FITS 2024
Tribuna
Sibiul se înfrățește cu Chișinăul. Domeniul cultural este punctul de principal
Sorana MAIER
997 vizualizari
Sibiul se înfrățește cu Chișinăul. Domeniul cultural este punctul de principal
© Răzvan NEGRU

Municipiul Sibiu se înfrățește cu municipiul Chișinău, consilierii locali urmând să voteze, în ședința de joi, acordul de înfrățire.

„Reprezentanţii Primăriei Sibiu şi cei ai Municipiului Chişinău au purtat o corespondenţă consistentă în vederea cooperării dintre cele două oraşe, în mai multe domenii ale activităţii administraţiei publice. Ca urmare a bunei colaborări, primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor şi primarul general al Municipiului Chişinău, domnul Ion Ceban şi-au exprimat în scris dorinţa şi intenţia ca cele două municipii să se înfrăţească”, este menționat în proiectul de hotărâre.

Potrivit documentului, domeniul cultural este punctul de plecare a acestei relaţii de prietenie. Având în vedere legăturile istorice şi culturale comune ale României şi Republicii Moldova, cele două oraşe îşi propun să dezvolte cooperarea prin schimburi culturale, implicând și alte instituţii culturale locale, prin care să se genereze schimburi şi proiecte valoroase.

Acordul prevede colaborări în mai multe domenii: domeniul administraţiei locale, cultural, domeniul sportiv, în scopul unor schimburi de experienţă între sportivi, echipe sportive şi specialişti în domeniul sportului, pentru dezvoltarea capacităţii lor competiţionale, domeniul turistic, în vederea promovării reciproce a celor două municipii. De asemenea, în domeniul educaţiei sunt propuse proiecte care să implice unităţile de învăţământ de la nivel primar şi până la nivelul universitar. Colaborările în domeniul economic vor facilita legăturile între firmele locale, scopul final fiind acela al schimburilor comerciale între cele două entităţi. Mai este prevăzut și domeniul social, pentru sprijinirea cetăţenilor vulnerabili și schimburi între locuitorii celor două oraşe, prin vizite și crearea unor relaţii de prietenie.

În ceea ce privește administrația locală, cele două municipalităţi vor schimba informaţii cu privire la modul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice, cu scopul de a creşte eficienţa actului administrativ cu proiecte şi idei noi în provocările cu care se confruntă. Administraţiile locale din cele două oraşe îşi propun ca, în limita competenţelor legale care le revin şi a fondurilor disponibile, să sprijine schimburile de experienţă în diverse domenii, pe măsura dezvoltării acestei cooperări.

Având în vedere faptul că ambele oraşe sunt centre universitare, cele două administraţii locale îşi propun să atragă instituţii de învăţământ universitar către schimburi de experienţă benefice studenţilor şi comunităţilor prin proiectele care ar urma să fie inițiate.

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica