Preparate culinare de sezon în noua ediţie a "Meniului de primăvară”, la restaurantul Palatului Brukenthal Avrig

Obiceiurile frumoase şi apreciate de oaspeţi se păstrează la restaurantul din cadrul Palatului Brukenthal Avrig, astfel că, odată cu sosirea primăverii responsabilii frumoasei locaţii pun la dispoziţia celor interesaţi ediţia 2022 a “Meniului de primăvară”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Noua ofertă culinară, disponibilă deja la restaurantul din frumosul complex baroc, conţine preparate care pun în valoare mai multe bunătăţi specifice acestui sezon, cele mai importante şi apreciate dintre acestea fiind urzicile şi sparanghelul, plante – aliment gustoase şi extrem de benefice pentru sănătate, în mod deosebit pentru persoanele ce doresc să-şi elibereze organismul de grăsimile şi celelalte elemente de natură animală, accumulate în timpul anotimpului rece. Amatorii de urzici, primele plante ce apar după topirea zăpezii, al căror consum aduce beneficii impresionante pentru sănătate, vor găsi la restaurantul de la Palatul Brukenthal Avrig o gamă variată de preparate, fiecare evidenţiind calităţile terapeutice şi culinare deosebite ale acestora.

Fie că e vorba de ceai cu infuzie de ghimbir, supă cremă cu ulei de măsline şi crutoane, ori că sunt pregătite în smântână, cu piure de cartofi şi ouă ochiuri (alături de piept de pui la grătar, şniţel parizian de struţ, muşchi de porc la grătar, file de somon prăjit în unt, medallion de struţ la grătar, muşchi de vită la grătar, antricot de vită Angus la grătar, la alegere), urzicile sunt vedetele “Meniului de primăvară” şi reprezintă, pentru fiecare oaspete, o garanţie pentru o masă copioasă, gustoasă şi sănătoasă. Chiar dacă a apărut în alimentaţia românilor de mai puţin timp, sparanghelul şi preparatele deosebite pregătite din sau alături de această plantă, câştigă tot mai mulţi adepţi, iar acest lucru se datorează, bineînţeles, gustului şi efectelor benefice pentru sănătate.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În meniul special disponibil la restaurantul din Oranjerie găsiţi sparanghel gătit sub formă de supă cremă cu unt şi crutoane sau alături de cartofi noi şi sos Hollandaise, cu diverse preparate din carte gătite la grătar sau prăjite în unt. Primăvara este prezentă şi la categoria deserturilor şi băuturilor gen cocktail, aici căpşunile fiind fructele ce domină autoritar, fie că sunt combinate cu alcool, cu băuturi dulci non-alcoolice sau cu diverse creme ori îngheţată. Pentru ca preparate din “Meniul de primăvară” să-şi găsească un “partener” într-un pahar de vin bun, responsabilii restaurantului au hotărât să aleagă, şi de această dată, vinurile sibiene produse de cei de la Domeniul Apoldium. Astfel, găsim aici vinuri seci Riesling Italian, Landler, Saugvinon Blanc, Pinot Gris sau Fetească Neagră.

Rezervări de locuri se pot face telefonând la numărul 0726234417, sau prin email, la adresa office@palatulbrukenthalavrig.ro. D.F.

01 aprilie 2022 la 11:59
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Accident între Sibiu și Boița: un bărbat a fost rănit
Un accident rutier s-a produs joi, pe Autostrada A1, pe sensul de mers Sibiu – Boița. „Un bărbat în...
Actualitate
1 min de citit
acum 1 oră
În ciuda a ceea ce vedem pe stradă, există totuşi reguli pentru trotinete şi trotinetişti. Numai că sunt ignorate
Oricât şi oricum ne-am face că plouă şi oricât am găsi scuze pentru situaţie, trotinetele sunt de mult...
Actualitate
7 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Patru spectacole de la “Radu Stanca”, în selecția Festivalului Național de Teatru organizat de UNITER
Patru dintre cele mai noi producții ale Teatrului Național "Radu Stanca" au fost selectate să participe la cea...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Angajaţii ANAF ameninţă cu greva pentru că li s-a diminuat sporul de condiţii vătămătoare
Sindicatul Național Finanțe Publice – SindFISC, a anunţat că, în cazul în care Guvernul va diminua sporuld econdiţii...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Şcoala 23 din Ţiglari intră în renovare
Primăria Municipiului Sibiu a anunţat că va continua intervențiile în clădirile unităților de învățământ "pentru eficientizarea energetică, în...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Întreruperi de curent
Distribuție Energie Electrică Romania – Sucursala Sibiu anunță întreruperea alimentării cu energie electrică: Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 08.07.2025 NEMSA, strada...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ștefania Vesa
acum 3 ore
Sibiul are o nouă frecvență radio. Sweet FM vine acasă
Piața media locală din Sibiu se îmbogățește cu un nou jucător important. Trustul de Presă Eveniment anunță extinderea...
Actualitate
1 min de citit
Autor Paul NEAGU
acum 3 ore
IMM-urile cer o reformă reală, nu doar taxe noi: „Nu mai putem fi pușculița bugetului”
Micii antreprenori trag un semnal de alarmă: noile măsuri fiscale anunțate de guvern ar putea avea efecte de...
Actualitate
3 min de citit
Autor Mihai POP
acum 5 ore
Motociclist italian ucis de urs pe Transfăgărășan
În cursul acestei dimineți, un motociclist și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs....
Actualitate
1 min de citit
Autor Mihai POP
acum 5 ore
Adrian Bibu, la startul ”Turului Ciclist al Sibiului”: ”Banii alocați nu sunt o cheltuială, ci o investiție”
Prezent miercuri seara la startul festiv al celei de-a XV-a ediții a Turului Ciclist al Sibiului, administratorul public...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 6 ore
Mașina Poliției Locale din Avrig s-a izbit de un cap de pod
O mașină a Poliției Locale din Avrig a fost implicată într-un autoaccident în zona localității Bradu. În urma...
Actualitate
2 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 6 ore
Accident lângă Sărata. O femeie de 80 de ani și un bărbat de 81 de ani, transportați la spital
Pe DN1 la intersecția cu drumul spre localitatea Sărata a avut loc astăzi un accident produs ca urmare...
Actualitate
2 min de citit