Preparate culinare de sezon în noua ediţie a "Meniului de primăvară”, la restaurantul Palatului Brukenthal Avrig

Obiceiurile frumoase şi apreciate de oaspeţi se păstrează la restaurantul din cadrul Palatului Brukenthal Avrig, astfel că, odată cu sosirea primăverii responsabilii frumoasei locaţii pun la dispoziţia celor interesaţi ediţia 2022 a “Meniului de primăvară”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Noua ofertă culinară, disponibilă deja la restaurantul din frumosul complex baroc, conţine preparate care pun în valoare mai multe bunătăţi specifice acestui sezon, cele mai importante şi apreciate dintre acestea fiind urzicile şi sparanghelul, plante – aliment gustoase şi extrem de benefice pentru sănătate, în mod deosebit pentru persoanele ce doresc să-şi elibereze organismul de grăsimile şi celelalte elemente de natură animală, accumulate în timpul anotimpului rece. Amatorii de urzici, primele plante ce apar după topirea zăpezii, al căror consum aduce beneficii impresionante pentru sănătate, vor găsi la restaurantul de la Palatul Brukenthal Avrig o gamă variată de preparate, fiecare evidenţiind calităţile terapeutice şi culinare deosebite ale acestora.

Fie că e vorba de ceai cu infuzie de ghimbir, supă cremă cu ulei de măsline şi crutoane, ori că sunt pregătite în smântână, cu piure de cartofi şi ouă ochiuri (alături de piept de pui la grătar, şniţel parizian de struţ, muşchi de porc la grătar, file de somon prăjit în unt, medallion de struţ la grătar, muşchi de vită la grătar, antricot de vită Angus la grătar, la alegere), urzicile sunt vedetele “Meniului de primăvară” şi reprezintă, pentru fiecare oaspete, o garanţie pentru o masă copioasă, gustoasă şi sănătoasă. Chiar dacă a apărut în alimentaţia românilor de mai puţin timp, sparanghelul şi preparatele deosebite pregătite din sau alături de această plantă, câştigă tot mai mulţi adepţi, iar acest lucru se datorează, bineînţeles, gustului şi efectelor benefice pentru sănătate.

În meniul special disponibil la restaurantul din Oranjerie găsiţi sparanghel gătit sub formă de supă cremă cu unt şi crutoane sau alături de cartofi noi şi sos Hollandaise, cu diverse preparate din carte gătite la grătar sau prăjite în unt. Primăvara este prezentă şi la categoria deserturilor şi băuturilor gen cocktail, aici căpşunile fiind fructele ce domină autoritar, fie că sunt combinate cu alcool, cu băuturi dulci non-alcoolice sau cu diverse creme ori îngheţată. Pentru ca preparate din “Meniul de primăvară” să-şi găsească un “partener” într-un pahar de vin bun, responsabilii restaurantului au hotărât să aleagă, şi de această dată, vinurile sibiene produse de cei de la Domeniul Apoldium. Astfel, găsim aici vinuri seci Riesling Italian, Landler, Saugvinon Blanc, Pinot Gris sau Fetească Neagră.

Rezervări de locuri se pot face telefonând la numărul 0726234417, sau prin email, la adresa office@palatulbrukenthalavrig.ro. D.F.

01 aprilie 2022 la 11:59
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dan FRÂNCU
acum 41 minute
Invitație la „Joc și Joacă”
Specialista și „antrenoarea” în educație Iulia Rusu, licențiată în actorie și comunicare și relații publice, va fi duminică,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 1 oră
Peste 1300 locuri la clasa pregătitoare, rămase neocupate. Începe etapa a doua de înscrieri
În urma primei etape de înscriere în clasa pregătitoare au rămas libere peste 1300 de locuri în unitățile...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 1 oră
Cisnădienii se pot debarasa de aparatele electronice și electrocasnice vechi
Dacă locuiești în orașul Cisnădie și ai aparate electrocasnice  și electronice vechi sau stricate, de care dorești să...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 1 oră
Polițiștii i-au „taxat” pe bicicliști și pietoni, timp de două zile
În perioada 20 - 21 mai, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune prin care au urmărit creșterea gradului...
Actualitate
3 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 2 ore
22 de ani, de la cucerirea Everestului de către salvamontistul sibian Teodor Tulpan
Sibienii se pot mândri cu cea mai mare realizare a unui salvamontist sibian: cucerirea celui mai înalt vârf...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 2 ore
Vor sărbători Ziua Copilului la „Crosul Primăverii”
Copiii din zona Țării Oltului vor sărbători în avans ziua specială dedicată lor, la Cârța, în cadrul unei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 2 ore
Sibiul, capitala aviației pentru două zile
În zilele de 22 – 23 mai se desfășoară la Sibiu Conferința Anuală și Adunarea Generală a Asociației...
Actualitate
2 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 3 ore
Un cisnădian nu a văzut zidul, din cauza băuturii: 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat
Doi bărbați, un sibian și unul din Cisnădie au fost însoțiți miercuri, la unități medicale pentru recoltarea probelor...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 4 ore
Drumul „de la deal” a devenit cea mai nouă și modernă stradă, la Bradu
De ani buni, localnicii din Bradu au așteptat ca strada „de la deal”, ce duce spre biserica greco...
Actualitate
3 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 4 ore
A acroșat cu mașina o motociclistă minoră și a fugit de la locul accidentului
Polițiștii sibieni au fost solicitați în această dimineață la un accident produs pe strada Lungă din Sibiu. Un...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 4 ore
S-a încheiat Mica Olimpiadă de Geografie, faza națională. Ce rezultate au obținut elevii sibieni
Sâmbătă, 17 mai, la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu s-a desfășurat, online, etapa națională a concursului ”Terra –...
Actualitate
3 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 4 ore
Maratonul închide circulația pe mai multe drumuri din zona Rășinari – Poplaca. Între ce ore
Sâmbătă, 24 mai, cu ocazia Maratonului Internațional, se va restricționa și închide circulația pe mai multe drumuri din...
Actualitate
1 min de citit