Finanțare disponibilă pentru persoanele vulnerabile din comuna Racovița

Acasa >

Articol

Cetățenii comunei Racovița aflați într-o situație de vulnerabilitate dar care-și doresc realizarea unor investiții prin care să sporească confortul și siguranța propriei locuințe, se pot adresa reprezentaților primăriei pentru a primi informații și sprijin în vederea obținerii unei finanțări (vouchere) disponibilă prin Programul REPower România – PNRR, Investiția I4 și I7.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Vouchere valorice

 

Prin accesarea acestui program, cetățenii vulnerabili vor obține vouchere pentru achiziționarea și instalarea de panouri fotovoltaice cu puterea de cel puțin 3 KW (valoare 5.000 Euro), sisteme de stocare a energiei de cel puțin 5 KW (valoare 5.000 Euro) și anveloparea locuințelor (valoare 14.000 Euro).

„Lista persoanelor vulnerabile a fost întocmită de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), pe baza datelor colectate la nivel național prin programele de asistență socială. Persoana vulnerabilă este considerată a fi persoană singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale.

Lista persoanelor vulnerabile se poate consulta la secretariatul Primăriei comunei Racovița.

Persoanele vulnerabile incluse în această listă pot depune cereri de finanțare în cadrul acestui program numai prin intermediul unor firme acreditate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Lista acestor firme se poate consulta la sediul Primăriei Comunei Racovița”, se menționează într-un comunicat al administrației publice locale din Racovița.

 

Cum funcționează programul?

 

Beneficiarii finali (proprietari de locuințe individuale) vor încheia contracte direct cu agenții economici acceptați în program. Apoi, agenții economici vor depune cererile de finanțare și vor implementa lucrările.

Finanțarea investițiilor este asigurată direct agenților economici, fără costuri pentru beneficiari.

Pentru a verifica dacă sunt eligibili și se încadrează în caracteristicile programului, solicitanții trebuie să depună copie după actul de identitate, extras de Carte Funciară (CF) sau adeverință de la registrul Agricol, certificat fiscal de la primărie, certificat fiscal emis de ANAF. De asemenea, solicitantul trebuie să aibă domiciliul la adresa unde se dorește investiția, conform actului de identitate și să fie proprietar pe cel puțin 50 % din clădirea și terenul aferent. În cazul coproprietarilor, este necesar acordul acestora.

În cazul aprobării Cererilor de Finanțare, firmele acreditate se vor ocupa de implementarea proiectului pentru fiecare caz în parte.

 

Persoanele vulnerabile interesate de accesarea programului pot depune dosarele până la data de 17 februarie 2025.

Autor
22 ianuarie 2025 la 12:31

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 30 minute
Minor ajuns la spital după ce a intrat cu bicicleta-ntr-o mașină, pe Ulița de Sus
Polițiștii rutieri intervin la un eveniment rutier, produs în localitatea Ilimbav, din comuna Marpod. Din primele cercetări efectuate a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Baza Sportivă Obor, în centrul atenției în minivacanța de 1 Mai
Baza Sportivă Obor a fost vineri, un punct de atracție pentru iubitorii de sport, dar și pentru amatori....
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 3 ore
Un alt loc liniştit al Sibiului: pista de biciclete de pe Cibin sau despre cum nu le avem cu transportul “alternativ” prin oraş
La câtă gălăgie s-a făcut şi se face pe tema transportului aşa-zis "verde" în Sibiu, ar trebui ca...
Actualitate
7 min de citit
acum 3 ore
Afaceri de milioane de euro, scoase la vânzare în Sibiu. Cât costă un hotel în centrul orașului
Sibiul rămâne un oraș turistic, chiar dacă statisticile arată că numărul celor care îl vizitează e în scădere....
Actualitate
5 min de citit