri.Pentru persoana cu venituri legale,nu e o problema sa plateasca cu cardul,iar 2000 de lei cash e o suma rezonabila, pentru romanul de conditie medie.De cate ori ati platit sume mai mari ,de aceasta valoare?
Teo
22.09.2023 17:59
In momentul de face INS ne spune ca plata electronica cu cardul,
telefonul sau online in mediul urban reprezinta peste 90 la suta.
Problema cea mare ramane in mediul rural unde sarmanii batrani nu se pricep la aceste plati simple si moderne. Fiind majoritari ei depind de postasi care le aduce pensiile cash.
Sibian
22.09.2023 18:50
Asta este marea problema, ca propaganda vicleana a sistemului convinge oamenii naivi ca masurile sunt pentru binele lor si al tuturor. Insa scopul lor este controlul total. Ca in pLandemie cu vaccinurile.
Poate sunt unii carora le place sa fie controlati permanent si sa le spuna guvernul ce au voie sa cumpere si ce nu. In general astia sunt progresistii, ca au deja mentalitate de sclavi. Insa oamenii normali, isi doresc libertate nu control.
Voi nu va ganditi ca nu toata lumea este angajata in multinationale? Ca nu toti vor sa faca plata cu telefonul? Nu stiti ca avem pensionari care isi primesc pensia cash, in mana?
Sa obligi oamenii sa isi faca un cont bancar este un abuz incredibil. La fel cum este sa ii obligi sa isi cumpere smartphone.
Asta ca sa nu mai vorbim de trendul foarte clar pe directia dictaturii, pe care voi astia pe trotinete nu aveti cum sa il observati.
Credeti orbeste in ce va pune in fata sistemul asta corupt si mafiot si va mai si bucurati. Cat de rupti sunteti de realitate? Voi sunteti aia care au stat la coada la vaccin, si nici acum, dupa ce s-au adeverit avertismentele specialistilor (ale adevaratilor specialisti, nu Rafila si politrucii sistemului) dupa ce cad oamenii pe capete, marti subit, nu credeti ca au murit de la vaccin.
Cred ca sunteti fara nici o sansa de scapare. Cand se va instaura mai bine dictatura, veti plange amar de naivitatea voastra. Va fi insa prea tarziu.
@ Teo
22.09.2023 19:31
Fiule, esti cam ,, dus cu capul ,,.
@22.09.2023 19:31
Dr. Alban
22.09.2023 19:52
Canta la alta masa. Du-te si "sing hallelujah" pe la masa lui Drula.
@ Dr Alban
22.09.2023 20:15
@ Teo si altii
Voi nu ati vazut ce au patit de atatea ori cei care nu folosesc cash? Nuuuu....cazurile astea nu sun prezentate la televizor. Va dau eu doua exemple:
1. Protestul camionagiilor in Canada lui Trudeau (progresism agresiv)
Cand s-au adunat oameni din toata Canada sa protesteze, nu doar ca fortele de politie au intrat in multime cu caii si i-au calcat in picioare, la propriu, pe protestatari, dar au fost facute filmari si toti cei care au participat au avut CONTURILE BANCARE INGHETATE. Nu au mai putut sa plateasca cu cardul nici pentru o punga de chipsuri.
Si asta nu a fost tot. Au urmarit pe toti cei care au DONAT bani pentru protestatari si care i-au ajutat. La fel, si lor le-au fost inghetate conturile bancare. Asta este DICTATURA in toata regula. Suna a PSD. Nu mai este democratie nici in povesti.

2. In Grecia, in vara aceasta, cand au fost incendiile, 3 zile a nu a fost curent. Turistii si localnicii care nu au avut bani cash, au facut foame. Nici benzina, nimic nu au putut cumpara.

O lume fara cash este o lume dictatoriala, sclavagista, in care sclavii sunt controlati in toate aspectele vietii. Luptati pentru dreptul de a folosi cash.
alt sibian
22.09.2023 21:06
Platile cu cardul nu au legatura cu existenta curentului electric Existenta POS -ului portabil, cu baterii rezolva cazul.
@22.09.2023 21:06
22.09.2023 21:27
Ce destept esti tu, mancate-ar Drula de istet ce esti. Politicile voastre au ucis oameni, desteptule. Asta nu este joaca de-a cashul sau de-a curentul electric. Au fost cazuri cand au murit oamenii de frig, bai, anormalilor. Va jucati cu viata oamenilor si aveti impresia ca puteti face orice? Sunteti niste criminali. In California progresistii au trecut toata producita de curent pe eoliene si fotovoltaice. A dat un frig intr-o iarna de le-au inghetat eolienele si au murit prin case inghetati. Pe altii i-au gasit in garaje, in masini asfixiati ca au incercat sa stea cu morotul pornit sa se incalzeasca. Astea sunt politicile voastre progresiste imbecile.
Va dati mari filozofi si nu sunteti in stare sa cultivati o ceapa. Fara card sunteti in curul gol, putorilor. Va este lene si sa numarati? Cat de comozi puteti sa fiti? Veti ajuge sa va implanteze astia un chip in creier sa va fie mai comoda viata. Vite la abator veti ajunge. Vite incaltate.

Citeste ce spune omul, ca a fost acolo, desteptul pamantului:

Turist român, despre experiența pe o insulă grecească, afectată de o pană de curent trei zile:
Săptămâna trecută, incendiile de vegetație din Grecia au lăsat insula Samothraki fără curent electric timp de mai multe zile, concediile turiștilor aflați în vacanță în zona respectivă fiind date peste cap.

Un turist român, aflat în acele zile în insula Samothraki, a relatat, pe Facebook, ce implicații a avut pana de curent, pornind de la imposibilitatea de a face plăți cu cardul, la punerea mașinilor electrice pe butuci.
„A revenit viata în Samothraki. 3 zile fără curent. Toți turiștii care au avut doar carduri au făcut foamea. Trăiască digitalizarea! Cash-ul a funcționat. Aici totul funcționează pe curent. Unii s-au intors la prepararea mâncării la focul pe lemne, dar puțini, foarte puțini.
Alții, adică 2-3 care au avut generatoare, au prosperat, pentru că au reușit să pregătească mâncarea la taverne. Doar 2-3 taverne deschise pe toată insula. Este prima dată când și-au dat seama ca au nevoie de generatoare. Eu știu că nu poți deschide o locație publică fără a avea generator. Nu primești autorizație de funcționare. De data asta „Las’ că merge și-așa!” n-a mai funcționat.
Cei cu mașinile electrice și-au făcut cuibare-n ele! Generatoarele funcționează cu benzină sau motorină.

Gândiți-vă pentru o secundă cum v-ați descurca pe o insulă unde totul depinde de curent și să nu mai fie curent? Și apa la WC, tot pe bază de curent ajunge. Antenele de telefonie, internetul, semnalul la telefon, răcitoarele pentru apă, aerul condiționat, plitele electrice pentru prepararea mâncării, aparatele de cafea, radioul, TV-ul etc, toate funcționează pe bază de curent.

Gândiți-vă spre ce ne îndreptăm, când toți vor digitalizare și toată aparatura este pe bază de curent, inclusiv mașinile și CINEVA iți stinge BECUL! Ce faci

Pentru mine a fost o lectie de viață și mă simt binecuvântat că am reușit să trec cu bine prin aceste 3 zile și să mă bucur de frumusețile insulei. Pentru că n-am reușit să fac tot ce mi-am propus, mi-am prelungit vacanța pe insulă. Doamne, ajută!”, a scris, pe Facebook, turistul român.
@ 21:27
22.09.2023 22:44
Ce mişto s-a transformat toată discuția despre libertatea de exprimare în cea despre plata cu sau fără control! Dar că tot veni vorba, mă doare în cot de sperieturile voastre în numele cărora aplaudați instaurarea dictaturii! Că 100 de inşi fac evaziune fiscală nu e un pretext suficient pentru a impune monitorizarea a 19 milioane de români care NU fac evaziune! La fel, dacă 100 de inşi falsifică acte, asta nu e un pretext suficient ca să impui carte de identitate cu chip la 19 milioane de români cinstiți, care nu au nevoie să li se ia amprentele ca la infractori înainte de a merge la puşcărie. Unde mai pui că tot ce e digital e mai uşor/masiv hăcuibil decât varianta analogicā, doar că făptaşului îi trebuie puțin mai multă "şcoala vieții"? La fel şi cu pretinsa luptă contra dezinformării, în numele căreia se combate de fapt libertatea accesului la informații din surse diverse şi divergente. Pluralismul a devenit duşmanul nr.1 al societății (ne)democratice, se simte în aer setea după adevărul unic! Şi am revenit de unde am plecat: posibilitatea ca un profesor sau chiar medic să aibă păreri personale, adică nu "oficiale". Lucru care îi irită pe idioții utili ai proceselor de demascare publică! În statul totalitar al supravegherii totale, un singur lucru nu a fost elucidat deocamdată: cum rămâne cu liberul arbitru şi cu prezumția de nevinovăție? Pentru că dacă tu eşti OK ca "statul" pe care nu-l cunoşti să te controleze la intimități mai rău decât mama, nevasta, soacra, sora, vecina pe care le cunoşti, asta spune despre tine două lucruri: 1. Că eşti OK ca percepția publică despre tine să fie aceea de infractor potențial, care la orice ocazie trebuie să-şi dovedească el nevinovăția. Şi 2: Că nu crezi că libertatea de a greşi, cu posibilitatea de a învăța din greşeli, e superioară imposibilității de a greşi. Nu uita: măsurile prin care sunt călăriți cetățenii cinstiți nu sunt făcute contra infractorilor, ci fix contra cetățenilor cinstiți! Dacă încă aplauzi "măsurili" pentru că tu "n-ai nimic de ascuns" - în afară de lipsa creierului -, atunci de măsuri să ai parte! Dar măcar nu ne impune şi nouă, celor care ne-am născut în România Liberă, demența totalitară pe care tu o aplauzi doar pentru că alții te-au învățat că e mai "cool" decât folosirea propriului cap în direcția propriului interes şi a Libertății în general!
neSibian
23.09.2023 05:46
Super comentariu. Subscriu intru totul. Felicitari.
@ neSibian
23.09.2023 08:18
Nesibian,betie de cuvinte in forma autentica.Esti liber sa pleci din Sibiu, sa-ti cauti originile.
Teo
23.09.2023 08:43
"... DUJMANII poporului, partidului şi clasei muncitoare ...
Serios, dujmanii (sic) ?
https://dexonline.ro/definitie/dușman
Mihai Tanase
23.09.2023 08:44
@Mihai Tanase
Nu le ai cu ironia, meme-urile de pe net, umorul cu manelisti?
ike
23.09.2023 11:22
Ca sa vezi, la idiotii acestia le este frica sa foloseasca cardurile sau cipurile , fiindca ar fi controlati. Nimeni nu ar avea interesul sa controleze niste cretini ca voi. Dar prostii acestia anacronici care traiesc in lumea lor medievala, nu isi dau seama ca traiesc in secolul 21.
Ei sunt impotriva globalizarii, si a multinationalelor, dar nu realizeaza ca fara telefonia mobila sau a firmelor straine si supermarketurilor , viata lor ar fi ca intr-un film prost vechi alb-negru de acum un secol. Si mai ales ca in Romania fara aceste inventii venite de la altii, noi ama trai in continuare ca in comunismul anilor 80. Si am muri de foame pentru ca agricultura , nu avem, traim din importuri pe datorie iar industria transporturile, bancile, scoala si armata , le-am distrus noi, nu strainii. Si amaritii aceia de milioane de romani care au fost alungati in alte tari din cauza saraciei in care s-a ajuns.
Neo
23.09.2023 11:30
@ Neo, Teo si alti progresisti de servici

Cu mentalitatea voastra de sclaveti care pun botul la tot ce spune seful, cu atitudine de yesmeni libidinosi si slugarnici, nici nu veti putea pricepe vreodata ideea de demnitate si de libertate.
V-ati obisnuit sa fiti slugi si ati ajuns sa va placa pozitia de ghiocel. Asteptati sa vi se spuna ce sa faceti si va straduiti ascultatori sa indepliniti cu exces de zel ordinele stapanilor. Este mai comod asa. Nu va place sa purtati responsabilitatea unei decizii. De aceea fugiti de libertate si va ascundeti sub pulpana stapanului gata sa ii pupati mana si sa-i lingeti papucii.
De aceea luptati impotriva libertatii si a celor care vor sa fie proprii lor stapani. De aceea va isterizati cand vine vorba de nesupunere sau de dezacord cu ordinele primite. Voi nu mai aveti aceste cuvinte in vocabular decat la capitolul erezii. A spune NU stapanilor vostri este pentru voi o blasfemie.
Ca urmare, din pozitia de idioti utili ai sistemului, luati apararea cu inversunare si fanatism loazelor corupte si incompetente care dau ordinele. Vi se spune sa va injectati cu otravuri, nici nu concepeti sa nu urmati ordinul.
Voi astia hastagistii, va dati mari anti-comunisti si anti-pesedisti, dar in realitate sustineti masurile dictatoriale ale ciumelor rosii si galbene. Sunteti din acelasi material de stanga croiti cu totii, doar ca voi sunteti numai sclavetii celor care au ajuns la putere.
Cum sa ceara cineva de la voi, demnitate?
Dante
23.09.2023 13:41
Nu m-am adresat tie, ci dlui redactor. Iar te bagi in seama?!
@ike
24.09.2023 01:10
Filmele alb-negru insemnau arta adevarat, nu labarelile de acum. Iar viata era mai simpla si mai frumoasa fara toate tampeniile. Oare cum rezolvau unii toate problemele fara whatsapp? Oamenii comunicau intre ei pentru ca asta doreau, nu pentru ca li se impunea, acum esti obligat sa te uiti pe whatsapp.
@Neo
24.09.2023 01:17
M-a uns pe suflet articolul dumneavoastră. Cred că mai există o speranță pentru presa românească daca în sfârșit se trezesc unii dintre jurnaliști și observă dictatul lui Penner Iohanis. Din pandemie a început o luptă acerbă a sistemului împotriva oricui încearcă să spună ceva mai controversat, să își pună întrebări despre ordonanțe de urgență sau pur si simplu să gândească liber. Sunt interese atât de mari la mijloc. Cine știe ce spăgi uriașe au primit guvernanții români pentru a promova "the Cloth shot" și pentru a reduce la tăcere orice critic. Probabil vom afla peste câțiva ani. Am tot crezut că doar Activenews vede adevărul și îl scrie dar văd că îl observați și voi. Ma bucur. Oricum de la Turnul Sfatului nu mai am nicio așteptare, au "uitat" să posteze sistematic in timpul întregii pandemii orice comentariu care vorbea împotriva "specialiștilor" chiar dacă nu era vulgar.
Stefi
24.09.2023 08:39
Poți fi Jurnalist și să distribui conspirații? Raspunsul este simplu si face parte din abc-ul meseriei de jurnalist. O informatie , stire , eveniment important va trebui sa fie mai intai verificata din minim trei surse inainte de-a fi publicata.
Acest lucru nu il face mult laudatul jurnalist care a scris acest editorial. El s-a compromis si s-a facut de ras cand a bus botul la toate prostiile spuse de Sosoaca si AUR, in timpul pandemiei.
Neo
24.09.2023 13:46
Neo, tovarase, du-te si vezi-ti de treba. Au scos astia noul vaccin, da fuguta si inscrie-te pe lista. Vezi sa nu se termine si sa ramai fara booster, sa nu mori in chinuri groaznice.
Mi-e mila de deraiatii astia ca tine. Mai ai si nesimtirea sa faci propaganda fakenews. Poti sa il crezi pe bilgheit, pe SOros, pe Schwab, sau pe cateii lor: Rafila, Cercel, Arahat si restul trupei de corupti de pe listele statelor de plata Big Pharma. Esti doar o vita din turma noii ordini mondiale.
@ Neo
24.09.2023 14:23
șoșoacă nu are nici o legătură cu AUR. Este o ţaţă mahalagioaică și mai este și masoancă pe deasupra. Este pusă de sistemul securistic să discrediteze AUR și să le mai ia ceva din voturi.
24.09.2023 15:52
Pai omule, ai grija cu AUR-ul tau pentru ca ei canta la aceeasi masa ca si dulapul de Sosoaca. Ambasada Rusiei le este foarte familiara, si nu se dezic niciodata de criminalul de Putin.

@24.09.2023 15:52
Decebal
24.09.2023 17:31
Fugi ma de-aici. Auzi la el, Decebal...tu esti Basta tradatorul, da jos masca. Ce ai tu in comun cu Decebal?
Ca de obicei, hotii striga hotul. Voi securistilor, inca mai continuati vrajeala asta cu Putin si Rusia? Alta idee de propaganda si fake news nu ati gasit? Bai tradatorilor, nici un partid nu a luptat mai mult contra Rusiei decat AUR. Tu crezi ca unirea Basarabiei se poate face cu acceptul Rusiei? Nici un partid din Romania nu sustine unirea Basarabiei cu tara asa cum sustine AUR. Lucrurile sunt simple.
Interesul Rusiei este ca Basarabia sa nu se uneasca vreodata cu Romania.
Interesul Romaniei este sa facem cat mai repede unirea cu Basarabia.
Acum ia vezi cine sustine interesele Rusiei, si cine sustine interesele Romaniei.

AUR este singurul partid de dreapta din parlament. Singurul partid conservator. Singurul din opozitie. Singurul partid care lupta pentru Romania si pentru romani. Niciodata AUR nu a sustinut interesele altor state, decat ale Romaniei. In rest, toata sleahta care este la putere lupta pentru altii. Unii lupta pentru Rusia, unii pentru Ucraina, altii pentru Austria, care mai de care sa ajute pe altii si sa ii ingroape pe romani. Tradatorilor!
@ Decebal
24.09.2023 19:17
Ce de taliban deviat pot sa fi ! Idolul tau seful AUR, Simion are interdictie de-a intra in Basarabia ca si in Uccraina . Doamne ajuta ca toti naivii care se gandesc sa sustina un asemenea partid nociv sa se trezeasca si sa aleaga un partid nou, cu adevarat democratic si national, patriot care sa salveze Romania.
Stefan
24.09.2023 19:39
Auristi nenorociti care isi violeaza in grup proprii simpatizanti minori.
24.09.2023 19:48
Asa cum era de asteptat, hoardele de comunisti plagiatori si spagari, de hoti si de tradatori, ataca singurul partid care li se opune. Se fac ca au uitat de matusa Tamara, de ouale lui Bombonel, de dictatura lui Catu din pLandemie, de tunurile date zi de zi, an de an, de peste 30 de ani incoace.
Suntem tara cu cel mai mare numar de refugiati plecati aiurea prin lume pentru un trai decent, dupa Siria. Ati alungat milioane de oameni din tara asta, pe timp de pace. Doar din Siria unde este razboi de atatia ani, au mai plecat atatia oameni. Asta ati facut voi din Romania.
Acum va dati mari patrioti, nici gura nu va pute, nici rahat nu ati mancat cu polonicul.
A.U.R.
24.09.2023 21:02
Ce poți să-i ceri lui Neo, care nu cunoaște diferența dintre știre și editorial? Editorialul NU trebuie verificat din 3 surse pentru că de aia e editorial, e părerea subiectivă a unei singure surse, în cazul de față - Dumitru Chiseliță. Același redactor, după ce își publică editorialul și trece la știri, le va verifica din 3 surse. Dar cei care sunteți fanii luptei contra „dezinformării”, care vreți doar știri „oficiale” și cereți cenzurarea a ceea ce voi credeți că e „fake news”, de ce mai cereți verificare din 3 surse dacă susțineți adevărul unic? Adevărul unic vă poate da 3 surse identice. Și aia nu mai e verificare și nu mai e jurnalism. Sursele trebuie să fie independente și DIVERSE. Uniformizarea ucide principiul pluralismului. Într-o lume unde nu există decât adevăruri „oficiale”, informarea din 3 surse devine inutilă, pentru că sursa e una singură - guvernul. E ca în bancul ăla sovietic: La Moscova aveam două televiziuni: Canalul 1 cu știri date de Partid, și canalul 2 unde un ofițer ne ordona să comutăm pe Canalul 1. Tertium non datur! Partea proastă e că Bruxelles-ul și Washington-ul anilor 2020 încep să semene prea tare cu Moscova anilor 1950: control total și lupta contra dușmanilor de clasă! Dintre care primul dușman este gândirea liberă, critică, neînregimentată! Cu vreo 15 ani în urmă eram la Paris și mă contraziceam cu o liceană care era înscrisă în Partidul Comunist Francez, îi explicam cum comunismul e anti-uman și criminal, iar ea îmi zicea: sunteți voi ăștia din Est proști, că ce-a făcut Stalin nu e comunism, ci o trădare a idealului! Dacă am fi implementat comunismul noi, occidentalii, ar fi rezultat raiul pe pământ! Zic: fiecare cu ideile sale, dar aveți grijă ce vă doriți, că s-ar putea să vi se-ndeplinească. N-am nici un dubiu că între timp fosta liceancă lucrează la Strasbourg și construiește „o lume mai bună”! Dar sper să nu ne tragă și pe noi în teatrul ei prost, că bunicii noștri l-au trăit deja și noi nu vrem să moștenim o astfel de lume. Nu degeaba în România s-a vărsat sânge nevinovat în 1989: pentru interzicerea „cenzurii de orice fel”, secretul corespondenței (comunicațiilor) și pentru Libertate necondiționată! Nu degeaba la fiecare intrare în oraș scrie „Sibiu - oraș martir”. Și cui mai spune că neSibian să plece din Sibiu îi răspund că am buletin de România și sper că pe malul Cibinului nu mă aflu în „Ținutul Secuiesc” să mi se ceară pașaport local! Rușine cui gândește așa, ba se mai crede și „european” cu genul ăsta de nazisme ieftine! Până una-alta comentez pe Tribuna.RO, nu pe Tribuna.SB !!!
neSibian
24.09.2023 23:50
PressHUB e printre conductele voastre spre propaganda oficială putleristă?
25.09.2023 00:37
Bai deșteptule dacă un editorial citează știri, ele nu se verifica?
25.09.2023 08:43
Ce se oftica lighioanele progresiste. Mars de aici, spurcatilor!
@ 00:37; 08:43
25.09.2023 09:18
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica