Curs de formare profesională pentru cei ce doresc să-și înființeze sau să lucreze într-un punct gastronomic local

Acasa >

Articol

Locuitorii Țării Oltului (zona de sud a județului Sibiu), ce doresc să-și deschidă un Punct Gastronomic Local au posibilitatea de a face un prim pas în această direcție prin participarea la „Cursul de formare profesională destinat persoanelor care deservesc punctele gastronomice locale” organizat de Primăria comunei Racovița în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Cursul se va desfășura în perioada 14 – 17 octombrie, în format online și va dura zilnic șase ore., în urma participării fiecare cursanty urmând a primi un atestat, document necesar pentru înregistrarea unui Punct Gastronomic Local.

Înscrierea pentru participarea la curs se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, prin apel la numărul de telefon 0751866613 (Laura Andraș), sau prin e-mail la adresa: racovitaprimaria@yahoo.com.

Conform prevederilor Legii nr. 412/2023 pentru înfiinţarea şi funcţionarea punctelor gastronomice locale, Punctul gastronomic local este o unitate de valorificare a producţiei primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse alimentare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan. Produsele alimentare din oferta punctului gastronomic local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producţia primară de la nivelul exploataţiei proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători şi colectori de produse forestiere nelemnoase.

Punctul gastronomic local poate funcţiona în incintele existente în locuinţe particulare, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, adăposturi pescăreşti, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexuri de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor şi fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, precum şi în alte construcţii şi amenajări dintr-o localitate rurală, unde se desfăşoară una sau mai multe activităţi conexe cu producţia primară de produse agricole, pescuitul, vânătoarea, recoltarea sau colectarea produselor forestiere nelemnoase.

 

Autor
24 septembrie 2024 la 11:23

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 6 ore
Minor ajuns la spital după ce a intrat cu bicicleta-ntr-o mașină, pe Ulița de Sus
Polițiștii rutieri intervin la un eveniment rutier, produs în localitatea Ilimbav, din comuna Marpod. Din primele cercetări efectuate a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 9 ore
Baza Sportivă Obor, în centrul atenției în minivacanța de 1 Mai
Baza Sportivă Obor a fost vineri, un punct de atracție pentru iubitorii de sport, dar și pentru amatori....
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 9 ore
Un alt loc liniştit al Sibiului: pista de biciclete de pe Cibin sau despre cum nu le avem cu transportul “alternativ” prin oraş
La câtă gălăgie s-a făcut şi se face pe tema transportului aşa-zis "verde" în Sibiu, ar trebui ca...
Actualitate
7 min de citit
acum 10 ore
Afaceri de milioane de euro, scoase la vânzare în Sibiu. Cât costă un hotel în centrul orașului
Sibiul rămâne un oraș turistic, chiar dacă statisticile arată că numărul celor care îl vizitează e în scădere....
Actualitate
5 min de citit