Medicina naturistă: Nu aruncaţi usturoiul încolţit

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Potrivit unui studiu recent publicat în Journal of Agricultural and Food Che­mistry, usturoiul încolţit conţine de 5 ori mai mulţi antioxidanţi decât usturoiul proaspăt.

Făcând o analogie că tot mai multe produse ali­mentare oferite de restau­rante sunt încolţite (seminţe, legume… etc.) acest proces are o con­tribuţie nutriţională im­portantă pentru organism.

Când sunt în procesul de germinare, plantele produc un produs chimic cu efect puternic, fiind toxice pentru micro-organisme şi insec­te, dar sunt importante pentru sănătatea umană.

Usturoiul germinat con­ţine de 5 ori mai multă alicină, iar mai multe studii au arătat că această sub­stanţă încetineşte atero­scleroza, face să scadă tensiunea arterială şi poate preveni apariţia cancerului.

Autor
06 septembrie 2022 la 19:13

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 1 zi
Cinci ore, patru medici și patru asistente pentru salvarea unei vieți. Operație cu „repetiție”
Pentru un părinte, diagnosticul unei boli grave pus copilului său e o lovitură cruntă. Orizontul pare că se...
Sanatate
2 min de citit
Autor Mihai POP
acum 2 zile
Apare traseul „Brânzeturilor dumnezeiești” de pe „Via Transilvanica”
O ofertă interesantă pentru următorul week-end vine din partea Programului „Anii Drumeției” care, sâmbătă, 3 mai ac, lansează...
Știri
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 2 zile
Drumețiile din luna lui florar. Pe care le vom alege
Așa cum s-au obișnuit, și în luna mai sibienii care iubesc mișcarea în aer liber pot alege dintre...
Știri
2 min de citit